Verwachte leestijd: 3 minuten

Windows 10 komt met nieuws voor zijn gebruikers! De recente aankondiging van Microsoft onthult dat het geen functie of onderdelen updates meer zal aanbieden na de release van de 22H2 update.

Windows 10 22h2 is De Definitieve Versie

Het bedrijf heeft ook bevestigd dat Windows 10 tot het najaar van 2025 wordt ondersteund. Laten we dieper ingaan op dit nieuws en kijken wat het betekent voor gebruikers.

Het nieuwe updatebeleid van Windows 10

Windows 10 staat bekend om zijn frequente functie of onderdelen updates, maar dat gaat veranderen. Met de release van Windows 10 22H2 heeft Microsoft besloten de focus te verleggen van functie en onderdelen updates naar beveiligingsupdates en kwaliteitsupdates. Dit betekent dat gebruikers geen nieuwe functies of ontwerpwijzigingen meer zullen ontvangen. Het is echter belangrijk op te merken dat gebruikers nog steeds met regelmaat beveiligingsupdates zullen ontvangen om hun apparaten te beschermen.

Het nieuwe updatebeleid zorgt ook voor stabiliteit in het besturingssysteem. Gebruikers hoeven zich geen zorgen meer te maken over onverwachte wijzigingen in het ontwerp of de functionaliteit van hun apparaat. In plaats daarvan kunnen ze genieten van een consistente ervaring met minder onderbrekingen. Deze wijziging maakt het voor IT-professionals ook eenvoudiger om Windows 10 apparaten te beheren en te onderhouden.

Levenscyclus Windows 10

Zoals gedocumenteerd op de  levenscycluspagina’s van Windows 10 Enterprise en Education en Windows 10 Home en Pro, bereikt Windows 10 het einde van de ondersteuning op 14 oktober 2025. De huidige versie, 22H2, is de definitieve versie van Windows 10. De volgende edities zullen tot die tijd worden ondersteund met maandelijkse releases van beveiligingsupdates:

Windows 10 22h2 is De Definitieve Versie

Windows 10

  • Home
  • Pro
  • Pro-onderwijs
  • Pro voor werkstations
  • Onderwijs
  • Onderneming
  • Enterprise-multisessie

Bestaande LTSC-releases blijven na die datum updates ontvangen op basis van hun specifieke levenscyclus.

Ondersteuning voor Windows 10 tot 2025

Windows 10 is een populair besturingssysteem sinds de release in 2015 en het zal niet snel verdwijnen! Microsoft heeft aangekondigd Windows 10 te blijven ondersteunen tot het najaar van 2025. Dit betekent dat gebruikers de komende vier jaar regelmatig beveiligingsupdates en bugfixes zullen ontvangen.

De verlengde ondersteuningstijdlijn is geweldig nieuws voor bedrijven en organisaties. Het geeft hen voldoende tijd om hun upgrade naar Windows 11 of een ander besturingssysteem te plannen. Het zorgt er ook voor dat hun apparaten veilig en beschermd blijven tot het einde van de ondersteuningsperiode.

Conclusie: de recente aankondiging door Microsoft met betrekking tot het nieuwe updatebeleid en de uitgebreide ondersteuningstijdlijn van Windows 10 is geweldig nieuws voor gebruikers. Het nieuwe beleid zorgt voor stabiliteit en consistentie in het besturingssysteem, terwijl de uitgebreide ondersteuningstijdlijn gebruikers gemoedsrust geeft. Dus u kunt de komende jaren Windows 10 blijven gebruiken en genieten van de ondersteuning!