Microsoft heeft toegezegd dat met Windows 11 alles beter, mooier en sneller zal zijn. Tenminste als u de marketing van Microsoft moet geloven. Het vreemde is dat de ontwikkelaars in Redmond oude Windows 10 code lijken te gebruiken met een aantal optische wijzigingen.

Vloed Aan Lege Tmp Mappen in Windows 11

Wat u moet weten

  • Een fout zorgt ervoor dat sommige pc’s lege mappen maken in de systeemmap.
  • Windows 11 en Windows 10 lijken last te hebben van het probleem.
  • Sommige mensen hebben honderden tot zelfs duizenden van deze lege mappen op hun pc gezien.

Daarmee worden dus ook de fouten in Window 10 naar Windows 11 gekopieerd. Een lezer wees ons erop dat Windows 11 ook met lege TMP mappen overspoelt, een fout die al maanden bekent is in Windows 10.

Meldingen

In juli 2021 werd er voor het eerst melding gemaakt, in sommige fora al in oktober 2019 met Windows 10 versie 1809, over een vreemde observatie in Windows 10 versie 21H1. Zowel de Home als Pro editie hebben de neiging om de map Systeemprofiel te overspoelen met lege Temp mappen. De vermeldingen zijn te vinden in de map:

C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local
Vloed Aan Lege Tmp Mappen in Windows 11

Het probleem is al geruime tijd bekend van Windows 10, op diverse fora wordt het probleem aangesneden.

Windows 11 heeft het probleem ook

Deze week liet een lezer ons weten dat hij zich momenteel intensiever bezig houd met Windows 11. Hij heeft een ​​test pc met Windows 11 opgezet. Over deze lege mappen schreef hij:

Zelfs als de computer eigenlijk niet Windows 11 compatibel is, maken wijzigingen in het register het, momenteel, nog steeds mogelijk om Windows 11 te installeren. Tot mijn verbazing draait Windows 11 sneller op het apparaat dan de voorganger. De hardware werd gedetecteerd zonder fouten. Het toestel krijgt ook updates.

Er kwam echter een bijwerking, die al bekend is van Windows10, onder mijn ogen, die enige tijd geleden ook in Windows 10 opgemerkt werd. Het gaat om de lege mappen die Windows massaal aanmaakt in een sub directory van system32. Ik kon nu hetzelfde gedrag ervaren met de nieuwe Windows 11 installatie. In mijn geval waren er 80 TMP mappen na de installatie van het besturingssysteem.

Tot op de dag van vandaag is het mij niet duidelijk, met welk doel ze daar eigenlijk zijn gemaakt. Misschien is dat de moeite waard voor meer berichtgeving.

Ik heb een oude testinstallatie van Windows 11 op een virtuele machine opgestart en gecontroleerd. In feite waren er al 60 van deze mappen in de genoemde map in mijn testinstallatie – hoewel de testmachine nog maar een paar minuten draait.

Onderzoeker Günter Born zegt dat deze mappen worden aangemaakt door de Provisioning Package Runtime Processing tool (Provotool.exe). Deze mappen kunnen gewoon worden verwijderd, zonder dat het systeem daar hinder van ondervindt. De onderzoekers van AskWoody laten weten dat deze bug al langer in Windows zit en in 2019 ook al voor dezelfde problemen zorgde in Windows 10. 

Tenslotte

Er is nog geen oplossing vanuit Microsoft voor dit probleem. Aangezien deze fout geen negatieve impact heeft op het systeem en de prestaties, zal het waarschijnlijk nog enige tijd duren voordat deze fout wordt opgelost.