In oktober worden meer functies vrijgegeven

Windows 11 22H2 wordt sinds 20 september uitgerold naar consumenten in 190 landen. Deze update wordt geleverd met een handvol nieuwe functies, zoals een Taakbeheer met een donker thema en ondersteuning voor slepen en neerzetten. Een van de vlaggenschip upgrades van Windows 11 22H2 zijn de tabbladen in de Verkenner. Dat is de meest gevraagde functie.

Het Beste Komt Nog in Windows 11 22h2

Microsoft heeft bevestigd dat het tabbladen zal toevoegen aan Verkenner in de nieuwste Windows 11 update. Maar deze functie is op dit moment nog niet beschikbaar. De ondersteuning voor de tabbladen in de Verkenner is veel later toegevoegd aan preview-versies, Microsoft is nog steeds bezig met het oplossen van de resterende fouten. Het bedrijf hoopt de functie in oktober uit te brengen.

Tabbladen

De Windows gemeenschap is bijzonder blij met deze nieuwe toevoeging. Omdat ondersteuning voor de bijgewerkte Verkenner voor het eerst werd aangevraagd toen Windows XP nog in gebruik was. Het spreekt voor zich dat het verplaatsen van bestanden tussen mappen en locaties met een enkele instantie van Verkenner lastig kan zijn.

Tegelijkertijd kan het overweldigend zijn om meer dan één afzonderlijk venster van Verkenner in Windows 11 te openen. De integratie van tabbladen elimineert beide problemen, het is dus geen wonder dat het zo’n gevraagde functie is.

Het Beste Komt Nog in Windows 11 22h2

In de bovenstaande schermafbeelding kunt u zien, dat de functie voor de tabbladen voor de Verkenner werkt zoals u zou verwachten. Het heeft een tab streep bovenaan de interface waarop u op het pluspictogram kunt klikken. Waarmee een ​​nieuw tabblad wordt geopend. Ook kunt u door de tabbladen navigeren of scrollen met uw muis. Een functionaliteit die voorheen alleen mogelijk was met gebruik van software van derden.

Voorbehoud

Deze functie is nog niet officieel toegevoegd aan Windows 11 22H2 Build 22621. Momenteel is de functie alleen beschikbaar in de nieuwste preview build; Build 22622. Deze is nog in het Bèta kanaal. Waarvan wordt aangenomen dat het de Oktober Moment update is voor de besturingssysteem.

Functies die in oktober in Windows 11 verschijnen

Er wordt door Microsoft ook gewerkt aan een grote update voor de Foto’s app. De update introduceert naar verwachting een nieuwe manier om uw foto’s, zoals galerijen en albums, te beheren.

Het vereenvoudigt ook de browse ervaring. Daarnaast helpt het u uw verzameling foto’s binnen enkele minuten te vinden. ​U kunt eenvoudig een back-up van foto’s maken naar OneDrive en alles synchroniseren op al uw apparaten. Deze back-up integratie wordt door Microsoft gebruikt voor OneDrive Memories.

Het Beste Komt Nog in Windows 11 22h2
In lijn suggestie tot actie na kopiëren van datum of tijd

Een andere nieuwe functionaliteit is Voorgestelde acties. U kunt op elk nummer of elke datum klikken en deze naar het klembord kopiëren om voorgestelde acties te krijgen. Wanneer u bijvoorbeeld een telefoonnummer kopieert, vragen voorgestelde acties u om apps zoals Skype of Microsoft Teams te openen. Ook wordt het kopiëren van een datum geactiveerd en geeft het suggesties voor agenda apps.

Meer aankomende functies

Andere aankomende functies zijn onder meer:

  • Taakbalk overloop: Een nieuw menu waarmee u een lijst met geopende apps kunt bekijken als er te veel dingen op de taakbalk staan.
Het Beste Komt Nog in Windows 11 22h2
  • Delen met meer apparaten: Deel eenvoudig inhoud met meer apparaten door te delen in de buurt.

Het is mogelijk dat deze functies ook in de originele Windows 11 versie aankomen.