Verwachte leestijd: 6 minuten

Microsoft zal volgende week onthullen hoe de toekomst van Windows eruit ziet en de toekomst van hybride werken. Wat biedt de toekomst voor Windows?

Toekomst Van Windows 11 Hybride

Op 5 april aanstaande vindt een speciaal evenement plaats, ‘Windows Powers the Future of Hybrid Work‘, met Panos Panay, hoofd van Windows en Surface, samen met Satya Nadella, CEO van Microsoft. Er wordt verwacht dat we een verscheidenheid aan nieuwe Windows 11 functies voor beveiliging, productiviteit en beheer te zien zullen krijgen. Voor zowel de cliënt als in de cloud.

Hybride werken

Wat gaan we precies te zien krijgen? Waarschijnlijk kunnen we een eerste glimp opvangen van de visie van Microsoft. Hoe ze Windows ombouwen voor een nieuwe wereld van werken op afstand. De CEO Satya Nadella van Microsoft heeft benadrukt hoe belangrijk de overstap naar hybride werken is voor Microsoft. Nadella zei vorig jaar:

Hybride arbeid vertegenwoordigt de grootste verschuiving naar hoe we in onze generatie werken.

En het vereist een nieuw bedrijfsmodel dat mensen, plaatsen en processen omvat.

Microsoft heeft tijdens de pandemie verschillende wijzigingen aangebracht in Microsoft Teams. Het is daardoor gemakkelijker te gebruiken voor deelnemers op afstand en werknemers die zich aanpassen aan de realiteit van hybride werk. Windows 11 bevat al enkele verbeteringen voor meerdere monitoren, multitasking en Teams integratie. Toch is het duidelijk dat Microsoft de mogelijkheid heeft om veel meer in de kern van het besturingssysteem te bouwen.

Een slimmer klembord

Een van de eerste nieuwe Windows 11 functies die we volgende week verwachten, is een slim klembord (Smart Clipboard). Windows 11 heeft al een klembord waar u meerdere items kunt opslaan en plakken. Microsoft heeft echter gewerkt aan voorgestelde acties die u kunt ondernemen met items op uw klembord. Dit kunnen suggesties zijn om een ​​nummer te bellen via Microsoft Teams of Skype als u er een hebt gekopieerd. Maar ook een e-mail te sturen wanneer u een e-mailadres hebt gekopieerd.

Toekomst Van Windows 11 Hybride

Verwijzingen naar dit slimme klembord en de functie voor voorgestelde acties zijn verschenen in meest recente Windows 11 Dev builds. Met een grote waarschijnlijkheid kunnen we zeggen dat dit een productiviteitsfunctie is die Microsoft zal benadrukken.

Verkenner met tabbladen

Een andere functie die in recente builds van Windows 11 Dev is verschenen, zijn tabbladen in Verkenner. Deze veelgevraagde functie verscheen voor het eerst als Sets in Windows 10. Voordat Microsoft het project annuleerde om tabbladen naar elke app te brengen. Nu lijkt het erop dat tabbladen binnenkort terugkeren naar Verkenner in Windows 11.

Ondersteuning voor tabbladen is momenteel verborgen in Windows 11 Dev builds, Microsoft zei vorige maand dat het experimentele functies in Windows 11 is. Het zou de functie gaan testen maar het zal misschien nooit worden geleverd. Het is mogelijk dat tabbladen in Verkenner slechts een experiment zijn, maar als Microsoft ernaar streeft de productiviteit van Windows 11 te verbeteren, lijkt deze functie een ideaal voorbeeld voor het evenement op 5 april.

Toekomst Van Windows 11 Hybride

Nieuwe e-mail app voor Windows

De ingebouwde e-mail app voor Windows 11 heeft een totale revisie nodig. Nu het lijkt erop dat er een onderweg is. Microsoft heeft een nieuwe Outlook app getest die de ingebouwde e-mail app in Windows moet vervangen. Met de codenaam Monarch of One Outlook. Deze app lekte meer dan een jaar geleden voor het eerst uit. Het werd gepresenteerd als een webgebaseerd en lichtgewicht alternatief voor de win32 Outlook app.

