Verwachte leestijd: 5 minuten

Zoals Panos een paar weken geleden aankondigde, komt er in oktober 2022 een extra reeks ervaringen voor gebruikers van Windows 11, versie 22H2. Dit is als onderdeel van het leveren van continue Windows innovatie en waarde.

Windows 11 22h2 Krijgt Nieuwe Functies

De tabbladen voor Windows Verkenner komen eindelijk naar de gebruiker. Een update die de functie toevoegt aan Windows 11 is beschikbaar in het Release Preview kanaal voor Windows-Insiders. Dat is de laatste stap voor hij bij alle gebruikers terechtkomt.

We speculeren al vele maanden over de tabbladen in de Verkenner, ook zijn deze vaker getest in Windows 10 en 11 Insider-builds.

Windows 11 22h2 Krijgt Nieuwe Functies

Windows Verkenner met tabbladen

Maar ook jaren geleden werden ze getest, toen werden ze nog door Microsoft geschrapt. Dat was in Windows 8, Verkenner maakte toen gebruik van de ribbon interface, waarbij commando’s gegroepeerd werden in tabbladen. Elke mogelijke actie was gekoppeld aan een sneltoets. Het kopieervenster van bestanden was ook aangepast: de tijd wordt in Verkenner al langer niet meer weergegeven.

De afgelopen maanden werden ze opnieuw getest en in de update Windows 11 22H2 van twee weken geleden al verwacht. Maar Microsoft liet toen weten dat ze een aantal functies, waaronder de tabbladen, in oktober zouden toevoegen.

Nu staat de update in de laatste testfase; het Release Preview kanaal. De tabbladen werken zoals u zou mogen verwachten: met een klik op het plusje opent een nieuw tabblad. Met een klik op het kruisje sluit u hem weer.

Windows 11 22h2 Krijgt Nieuwe Functies

Ook de bekende sneltoetsen werken vrijwel allemaal. Ctrl + T voor een nieuw tabblad, Ctrl + W of een klik op de middelmuisknop om hem te sluiten. Dan is er nog Ctrl + Tab om tussen tabbladen te wisselen of Ctrl + Shift + Tab als u de andere kant op wilt. Ctrl + Shift + T lijkt nog niets te doen. Bij de meeste browsers wordt hiermee het laatst gesloten tabblad weer heropent.

Productiever zijn in Windows 11 22H2

De pc is altijd de plek geweest waar mensen naartoe komen om dingen voor elkaar te krijgen. Vooral als het gaat om het uitvoeren van complexe taken. Met verbeteringen aan de Schermindeling, de nieuwe Focus functie en prestatie en batterij optimalisaties, zal Windows 11 2022 update u helpen om u meest productief te zijn tot nu toe.

Windows 11 22h2 Krijgt Nieuwe Functies
Uw schermindeling

Schermindeling in Windows 11 is een significante wijziging voor multitasking geweest. Waardoor gebruikers hun weergave kunnen optimaliseren wanneer ze meerdere apps of documenten tegelijk voor zich moeten hebben. Met de nieuwe update maken wordt de Schermindeling veelzijdiger. Het heeft betere aanraak navigatie en de mogelijkheid om meerdere browsertabbladen in Microsoft Edge vast te zetten.

Wijzigingen en verbeteringen

  • Microsoft heeft Bestandsverkenner verbetert. De Verkenner bevat nu tabbladen om u te helpen bij het organiseren van uw Verkenner sessies. Zoals bij voorbeeld in Google Chroom en Microsoft Edge. Op de nieuwe startpagina van Bestandsverkenner kunt u belangrijke bestanden vastzetten voor snelle en gemakkelijke toegang. Met behulp van de kracht van Microsoft OneDrive kunt u de acties van uw collega’s in uw gedeelde bestanden bekijken. Er worden ook gepersonaliseerde suggesties toegevoegd op basis van uw Microsoft 365 account.
  • Een nieuwe functie is toe met de naam Suggestieve Acties voor items die u kopieert . Dit is beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Wanneer u bijvoorbeeld telefoonnummers of toekomstige datums kopieert, geven we suggesties, zoals bellen met Teams of Skype of een afspraak toevoegen in de Agenda-app.
  • Er is ook een taakbalk-overloopmenu toegevoegd. De taakbalk biedt een toegangspunt tot een menu dat u al uw overvolle apps in één ruimte laat zien.
  • Nu kunt u ook delen met meer apparaten, waaronder desktops, tablets en laptops ontdekken. Deze kunt u delen met behulp van delen in de buurt.

Windows de beste plek maken om te creëren en te spelen

Microsoft wil graag van u horen, dat u uw pc voor veel meer dingen gebruikt dan ooit tevoren. Het pc gebruik staat open voor communicatie, creativiteit en gaming. Omdat meer mensen zich tot Windows wenden om verbinding te maken, om zichzelf uit te drukken en te spelen. Met deze update heeft het bedrijf uit Redmond functies toegevoegd om die ervaringen nog beter te maken. Zoals met Windows Studio Effecten om video- en audiogesprekken te verbeteren, nieuwe hulpprogramma’s voor makers, extra gamefuncties en updates voor de Microsoft Store.

Windows 11 22h2 Krijgt Nieuwe Functies

Van werk tot gemeenschapsbijeenkomsten tot contact met vrienden en familie. Videogesprekken zijn een van de essentiële taken geworden die de pc definieert. Nieuwe camera en audio-effecten van Windows Studio helpen u er op uw best uit te zien en te klinken tijdens telefonische vergaderingen, mogelijk gemaakt door geavanceerde AI en Voice Focus om achtergrondgeluid weg te filteren. Het zorgt ervoor dat u gehoord wordt. Achtergrondvervaging zodat alleen u wordt gezien. Oogcontact om u te helpen een betere verbinding met de mensen te maken met wie u praat en Automatic Framing, zodat de camera bij u blijft terwijl u beweegt.

Veel meer functies

De update brengt nog een aantal andere verwachte features met zich mee: de taakbalk overloop functie voor volle taakbalken. Een suggesties menu die bij het selecteren van tekst, zoals een e-mailadres of telefoonnummer, tevoorschijn komt en de mogelijkheid om bestanden met meer apparaten in de buurt te delen.

Wanneer de update naar alle gebruikers komt is nog onbekend, maar als het testen in het Release Preview kanaal allemaal goed verloopt zal dat in de komende weken plaats vinden.

Bron: Microsoft