Dat brengt Windows 11 naar build 22621.1635

Het is de vierde week van april 2023 en Microsoft brengt de optionele update KB5025305 voor Windows 11 uit. De optionele update bevat een grote hoeveelheid verbeteringen, met enkele nieuwe functies. Het is geen beveiligingsupdate.

Windows 11 Kb5025305 is Uitgebracht

Zo heeft Microsoft in deze update een nieuwe schakelbediening toegevoegd. Die kunt u vinden in: Instellingen–> Windows Update. Wanneer u het inschakelt, wordt er prioriteit gegeven aan uw apparaat om de nieuwste niet beveiligingsupdates en verbeteringen te ontvangen wanneer deze beschikbaar zijn voor uw apparaat. 

Voor de meeste gebruikers is de schakelaar standaard uitgeschakeld. Zie voor meer informatie: Windows-updates ophalen zodra deze beschikbaar zijn voor uw apparaat.

Windows 11 Kb5025305 is Uitgebracht

Opmerking: Voor de meeste gebruikers geldt het advies om optionele updates niet te installeren. Maar te wachten tot de eerst komende Patch Dinsdag, op 9 mei 2023.

Hoogtepunten

Andere hoogtepunten zijn:

 • Er zijn animaties toegevoegd aan enkele pictogrammen van de Widgets taakbalkknop. Deze animaties worden ingeschakeld wanneer:
  • Er verschijnt een nieuwe aankondiging op de taakbalkknop Widgets.
  • U zweeft over of klikt op de Widgets taakbalkknop.
 • Een probleem wordt verholpen dat van invloed is op de Microsoft Edge IE modus. Pop-upvensters worden op de achtergrond geopend in plaats van op de voorgrond.
 • Verder verhelpt deze update een probleem dat van invloed is op de Chinese invoermethode. U kunt niet alles zien van het eerste voorgestelde item.

Verbeteringen in deze update

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen.

 • Microsoft wijzigt met deze update de instellingen van de firewall. U kunt nu regels voor toepassingsgroepen instellen.
 • De update ondersteunt het zomertijdwijzigingsbevel van de Islamitische Republiek Iran vanaf 2022.
 • Een probleem wordt verholpen dat van invloed is op het LSASS-proces (Local Security Authority Subsystem Service). Het reageert mogelijk niet meer. Hierdoor start de machine opnieuw op. De fout is 0xc0000005 (STATUS_ACCESS_VIOLATION).

Local Security Authority Subsystem

Service ( LSASS ) is een proces in Microsoft Windows besturingssystemen dat verantwoordelijk is voor het handhaven van het beveiligingsbeleid in Windows. Het verifieert gebruikers die inloggen op een Windows computer of server, verwerkt wachtwoord wijzigingen en maakt toegangstokens aan. Dit proces schrijft ook naar het Windows beveiligingslogboek. Geforceerde beëindiging van lsass.exe, zoals u het in Taakbeheer tegen komt, zal ertoe leiden dat het systeem de toegang verliest tot elk account, inclusief NT AUTHORITY. Hierdoor moet u de machine opnieuw opstarten.

 • Verhelpt een probleem dat van invloed is op de Microsoft Edge IE modus. De Tab Window Manager reageert niet meer.
 • De update verhelpt een probleem dat van invloed is op beveiligde inhoud. Wanneer u een venster met beveiligde inhoud minimaliseert, wordt de inhoud weergegeven wanneer dit niet zou moeten. Dit gebeurt wanneer u Live Preview van de taakbalkminiatuur gebruikt.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op MDM gebruikers, of Mobile Device Management. Door het probleem kunt u niet afdrukken. Dit komt door een uitzondering.
 • Microsoft verandert met deze update de app-iconen voor bepaalde mobiele providers.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op ondertekend Windows Defender Application Control of WDAC-beleid. Ze worden niet toegepast op de Secure Kernel. Dit gebeurt wanneer u Secure Boot, Veilig opstarten inschakelt.
 • Er wordt een probleem verholpen waarbij Taakweergave in het verkeerde gebied wordt weergegeven. Dit gebeurt wanneer u een game in volledig scherm sluit door op Windows 11 Kb5025305 is Uitgebracht + Tab te drukken.

Meer verbeteringen

 • Een probleem wordt opgelost dat optreedt wanneer u een pincode gebruikt om u aan te melden bij Windows Hello voor Bedrijven. Het aanmelden bij Remote Desktop Services kan mislukken. De foutmelding is: Het verzoek wordt niet ondersteund.
 • De update verhelpt een probleem dat van invloed is op het beleid voor het vergrendelen van beheerders accounts. GPResult en Resultant Set of Policy hebben deze niet gerapporteerd.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op het Unified Write Filter of UWF. Wanneer u het uitschakelt, door een oproep naar Windows Management Instrumentation (WMI) te gebruiken, reageert uw apparaat mogelijk niet meer.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op het Resilient File System of ReFS. Er treedt een stopfout op waardoor het besturingssysteem niet correct opstart.
 • Een probleem wordt verholpen dat van invloed is op MySQL opdrachten. De opdrachten mislukken op Windows Xenon containers.
 • Deze update lost een probleem op dat van invloed is op SMB Direct. Eindpunten zijn mogelijk niet beschikbaar op systemen die multi-byte teken sets gebruiken.
 • Tenslotte verhelpt deze update een probleem dat van invloed is op apps die DirectX gebruiken op oudere Intel grafische stuurprogramma’s. Mogelijk ontvangt u een foutmelding van apphelp.dll.

Offline installatie

Windows 11 Kb5025305 is Uitgebracht
Bron: Microsoft.com

Zoals gewoonlijk heeft Microsoft een offline installatie mogelijkheid voor u. Via de onderstaande knop komt u op de website van Microsoft, de catalog update website.

Windows 11 onderhoudsstack update 22621.1626

Deze update brengt kwaliteitsverbeteringen aan in de servicestack. Dat is het onderdeel dat Windows-updates installeert. Servicing Stack Updates (SSU) zorgen ervoor dat u beschikt over een robuuste en betrouwbare servicestack, zodat uw apparaten Microsoft-updates kunnen ontvangen en installeren.