Verwachte leestijd: 3 minuten

Advertenties in Windows 11 Start menu

  • Microsoft is begonnen met het testen van het weergeven van advertenties in het gedeelte Aanbevolen in het Windows 11 Start menu.
  • De advertenties bestaan ​​uit Aanbevolen websites en apps. Samen met een korte beschrijving.
  • Deze wijziging is van toepassing in Windows 11 Home en Pro. Gebruikers kunnen deze aanbevelingen uitschakelen.

In de afgelopen zes maanden heeft Microsoft de manier waarop en waar het probeert reclame te maken voor apps en services flink opgevoerd. Het bedrijf brengt nu al MSN kaarten naar het vergrendelingsscherm van Windows 10 en Windows 11. Het Widgets-paneel is inmiddels een verheerlijkt reclamebord. En in de app Instellingen wordt geen tijd verspilt om u over te halen zich te abonneren op Microsoft 365.

Nu wil Microsoft adverteren in een ander deel van Windows. En dan met name in het gebeid Aanbevolen van het Windows 11 Start-menu. Het bedrijf zegt hiervan dat het nu apps en websites zal tonen waarvan zij denkt dat u het misschien wilt uitproberen. Deze wijziging bevindt zich momenteel in de preview-testfase. Dus deze wordt mogelijk niet doorgevoerd als voldoende gebruikers er negatieve feedback over geven.

Advertenties in Windows 11 Start menu
Afbeelding met dank aan Micrsoft

Als het wel in de productie uitgave komt, hebben gebruikers de mogelijkheid om het uit te schakelen. Hiervoor gaat u naar Instellingen > Persooonlijke instellingen > Startmenu.

Advertenties in Windows 11 Start menu

Door: Aanbevelingen voor tips, snelkoppelingen, nieuwe apps en meer weergeven uit te schakelen. Worden de advertenties niet meer weergegeven in het Start-menu. Dit is hoe Microsoft de functie heeft aangekondigd:

Advertenties in Windows 11 Start menu We proberen nu aanbevelingen uit om u te helpen geweldige apps uit de Microsoft Store te ontdekken onder Aanbevolen in het menu Start. Dit verschijnt alleen voor Windows Insiders in het bètakanaal in de VS. Het is niet van toepassing op commerciële apparaten of apparaten die worden beheerd door organisaties. Dit kan worden uitgeschakeld door naar Instellingen > Persooonlijke instellingen > Startmenu te gaan en de schakelaar voor ‘Aanbevelingen voor tips, snelkoppelingen, nieuwe apps en meer weergeven‘ uit te zetten.

Deze wijziging is slechts één van de vele recente wijzigingen die zijn ontworpen om apps en services in Windows te promoten. Sommige gebruikers vinden de reclame handig. En zien graag aanbevolen apps en websites in het Start-menu. Ook de app-ontwikkelaars zullen de extra mogelijkheid om hun app te promoten zeker waarderen. Er is echter een grote schare aan Windows 11 gebruikers die de reclame niet kunnen uitstaan.