Klok op de Taakbalk verliest de secondes

Het hoofdgebruikersmenu, ook wel bekend als het Win+X menu, is standaard beschikbaar in Windows 11. Het hoofdgebruikersmenu krijgt van Microsoft een herontwerp in Windows 11, het pop-upmenu bevat nog steeds alle snelkoppelingen naar Apparaatbeheer, Taakbeheer en andere geavanceerde Windows-tools.

Windows 11 Herstelt Win+x Menu

Windows 11 miste het Win+X menu ondersteuning voor sneltoetsen, waarmee u op letters kunt drukken om snel items in het menu te selecteren. Als u bijvoorbeeld het hoofdgebruikersmenu start met de sneltoets Windows 11 Herstelt Win+x Menu+ X en D typt, wordt Apparaatbeheer geopend. Ook start Windows 11 Herstelt Win+x Menu+X en T voor Taakbeheer.

Bedankt dat u de tijd hebt genomen om hierover contact op te nemen. Het menu dat wordt weergegeven wanneer u op WIN + X drukt. Het is bijgewerkt voor Windows 11 en ondersteunt nog geen toegangstoetsen,

aldus Microsoft. Met Windows 11 Build 22000.71 heeft Microsoft eindelijk de ondersteuning voor toegangssleutels hersteld.

Op basis van uw feedback werken we aan het toevoegen van toegangssleutels aan WIN + X. Zodat u dingen als WIN + X en M kunt doen om Apparaatbeheer te starten. 

Insiders kunnen deze functionaliteit zien met Build 22000.71, nu beschikbaar in het Dev Channel. Maar we onderzoeken momenteel een probleem waarbij de optie soms onverwacht niet beschikbaar is,

reageerde Microsoft in een Feedback Hub bericht.

Met Windows 11 Build 22000.100 is het hoofdgebruikersmenu nu sneller en zouden de toegangstoetsen betrouwbaarder moeten verschijnen.

Taakbalk verliest ondersteuning voor klokseconden

Zoals we onlangs hebben gemeld, heeft Microsoft bevestigd dat de taakbalk van Windows 11 de mogelijkheid om apps naar de taakbalk te slepen en neer te zetten niet ondersteunt. Bovendien staat Windows 11 niet langer toe dat gebruikers de locatie van de volledige taakbalk wijzigen.

Windows had altijd de mogelijkheid om de taakbalk naar elke kant van het scherm te verplaatsen (boven, links en rechts). Met Windows 11 zijn gebruikers nu gedwongen om de taakbalk onderaan het scherm te hebben en we weten niet of deze functie in een toekomstige release zal worden hersteld, maar Microsoft zegt dat het luistert naar gebruikersfeedback.

In een nieuwe Feedback Hub post heeft Microsoft de verwijdering erkend van een registerwaarde “ShowSecondsInSystemClock” waardoor de taakbalk klok de tijd in seconden kon weergeven.

Windows 11 Herstelt Win+x Menu
Windows 10 taakbalk klok met seconden

Deze functie vereist een register hack en is toegevoegd met Windows 10. In een Feedback Hub bericht heeft Microsoft bevestigd dat de Windows 11 taakbalk systeemklok de ondersteuning voor seconden heeft laten vallen.

Het spijt ons, dit is geen ondersteunde registersleutel voor Windows 11. Heel erg bedankt voor het geven van ons uw feedback, die we zullen blijven gebruiken om de toekomst van de klok te begeleiden,

aldus Microsoft.

Windows 11 Herstelt Win+x Menu
“Met Windows 11 kan ik niet langer het register wijzigen om secondes in de taakbalk klok weer te geven.”

Als u seconden op de taakbalk wilt weergeven, heeft u nu een app van derden nodig, zoals T-Clock Redux.