Dat brengt Windows 10 naar Build 19044.1889

Verwachte leestijd: 4 minuten

Voor Windows 10 is KB5016616 uitgebracht met tal van kwaliteitsverbeteringen en een aantal nieuwe functies. Dit is een beveiligingsupdate, dus het wordt geleverd met beveiligingsoplossingen. De update is beschikbaar via Windows Update, maar is ook via Microsoft catalog als offline installatieprogramma voor KB5016616 Windows 10 beschikbaar.

Uitgave Update Kb5016616 Voor Windows 10

Update KB5016616 maakt deel uit van patch dinsdag voor augustus 2022 van Windows 10. De focus ligt volledig op algemene reparaties en beveiliging. Zoals elke cumulatieve update krijgt u ook toegang tot nieuwe functies en verbeteringen van de optionele updates die de afgelopen weken zijn uitgebracht.

Zoals u weet richt Microsoft zich op de ontwikkeling van Windows 11, het bedrijf investeert dus niet in Windows 10. Volgens de release opmerkingen heeft Microsoft een optie toegevoegd om belangrijke waarschuwingen te ontvangen wanneer de functie Concentratie hulp is ingeschakeld. Concentratie hulp is vergelijkbaar met het niet storen op Android of iOS.

Ook brengt Microsoft de ondersteuning terug voor Windows Autopilot implementatiescenario’s. Die waren uitgeschakeld door een beveiligingsbeperking voor hergebruik van hardware. De softwaregigant heeft ook een probleem aangepakt dat leidt tot problemen met de internetverbinding met bepaalde docking stations, vooral bij het ontwaken uit de slaapstand.

Controleer op Updates

Als u nu op updates controleert, ziet u de volgende patch in de Windows Update-lijst:

 • cumulatieve update voor Windows 10 versie 21H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5016616)

Of

 • 2022-08 cumulatieve update voor Windows 10 versie 21H1 voor x64-gebaseerde systemen (KB5016616)

Downloadkoppeling voor Windows 10

Windows 10 KB5016616 directe downloadkoppeling:

Deze update wordt aangeboden via Windows Update in Instellingen. Als u problemen ondervindt met Windows Update, kunt u natuurlijk altijd (.MSU-pakket) downloaden van de Microsoft Update-catalogus.

In de Microsoft Update-catalogus klikt u op de knop downloaden naast de ondersteunde versie.

Verbeteringen voor Windows 10 KB5016616

Een nieuwe functionaliteit is toegevoegd die de upgrade-ervaring van het besturingssysteem verbetert en er is een andere bug opgelost die ervoor zorgt dat het afspelen van opeenvolgende videoclips mislukt in games die DX12 gebruiken.

Er is een andere bug opgelost waarbij bepaalde games die XAudio API gebruiken, problemen kunnen ondervinden bij het afspelen van geluidseffecten. Ook heeft het bedrijf een probleem aangepakt dat van invloed is op de hoogte van het zoek vak wanneer u meer dan één monitor hebt aangesloten.

Uitgave Update Kb5016616 Voor Windows 10

Hier is een lijst met alle bugfixes en verbeteringen:

 • Deze update vermindert de overhead van resourceconflicten bij hoge invoer/uitvoerbewerkingen per seconde (IOPS). Hiermee worden prestatieproblemen op bepaalde systemen opgelost.
 • Er is een verbetering aangebracht voor de upgrade-ervaring van het besturingssysteem. Deze update repareert de functie reset met drukknop.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij kanalen voor gebeurtenisregistratie worden beperkt en het EN-VS-taalpakket wordt verwijderd.
 • Een probleem is opgelost dat verhindert dat Windows Troubleshooter op desktop wordt gestart. De fout had gevolgen voor Bluetooth, WiFi, hardware en andere hulpprogramma’s voor probleemoplossing, maar is opgelost in deze nieuwste update.
 • Remove-Item cmdlet is bijgewerkt en deze zal nu communiceren met Microsoft OneDrive-mappen.
 • Een fout die ervoor zorgde dat bepaalde docking stations de internetverbinding verliezen, is verholpen.
 • Deze update verbetert het systeem van Windows 10 om aanvullende audio-eindpuntinformatie in de cache op te slaan.
 • Een probleem is opgelost waarbij het afspelen van opeenvolgende videoclips mislukt in games die DX12 gebruiken.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij Windows crashte wanneer de functie Windows Defender Application Control is ingeschakeld en Intelligent Security Graph ook is ingeschakeld.
 • Ook is er een probleem opgelost waarbij de Windows-profielservice sporadisch faalde.

Microsoft is bezig met de voorbereiding voor Windows 10 22H2

Deze Patch Dinsdag update van augustus 2022 is een van de maandelijkse updates waarbij functies voor 22H2 die diep in Windows 10 verborgen zijn.

Microsoft zal de verborgen functies inschakelen via het activeringspakket van versie 22H2, dat in oktober of november wordt gelanceerd.

Voor updates van Windows 11 kunt u hier verder lezen.