Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft bracht in oktober de eerste Moment update uit, wat behoorlijk belangrijk was. Het had een aantal opmerkelijke nieuwe functies, zoals Tabbladen in Windows Verkenner, taakbalk verbeteringen en een nieuwe Foto’s-app. 

Windows 11 Moments 3 Komt in Mei 2023

Het gerucht gaat dat de Moment 2 update van het bedrijf voor Windows 11 in maart volgend jaar zal verschijnen. De afgelopen weken is er een nieuw gerucht opgedoken, dat de release maand van Moment 3 verraad.

Volgens Microsoft-watcher Ice Universe bereidt Microsoft de Windows 11 Moment 3 update voor, of zoals Ice Universe het noemde: Continuous Innovations of Continue innovaties. Voor een release in mei 2023 is Moments 3 echter nog steeds geheim, Microsoft houdt hierover, zoals gewoonlijk, zijn lippen stijf op elkaar. Veel erger is het feit dat we niets hebben gehoord van lekken en geruchten over wat we in die update kunnen verwachten.

Voor de onervaren gebruikers heeft Microsoft de strategie afgeschaft waarbij het in een jaar tijd twee grote Windows updates vrij gaf. In plaats heeft het softwarebedrijf ervoor gekozen om het hele jaar door, meerdere kleine functie-updates uit te brengen. Die updates worden intern Moments genoemd. De softwaregigant heeft tot nu toe slechts één Moment update uitgebracht. De volgende zou in maart 2023 moeten komen.

Windows 11 Moments 3 Komt in Mei 2023
Bron: Twitter.com

Moment 1, 2 en 3

Terwijl het tijdsverschil tussen Moment 1 en Moment 2 behoorlijk lang lijkt; bijna zes maanden. Is het laatste gerucht dat Moment 3 suggereert, dat Microsoft niet veel tijd zal nemen om deze update uit te brengen. Dit zijn natuurlijk allemaal speculaties, Microsoft heeft mogelijk een ander plan. Maar door de uitzonderlijke staat van dienst van Ice Universe, is de kans groot dat het uitgelekte tijdschema voor Moment 3 klopt.

Wat wordt er verbeterd?

De aanstaande Moment updates zullen functies bevatten die in de tweede helft van 2022 zijn getest. Ook al heeft het ontwikkelingsteam van Microsoft grotendeels pauze, Moment 2 zal begin 2023 worden uitgegeven. Dat zal mogelijk ondersteuning bieden voor de seconden bij de klok van de taakbalk. Dat zal als één van de opmerkelijke verbeteringen worden gezien.

Hoe rijk de Moment 3 update zal zijn, is afwachten, maar Moment 2 lijkt in maart te komen. Windows 11 22H2 Moment 2 zal naar verwachting het volgende bevatten:

  • Een nieuw taakbalk ontwerp voor tablets;
  • Live Zoeken in Bestandsverkenner;
  • Website-aanbevelingen in het Menu Start;
  • Energie-aanbevelingen;
  • Ondersteuning voor slepen en neerzetten in het systeemvak.

Daarnaast kan de update nog veel meer brengen.

Windows 11 Moments 3 Komt in Mei 2023
Tabbladen in Verkenner

Functies, zoals het Widgets-bord zonder Microsoft-account, kunnen onafhankelijk worden geleverd via Microsoft Store en Windows Update.

De insiders hebben inmiddels Windows 11 Build 25262 ontvangen. Dat is een van de meest recente updates, het bevat verwijzingen naar Moment 3 (Test ID – MTestUx14) en Moment 4 (Test ID – MTestUx15). Deze test vertegenwoordigt ID 39145991 in Windows 11 22H2. Moment 1 en MTestUx13 vertegenwoordigt de aanstaande Moment 2 uitgave.