De Preview update maakt Taakbeheer op de taakbalk beschikbaar

Verwachte leestijd: 8 minuten

Microsoft heeft voor Windows 11 22H2 de cumulatieve preview update KB5018496 uitgebracht. Deze heeft zesentwintig reparaties en verbeteringen. Waaronder de beschikbaarheid van de Taakbeheer die u met deze update kunt starten door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken.

Windows 11 Update Kb5018496 Uitgebracht

De Windows 11 update van Microsoft maakt deel uit van de maandelijkse C update van oktober 2022. Waarmee gebruikers aankomende reparaties kunnen testen voor Patch Dinsdag van november 2022. Deze update brengt Windows 11 22H2 naar build 22621.755.

Omdat preview-updates geen beveiligingsoplossingen bevatten, zijn ze optioneel en worden ze niet automatisch geïnstalleerd. Indien u deze preview update overslaat dan ontvangt u deze met eventuele aanvullingen op patch Dinsdag 8 november. De update is dan echter niet optioneel en wordt dan automatisch geïnstalleerd.

Hoogtepunten Windows 11 update KB5018496

 • Verbeteringen aangebracht in visuele zoekbewerkingen op de taakbalk om de vindbaarheid te verbeteren. Dit is in eerste instantie beschikbaar voor een klein publiek en wordt in de daaropvolgende maanden breder ingezet. Sommige apparaten kunnen verschillende visuele behandelingen opmerken als we feedback verzamelen. Zie Zoeken naar alles, waar dan ook voor meer informatie over waarom u deze wijzigingen ziet.
 • De back-upervaring is verbeterd bij het gebruik van uw Microsoft-account (MSA). Sommige apparaten kunnen visuele behandelingen voor deze verbetering opmerken. Dit is in eerste instantie beschikbaar voor een klein publiek en wordt in de daaropvolgende maanden breder ingezet.
 • Verbeteringen zijn toegevoegd aan de Microsoft-accountervaring in Instellingen. U kunt bijvoorbeeld uw Microsoft OneDrive abonnement en gerelateerde opslagwaarschuwingen beheren.
 • De Taakbeheer is toegevoegd aan het contextmenu wanneer u met de rechtermuisknop op de taakbalk klikt. Deze functie wordt de komende weken uitgerold.

IE modes en Xbox

 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op Microsoft Edge wanneer het zich in de IE modus bevindt. De titels van pop-upvensters en tabbladen zijn verkeerd.
 • Dit lost een probleem op dat ertoe kan leiden dat verticale en horizontale lijnartefacten op het scherm verschijnen.
 • Een probleem is opgelost doordat de gebruikersinterface van de referenties niet wordt weergegeven in IE modus wanneer u Microsoft Edge gebruikt.
 • Het lost een probleem op dat de audio mogelijk niet synchroniseert wanneer u gameplay opneemt met de Xbox Game Bar.
 • Dit lost een probleem op dat van invloed is op de Verkenner. Het is minder betrouwbaar wanneer u naar Microsoft OneDrive-mappen bladert.
 • Het lost een probleem op dat van invloed is op het menu Start. Het werkt niet meer wanneer u toetsenbordopdrachten gebruikt om vastgezette items naar een map aan het einde van een lijst te verplaatsen.
 • Wijzigt de stopt en start van de zomertijd in Jordanië. Deze eindigt in oktober 2022. De Jordan tijdzone zal permanent verschuiven naar de UTC + 3 tijdzone.

Verbeteringen

In deze update zitten kwaliteitsverbeteringen en is geen beveiligingsupdate. Wanneer u deze update installeert:

 • Voegt het verbeteringen toe aan de Microsoft accountervaring in Instellingen. U kunt bijvoorbeeld uw Microsoft OneDrive abonnement en gerelateerde opslagwaarschuwingen beheren.
 • Een verbetering in visuele zoekbewerkingen op de taakbalk om de vindbaarheid te verbeteren. Dit is in eerste instantie beschikbaar voor een klein publiek en wordt in de daaropvolgende maanden breder ingezet. Sommige apparaten kunnen verschillende visuele behandelingen opmerken als we feedback verzamelen. Zie Zoeken naar alles, waar dan ook voor meer informatie over waarom u deze wijzigingen ziet.
 • De back-upervaring is verbeterd bij het gebruik van uw Microsoft account (MSA). Sommige apparaten kunnen visuele behandelingen voor deze verbetering opmerken In eerste instantie is dit beschikbaar voor een klein publiek en wordt in de daaropvolgende maanden breder ingezet.

