Build 22000.184 draait helemaal om reparatie van fouten

Verwachte leestijd: 4 minuten

Windows 11 Build 22000.184 (KB5005642) wordt vandaag uitgerold naar testers in het bètakanaal van het Insider programma.

Windows 11 Update Kb5005642 is Uit

De volgende generatie Windows wordt naar verwachting op 5 oktober gelanceerd en Microsoft heeft geprobeerd de algehele ervaring te verbeteren door de resterende bugs aan te pakken met cumulatieve updates.

Reparaties

 • Er is een probleem opgelost waarbij de nieuwe meer informatie in OOBE over Windows Hello niet werd vertaald voor niet Engelse talen.
 • Een probleem is opgelost waarbij een klein aantal talen vertalingen miste in de gebruikersinterface in Windows 11.

Bekende problemen

Hoogtepunten

 • Onderzoek van Microsoft naar meldingen van Windows Sandbox problemen. Volgens de changelog werkt de Windows Sandbox taal invoerschakelaar niet wanneer u op de schakelknop klikt die aan de taakbalk is vastgemaakt. Als u de taal niet kunt wijzigen in een sandbox omgeving, kunt u in plaats daarvan hardware sneltoetsen gebruiken.
 • Windows widgets blijven voor sommige gebruikers kapot. Als u geen toegang hebt tot widgets, log dan uit en weer in.
 • Widgets bord wordt mogelijk niet correct weergegeven op externe monitoren.
 • Van kwaliteitsproblemen met Windows Store is Microsoft op de hoogte.
 • Ook is Microsoft op de hoogte van problemen met Windows Zoeken. Een fout kan voorkomen dat het zoekpaneel op het bureaublad wordt gestart. Als dit op uw apparaat gebeurt, start u het proces Windows Verkenner (Explorer.exe) opnieuw.
 • Verder is Microsoft op de hoogte van een probleem waarbij de taakbalk flikkert wanneer u van invoermethode wisselt.
Windows 11 Update Kb5005642 is Uit

Algemeen

 • Er wordt onderzocht naar rapporten van Insiders in het bètakanaal waarin ze na het upgraden naar Windows 11 de nieuwe taakbalk niet zien en het menu Start niet werkt. Als u dit probleem wilt omzeilen, gaat u naar Windows Update > Updategeschiedenis, verwijdert u de laatste cumulatieve update voor Windows en installeert u deze opnieuw door te controleren op updates.
 • Er is een oplossing voor een probleem dat ervoor zorgt dat sommige Surface Pro X machines een foutcontrole uitvoeren met een WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.

Menu Start

 • In sommige gevallen kunt u mogelijk geen tekst invoeren wanneer u Zoeken vanaf Start of de taakbalk gebruikt. Als u het probleem ondervindt, drukt u op WIN + R op het toetsenbord om het dialoogvenster Uitvoeren te openen en sluit u het vervolgens.
 • Systeem en Windows Terminal ontbreken bij rechtsklikken op de Start knop (Windows 11 Update Kb5005642 is Uit + X).
Windows 11 Update Kb5005642 is Uit

Taakbalk

 • De taakbalk flikkert soms bij het wisselen van invoermethode.

Zoeken

 • Nadat u op het pictogram Zoeken op de taakbalk hebt geklikt, wordt het zoekvenster mogelijk niet geopend. Als dit gebeurt, start u het proces Windows Verkenner (Explorer.exe) opnieuw en opent u het zoekvenster opnieuw.
 • Het zoekpaneel wordt mogelijk zwart weergegeven en geeft geen inhoud weer onder het zoek vak.

Widgets

 • Het widget bord kan leeg lijken. Om het probleem te omzeilen, kunt u zich afmelden en vervolgens weer aanmelden.
 • Widgets kunnen op externe monitoren in de verkeerde grootte worden weergegeven. Als u dit tegenkomt, kunt u de widgets eerst starten via aanraking of WIN + W sneltoets op uw werkelijke pc scherm en vervolgens op uw secundaire monitoren starten.

Microsoft Store

 • We blijven werken aan het verbeteren van de zoekrelevantie in de Store.

Windows sandbox

Binnen Windows Sandbox wordt de taalinvoerschakelaar niet gestart nadat op het schakelaar pictogram op de taakbalk is geklikt. Als tijdelijke oplossing kunnen gebruikers hun invoertaal wijzigen via een van de volgende hardware sneltoetsen:

 • Alt + Shift;
 • Ctrl + Shift;
 • Windows 11 Update Kb5005642 is Uit + Spatiebalk.

De derde optie is alleen beschikbaar als Sandbox volledig wordt weergegeven.

Binnen Windows Sandbox wordt het IME contextmenu niet gestart nadat u op het IME-pictogram in de taakbalk hebt geklikt. Als tijdelijke oplossing hebben gebruikers toegang tot de functionaliteiten van het IME contextmenu met een van de volgende methoden:

Toegang tot de IME instellingen via Instellingen > Tijd en taal > Taal en regio > (bijv. Japans) drie stippen > Taalopties > (bijv. Microsoft IME) drie stippen > Toetsenbord opties.

Optioneel kunt u ook de IME werkbalk inschakelen, een alternatieve gebruikersinterface, om snel specifieke IME functies op te roepen. Ga verder van boven naar Toetsenbord opties> Uiterlijk> IME werkbalk gebruiken.

Met behulp van de unieke set hardware sneltoetsen die zijn gekoppeld aan elke IME ondersteunde taal. Lees ook: Japanse IME snelkoppelingenTraditionele Chinese IME snelkoppelingen.

Update terug draaien

Als u ongedocumenteerde en ondraaglijke fouten tegenkomt, kunt u altijd downgraden naar Windows 10 met behulp van de Media Creation Tool. Of u kunt Build 22000.184 verwijderen:

Windows 11 Update Kb5005642 is Uit

door naar Instellingen > Windows Update > Geschiedenis van Updates > (scrol naar beneden (Red.)) Installatie van updates ongedaan maken > Configuratiescherm te gaan en de update te selecteren en te klikken op verwijderen.

Windows 11 Update Kb5005642 is Uit

U kunt hier de Windows Insider programma documentatie bekijken, inclusief een lijst met alle nieuwe functies en updates die tot nu toe in builds zijn uitgebracht.