De eerste Windows 11 release van dit jaar is gedoopt tot de release van 5 oktober en wordt nu voorbereid voor het publiek. Microsoft is begonnen met de laatste werkzaamheden om Windows 11 versie 21H2 of update oktober 2021. De voorbereidingen voor de nieuwe release. Testers kunnen de update nu downloaden via het Release Preview Kanaal.

Windows 11 Preview Klaar Voor Release

Windows 11 heeft eindelijk het Release Preview Kanaal bereikt. Het kan nu worden getest op de primaire apparaten, zolang u compatibele stuurprogramma’s hebt geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat er nog een beetje moet worden aangepast, dus er kunnen kleine problemen zijn in Windows 11 Build 22000.194 die nu naar testers wordt verzonden in Release Preview.

Windows 11 21H2

Microsoft is van plan om de algehele ervaring van Windows 11 versie 21H2 in de komende weken te verbeteren. Dit gebeurt als onderdeel van de normale onderhoudsfrequentie van het technologiebedrijf.

Windows 11 Preview Klaar Voor Release

Windows 11 wordt momenteel aangeboden aan preview testers en wordt vrijgegeven via het zoekschema van Microsoft.


Specifieke functie eisen

Illustratie van een beschreven kladblokFunctie specifieke vereisten voor Windows 11Voor sommige functies in Windows 11 gelden hogere vereisten dan de vereisten die hierboven in de sectie minimale vereisten zijn vermeld. Hieronder vind je enkele aanvullende details over vereisten voor de belangrijkste vereiste functies:
5G-ondersteuningeen modem die 5G ondersteunt, indien beschikbaar.
Auto HDRHDR monitor.
BitLocker to Govereist een USB-station (beschikbaar in Windows Pro en latere edities).
Client Hyper-Veen processor met mogelijkheden voor adresomzetting op het tweede niveau (SLAT) (beschikbaar in Windows Pro en latere edities).
CortanaMicrofoon en luidspreker en is momenteel beschikbaar op Windows 11 voor Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
DirectStorageNVMe SSD van 1 TB of groter om games op te slaan en uit te voeren die het stuurprogramma “Standaard NVM Express Controller” en een DirectX 12 Ultimate GPU gebruiken.
DirectX 12 Ultimateis beschikbaar met ondersteunde games en grafische chips.
AanwezigheidSensor die de afstand van mensen tot het apparaat of de intentie om met het apparaat te communiceren, kan detecteren.
Intelligente videoconferentiesEen videocamera, microfoon en luidspreker (audio-uitgang).
Multiple Voice Assistant (MVA)Microfoon en luidspreker.
UitlijnenIndelingen voor drie kolommen vereist een scherm met een breedte van 1920 effectieve pixels of meer.
Dempen/dempen opheffen vanaf taakbalkEen videocamera, microfoon en luidspreker (audio-uitgang). De app moet compatibel zijn met de functie om globaal dempen/dempen opheffen in te schakelen.
Ruimtelijk geluidOndersteunende hardware en software.
Microsoft TeamsVideocamera, microfoon en luidspreker (audio-uitgang).
AanrakingScherm of monitor die multi aanraking ondersteunt.
Tweeledige verificatievereist een pincode, biometrische sensor (vingerafdruklezer of infraroodcamera) of een telefoon met Wi-Fi- of Bluetooth capaciteit.
Spraakgestuurd typenvereist een pc met een microfoon.
Stemactiveringvereist een modern stand-by model en microfoon.
Wi-Fi 6EHet vereist nieuwe WLAN IHV hardware en -stuurprogramma en een voor Wi-Fi 6E geschikte AP/router.
Windows Hellovereist een camera die is geconfigureerd voor infrarood (IR)-replicatie of een vingerafdruklezer voor biometrische authenticatie. Apparaten zonder biometrische sensoren kunnen Windows Hello gebruiken met een pincode of draagbare beveiligingssleutel die compatibel is met Microsoft.
Windows Projectievereist een beeldschermadapter met ondersteuning voor Windows Display Driver Model (WDDM) 2.0 en een Wi-Fi adapter met ondersteuning voor Wi-Fi Direct.
Xbox (app)vereist een Xbox Live account, die niet in alle regio’s beschikbaar is. Zie Xbox Live-landen en -regio’s voor de meest actuele informatie over beschikbaarheid. Voor sommige functies in de Xbox app is een actief Xbox Game Pass abonnement vereist (afzonderlijk verkrijgbaar). Meer informatie over de pass.
Bron: Microsoft.com

Windows Update

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, moet u in Windows 10 Instellingen> Bijwerken en beveiliging> Windows Update bezoeken en controleren op updates. Vervolgens kunt u handmatig de optie downloaden en installeren voor Windows 11 selecteren nadat u zich hebt aangemeld voor het Release Preview Channel.

Als u voorlopig nog verdergaan met Windows 10 selecteert, krijgt u Windows 10 versie 21H2, update oktober 2021.

Degenen die compatibele hardware hebben, kunnen een Windows 11 upgrade krijgen als een eenvoudige Windows Update. Het proces zou dus relatief eenvoudig moeten zijn. De grootte van Windows 11 zal naar schatting 3 GB zijn, omdat het meer veranderingen met zich meebrengt dan de functie updates die de afgelopen jaren zijn uitgebracht voor Windows 10.

Wat betreft wijzigingen, bevat Windows 11 een nieuwe ‘look’ voor het menu Start, een nieuw meldingscentrum, een nieuwe Microsoft Store, en nieuwe inbox apps en meer.

Opnieuw ontworpen startmenu zonder live tegels en moderne (downgrade) taakbalk is een van de grootste veranderingen in het desktopbesturingssysteem. Microsoft is nog niet klaar met het verbeteren van de Start Menu ervaring. Het werkt nog aan een nieuwe functie genaamd ‘Aanmeldopties‘ die boven de energie opties zal verschijnen.

Release plannen voor Windows 11

Zelfs als uw apparaat klaar is voor Windows 11, ziet u deze functie update mogelijk niet op 5 oktober. De update wordt in eerste instantie alleen aangeboden aan geselecteerde apparaten. Als u niet kunt wachten op Windows 11, dan kunt u het besturingssysteem handmatig downloaden en installeren met programma’s zoals Media Creation Tool en Update Assistant.

Letop: U moet tot 5 oktober 2021 nog aangemeld zijn als tester in het Release Preview kanaal.

Als de ‘langzame uitrol’ succesvol blijkt te zijn, kan het nog een paar weken duren voordat we Windows 11 voor meer apparaten zien.

Tot slot

Woordvoerders van Microsoft hebben bevestigd dat er na 5 oktober verschillende updates zullen worden uitgebracht. Om de resterende problemen in het besturingssysteem op te lossen.