Het ziet er naar uit dat Internet Explorer 11 eindelijk helemaal verwijderd gaat worden uit Windows 10. Volgens de Duitse website Dr. Windows heeft Microsoft dit in het 365 beheercentrum laten weten. Een update van 14 februari 2023 de browser uit het besturingssysteem zal verwijderen.

in Februari 2023 Wordt Ie Echt Verwijdert
Internet Explorer Bron: Microsoft.com

Op Valentijnsdag 2023 laat Microsoft zien dat het nog weinig liefde heeft voor zijn voormalige internetbrowser. De banden met de browser werden al doorgesneden op 15 juni met het einde van de ondersteuning voor IE11. Zoals ook te lezen is in dit officiële bericht. Al in januari 2020 zag de opvolger van IE het licht: Microsoft Edge.

Op de website meldt Microsoft:

De desktoptoepassing Internet Explorer 11 is met pensioen gegaan en wordt vanaf 15 juni 2022 niet meer ondersteund voor bepaalde versies van Windows 10. Lees de pensioneringsblog.

Internet Explorer 11 wordt permanent uitgeschakeld voor bepaalde versies van Windows 10. Als onderdeel van de Windows-beveiligingsupdate (“B”) van februari 2023, gepland voor 14 februari 2023 Meer informatie.

Met de update van februari op 14 februari 2023 wordt Internet Explorer 11 automatisch verwijderd van alle Windows systemen. Vanaf dit punt worden alle oproepen automatisch doorgeschakeld naar Microsoft Edge.

Nog een keer afscheid nemen

Op 15 juni 2022 beëindigde Microsoft officieel de ondersteuning voor Internet Explorer 11. Het bedrijf kondigde het deactiveren van de browser in twee fasen aan. In de eerste fase, die begon op 15 juni, Internet links worden naar Microsoft Edge omgeleid waarin u IE modus kunt gebruiken. In de tweede stap wordt IE 11 volledig verwijderd en wordt alle toegang ertoe voorkomen.

Er was nog geen datum voor deze maatregel, maar die is nu vastgesteld: op 14 februari 2023. Dat gaat Internet Explorer voor de tweede en laatste keer dood. Microsoft liet dit weten via het Microsoft 365 beheercentrum.

in Februari 2023 Wordt Ie Echt Verwijdert

Volgens de huidige planning wordt op 17 januari 2023 een optionele, niet beveiligingsupdate voor Windows 10 en Windows 11 uitgebracht, waarmee IE 11 wordt verwijderd. Met deze update kunnen bedrijven testen of de verwijdering is gelukt maar ook om te zien of de geforceerde omleiding naar Microsoft Edge correct werkt. De maatregel wordt automatisch doorgevoerd voor alle systemen met een update in februari.

Iedereen die de technische achtergrond kent, weet dat Microsoft Internet Explorer nooit volledig zal kunnen verwijderen. Er zijn te veel oudere, in sommige gevallen ook up-to-date, programma’s die afhankelijk zijn van Internet Explorer. Sta er dus niet gek van te kijken als iemand er niet in zou slagen om kort na de update van februari IE weer nieuw leven in te blazen.