Met eerste Patch Dinsdag van 2022 haalt Microsoft de Mediaplayer uit Bèta.

Deze Windows 11 update KB5009566 brengt het besturingssysteem naar Build 22000.376. Het wordt nu uitgerold naar pc’s buiten het Windows Insiders programma. Dit maakt deel uit van de Patch Dinsdag cyclus van Microsoft.

Update Windows 11 Kb5009566 Uitgebracht

Verder heeft het softwarebedrijf ook ook directe downloadkoppelingen gepubliceerd voor offline installatieprogramma’s van deze update. Deze msu installatie programma’s kunnen door iedereen worden gebruikt om de systemen handmatig te updaten.

De release van Patch Dinsdag januari 2022 gaat vooral over beveiligingsoplossingen en verbeteringen. Dat komt omdat Microsoft de optionele update van december 2021 heeft overgeslagen vanwege de kerst en oud en nieuw. Als u om welke reden dan ook nog steeds de november 2021 update gebruikt, krijgt u ook de reparaties van december 2021. Dit is een onderdeel van deze Patch Dinsdag.

Update Windows 11 Kb5009566 Uitgebracht

Wanneer u de laatste beveiligingsupdate hebt overgeslagen, introduceert de release van januari 2022 een nieuwe emoji ervaring voor uw besturingssysteem. De nieuwe emoji zijn Fluent stijl met een modern ogend ontwerp. Ze blijven exclusief voor Windows 11, volgens onze bronnen dicht bij Microsoft.

Onthoud dat deze emoji’s onderdeel zijn van de laatste grote update voor Windows 11. Microsoft werkt aan een nieuwe look, ook is het al een tijdje aan het testen. Naast een ontwerpvernieuwing, is er ook een nieuwe emoji van Clippy. Dit wordt een iconische assistent van Microsoft Office en vervangt de traditionele paperclip emoji.

Deze beveiligingsoplossingen voor Windows 11 KB5009566 lossen meerdere problemen op. Als u nu op updates controleert, ziet u de volgende update:

2022-01 cumulatieve update voor Windows 11 voor x64-gebaseerde systemen (KB5009566)

Downloadlink Windows 11 KB5009566

Windows 11 Directe downloadkoppeling: 64-bits.

Belangrijke veranderingen in Windows 11

  • Updates beveiliging voor uw Windows-besturingssysteem.

Op dit moment is de officiële lijst met veranderingen vrij vaag. Er zijn momenteel geen details beschikbaar over wat er precies is veranderd in deze release. Het is waarschijnlijk dat de Windows 11 update reparaties bevat voor de interne functionaliteit van het besturingssysteem.

Er zijn geen aanvullende problemen gedocumenteerd voor deze release.

Zo staat er in de lijst met veranderingen te lezen.

Bekende problemen met deze update

Momenteel is Microsoft niet op de hoogte van bekende problemen in Windows 11.

Andere verbeteringen voor Windows 11

Naast de cumulatieve update is Microsoft ook begonnen met het uitrollen van een nieuwe Media Player voor Windows 11. Deze gaat de app Groove Music vervangen. De Media player doet denken aan de bestaande apps Groove Music en Movies & TV. Het lijkt eerder een opvolger te zijn van Groove Music dan de iconische Windows Media Player.

Media Player werd in november 2021 officieel uitgebracht. Het werd voor het eerst, per ongeluk getoond tijdens een live podcast stream. Media Player is sinds vandaag ook uit bèta en is nu beschikbaar voor systemen met Windows 11 Build 22000.

Na het toepassen van de update vanuit de Microsoft Store, zal Windows Media Player de plaats van Groove in het Menu Start of in de lijst met apps innemen. In tegenstelling tot Groove heeft de Media Player een kleurenschema van wit en oranje of zwart/donker en oranje. Het oranje accent heet Zest en Microsoft zal gebruikers in een toekomstige versie ook toestaan ​​om over te schakelen naar de accentkleuren van uw systeem.

Uw Groove Muziek gegevens worden automatisch in Media Player overgezet. Gebruikers kunnen ook de standaard opslaglocatie voor mediabestanden opgeven. Bovendien is er hier ook HDR ondersteuning, de nieuwe mediaspeler zal dus geen probleem hebben bij het afspelen van hoogwaardige media inhoud.

Patch Dinsdag voor Windows 10

Ook voor Windows 10 zijn er updates beschikbaar met de cumulatieve update KB5009585, wat het besturingssysteem brengt naar Build 10240.19177.

Het verhaal van Windows 10 is vrijwel hetzelfde als dat van Windows 11. Het enige hoogtepunt dat wordt vermeld, heeft betrekking op beveiligingsupdates. Ook al zijn er nog wat andere snuisterijen op de maandelijkse aankondiging geplakt:

Deze update bevat diverse beveiligingsverbeteringen voor de interne OS functionaliteit. Er zijn geen aanvullende problemen gedocumenteerd voor deze release.

Ook voor deze update kunt u de offline download verkrijgen bij Microsoft.

Als u een update Windows, wordt de nieuwste SSU KB5001399 automatisch aan u aangeboden. Als u het zelfstandige pakket voor de meest recente SSU wilt downloaden, zoekt u het in de Microsoft Update-catalogus.