De Taakbalk

Windows 11 Update Kb5018496 Uitgebracht
 • Taakbeheer is toegevoegd aan het contextmenu wanneer u met de rechtermuisknop op de taakbalk klikt. Deze functie wordt de komende weken uitgerold.
 • Hiermee kan de ms-app installer Uniform Resource Identifier (URI) werken voor de Desktop App Installer.
 • Het stopt de start van de zomertijd in Jordanië eind oktober 2022. De Jordan tijdzone zal permanent verschuiven naar de UTC + 3 tijdzone.
 • Een probleem opgelost dat van invloed is op de verharding van de verificatie van Distributed Component Object Model (DCOM). Het verhoogt automatisch het authenticatieniveau voor alle niet-anonieme activeringsverzoeken van DCOM-clients naar RPC_C_AUTHN_LEVEL_PKT_INTEGRITY. Dit gebeurt als het authenticatieniveau lager is dan Packet Integrity.
 • Er is een probleem is opgelost dat van invloed is op de Windows Search-service. De voortgang van het indexeren is traag wanneer u de service gebruikt.
 • Het lost een probleem op dat van invloed is op in de cache opgeslagen referenties voor beveiligingssleutels en Fast Identity Online 2.0 of FIDO2 verificaties. Op hybride domein-gekoppelde apparaten verwijdert het systeem deze in de cache opgeslagen referenties.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed kan zijn op sommige typen Secure Sockets Layer (SSL) en Transport Layer Security (TLS)-verbindingen. Deze verbindingen kunnen handshake-fouten hebben. Voor ontwikkelaars is het waarschijnlijk dat de getroffen verbindingen meerdere frames verzenden, gevolgd door een gedeeltelijk frame met een grootte van minder dan 5 bytes binnen een enkele invoerbuffer. Als de verbinding mislukt, ontvangt uw app de foutmelding ‘SEC_E_ILLEGAL_MESSAGE’.

Meer verbeteringen

 • Dit lost een probleem op dat van invloed is op de Microsoft Azure Active Directory (AAD) Application Proxy-connector. Het kan geen Kerberos ticket ophalen namens de gebruiker. Met de foutmelding: De opgegeven handle is ongeldig 0x80090301.
 • Dit lost een probleem op dat van invloed is op de toewijzing van certificaten. Als het mislukt, werkt lsass.exe mogelijk niet meer in schannel.dll.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op Microsoft Edge wanneer het zich in de IE modus bevindt. De titels van pop-upvensters en tabbladen zijn verkeerd.
 • Het lost een probleem op dat van invloed is op de Microsoft Edge IE modus. Dit voorkomt dat u webpagina’s opent. Dat gebeurt wanneer u Windows Defender Application Guard (WDAG) inschakelt en u geen beleid voor netwerkisolatie configureert.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op titelbalken wanneer u tools van derden gebruikt om ze aan te passen. De titelbalken werden niet weergegeven. Deze update zorgt ervoor dat titelbalken worden weergegeven; het kan echter niet worden gegarandeerd dat alle tekst aanpassingen werken zoals voorheen.
 • Lost een probleem op dat ertoe kan leiden dat verticale en horizontale lijnartefacten op het scherm verschijnen.
 • Een probleem is opgelost dat invloed heeft op invoermethode-editors (IME) van Microsoft en derden. Ze stoppen met werken wanneer u het IME-venster sluit. Dit gebeurt als de IME Windows Text Services Framework (TSF) 1.0 gebruikt.
 • Het lost een probleem op dat de audio mogelijk niet synchroniseert wanneer u gameplay opneemt met de Xbox Game Bar.
 • Werkt de blokkeerlijst van kwetsbare stuurprogramma’s voor de Windows-kernel bij die in het bestand DriverSiPolicy.p7b staat. De update zorgt er ook voor dat de blokkeerlijst hetzelfde is in Windows 10 en Windows 11. Zie KB5020779 voor meer informatie .

Windows OEM

 • Breidt de OEM-controle (Original Equipment Manufacturer) van Hypervisor-protected Code Integrity (HVCI)-handhaving uit voor gerichte hardware configuraties.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op de Verkenner. Het is minder betrouwbaar wanneer u naar Microsoft OneDrive-mappen bladert.
 • Lost een probleem op dat van invloed is op de knopstijl BS_PUSHLIKE. Knoppen met deze stijl zijn moeilijk te herkennen tegen een donkere achtergrond.
 • Een probleem is opgelost doordat de gebruikersinterface van de referenties niet wordt weergegeven in IE modus wanneer u Microsoft Edge gebruikt.
 • Dit lost een probleem op dat van invloed is op Server Manager. Hierdoor kan de verkeerde schijf resetten wanneer meerdere schijven dezelfde Unique Id hebben. Zie KB5018898 voor meer informatie.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op de functie CopyFile. Het retourneert ERROR_INVALID_HANDLE in plaats van ERROR_FILE_NOT_FOUND wanneer het wordt aangeroepen met een ongeldig bronbestand.
 • Dit lost een probleem op dat van invloed is op het menu Start. Het werkt niet meer wanneer u toetsenbordopdrachten gebruikt om vastgezette items naar een map aan het einde van een lijst te verplaatsen.

Wanneer u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.

Offline download koppeling

Zoals altijd heeft Microsoft ook deze update beschikbaar gesteld op haar Catalog website.

De bovenstaande link brengt u naar de Microsoft Update-catalogus, de bibliotheek met offline installatieprogramma’s voor Windows Update. Kies de juiste Windows versie 64 bit of ARM, dan klikt u op de knop Downloaden. De .msu-bestanden worden gedownload en u kunt ze uitvoeren om de installatie van de update te starten.