Microsoft is van plan om deze nieuwe Outlook app in het voorjaar officieel aan te kondigen. Het evenement van 5 april klinkt zeker als een goed moment.

Teams en een 3D-metaversie

Verder heeft het softwarebedrijf beloofd om in de eerste helft van 2022 3D avatars naar Microsoft Teams te brengen. Het is dus waarschijnlijk dat we deze volgende week kunnen bekijken. Deze nieuwe 3D-avatars zijn ontworpen om vermoeidheid bij vergaderingen tegen te gaan, zodat u uw webcam niet altijd hoeft aan te zetten. 

Toekomst Van Windows 11 Hybride
Bron: Microsoft.com

Ze maken ook deel uit van een breder streven naar een metaverse omgeving voor Microsoft, en u hoeft geen VR headset op te zetten om ze te gebruiken. Microsoft zal AI gebruiken om naar uw stem te luisteren en deze avatars overeenkomstig uw stem animeren.

We zullen waarschijnlijk ook enkele visies zien van Microsoft op de toekomst van hybride werk en de metaverse met Windows 11 en Microsoft 365. Microsoft heeft het afgelopen jaar meeslepende vergaderingen voor Teams en een volledig Microsoft Mesh-platform gebouwd, Nadella is optimistisch over de metavers.

Toekomst Van Windows 11 Hybride
Bron: Microsoft.com

We voelen ons zeer goed gepositioneerd om te kunnen vangen wat volgens mij in wezen de volgende golf van internet is.

Zei Nadella tijdens de winstoproep van Microsoft eerder dit jaar.

Ik denk dat de volgende golf van internet een meer open wereld zal zijn waar mensen hun eigen met verse werelden kunnen bouwen, of het nu organisaties, game-ontwikkelaars of iemand anders zijn.

Ook voor Windows 11 verwachten we meer Teams functies en wellicht extra integratie. In Windows 11 is al een Teams cliënt ingebouwd, maar bedrijven moeten het apart installeren om werkaccounts te gebruiken. Dit opruimen in Windows 11 zal ongetwijfeld deel uitmaken van de plannen van Microsoft om hybride werken met Windows 11 te verbeteren.

Microsoft Edge

Microsoft heeft tal van productiviteit en beveiligingsfuncties toegevoegd aan de Edge browser om het te onderscheiden van Google Chrome, Firefox en andere browsers. De verwachting is dat verdere toevoegingen gericht zullen zijn op hybride werk en productiviteit.

Toekomst Van Windows 11 Hybride

De PDF lezer van Edge ziet eruit alsof hij binnenkort een broodnodige verbetering zal krijgen met volledige ondersteuning voor een inhoudsopgave, miniatuurweergaven en meer. 

Gebruikers van Reddit hebben ook de terugkeer van de functie Workspaces gezien, die eigenlijk werkt als een virtuele desktop voor uw browser. 

Toekomst Van Windows 11 Hybride
Bron: Microsoft Edge Canary

Microsoft is vorig jaar begonnen met het testen van deze functie. In de nieuwste Edge Canary builds is te zien dat deze mogelijk op het punt staat terug te keren.

Beveiliging en beheer

Het zou geen bedrijfsgericht Microsoft evenement zijn zonder enkele beveiliging en managementaankondigingen. Naar verwachting zal Microsoft volgende week enkele nieuwe beveiliging en beheerfuncties voor Windows 11 en Windows 365 aankondigen. Deze vallen onder de brede Endpoint Manager van Microsoft, dat is Intune, Autopilot en Configuratie Manager.

Toekomst Van Windows 11 Hybride
Bron: Microsoft.com

Microsoft is op missie om de beveiliging in Windows 11 te verbeteren, met name de TPM en Secure Boot vereisten. Een recente toevoeging is een blokkeerlijst van kwetsbare stuurprogramma’s voor Windows Defender. We kunnen andere verbeteringen verwachten om Windows 11 te beschermen tegen de complicaties van werken op afstand.