Intel lekt opnieuw, dit keer bevestigt het Windows 11 RTM

Verwachte leestijd: 3 minuten

Er zijn talloze hints geweest dat Microsoft van plan is Windows 11 in oktober van dit jaar uit te geven aan fabrikanten. Vandaag hebben we nog een hint ontdekt. Dit met dank aan het Windows Hardware Compatibiliteit Programma van Microsoft.

Microsoft Windows 11rtm in Oktober

Bevestiging

Microsoft heeft hierdoor, min of meer, bevestigd dat Windows 11 klaar zal zijn voor verzending na 24 september 2021. Dit maakt de releasedatum van oktober voor het grote publiek zeer waarschijnlijk. In een blogpost over het indienen van hardware stuurprogramma’s voor Windows 11, versie 21H2, de eerste releaseversie van Windows11. Heeft Microsoft bevestigt dat 24 september 2021 de definitieve goedkeuringsdatum is voor alle compatibele stuurprogramma’s.

Microsoft schrijft:

Inzendingen van hardware stuurprogramma’s voor Windows 11, versie 21H2 voor het Windows Hardware Compatibiliteit Program (WHCP) worden nu geaccepteerd in het Partner Center for Windows Hardware.

De bijgewerkte versie van de Windows Hardware Lab Kit (HLK), samen met bijgewerkte afspeellijsten voor het testen van Windows 11, versie 21H2-hardware, kan worden gedownload van Hardware Lab Kit. Net als bij eerdere releases van de HLK, is deze versie bedoeld voor exclusieve tests voor Windows 11, versie 21H2. Eerdere versies van de HLK blijven verkrijgbaar bij HLK Kits. Hier vindt u de HKLplaylist.


Windows Hardware Lab-kit

De Windows Hardware Lab Kit (Windows HLK) is een testraamwerk dat wordt gebruikt om hardware apparaten en stuurprogramma’s te testen voor Windows 11, Windows 10. Dat gebeurt bij alle versies van Windows Server vanaf Windows Server 2016. Om in aanmerking te komen voor het Windows Hardware Compatibiliteit Programma, moet het product slagen voor bepaalde tests met behulp van de Windows HLK.

In een handleiding biedt Microsoft informatie over de tests die zijn opgenomen in de Windows Hardware Lab Kit. Het bedrijf geeft instructies over het bouwen van een testomgeving. Het automatiseren van stuurprogramma- en systeemtests en het maken van een indieningspakket dat vereist is om deel te nemen aan het Windows Hardware Compatibiliteit Programma.

Als u ontwikkelt voor Windows 11, Windows 10 of gekwalificeerde versies van Windows Server, moet u de juiste versie van de HLK gebruiken, zoals vermeld in de een tabel. Het gebruik van de juiste kit helpt u om ervoor te zorgen dat de stuurprogramma’s en het systeem dat u ontwikkelt, gecertificeerd zijn als compatibel met Windows 11, Windows 10 of Windows Server.

Bron: docs.microsoft.com


Intel, opnieuw

Intel had eerder uitgelekt dat Windows 11 in de stuurprogramma documentatie de oktober 2021 update zou worden genoemd.

Microsoft Windows 11rtm in Oktober

Dus als fabrikanten het besturingssysteem vanaf deze uiterste datum kunnen voor installeren, zal een openbare release in oktober zeer waarschijnlijk zijn.

Windows 11 brengt veel UI en UX wijzigingen en nieuwe functies ten opzichte van Windows 10.

Microsoft Windows 11rtm in Oktober
Het blauwe deel van de tekst is ten tijde van publicatie verwijderd van de site.

Stuurprogramma videokaart

De vermelding verschijnt in de release-opmerkingen van het  DCH GPU stuurprogramma 30.0.100.9684.

Het uitbrengen van het besturingssysteem is in oktober. Wat slechts drie maanden vanaf nu is, lijkt misschien wat voorbarig. Vooral omdat het hier gaat om een totaal nieuw onthuld besturingssysteem, Windows 11. Gebruikers melden dat het besturingssysteem verrassend stabiel en probleemloos is. Ook al zijn er natuurlijk diverse fouten ontdekt en wil Microsoft nog meer aan het besturingssysteem toevoegen.