Tijdens het live stream evenement Stream On heeft Spotify vandaag verschillende nieuwe aankondigingen gedaan. Allereerst breidt Spotify zich uit naar meer dan 80 nieuwe markten in meer dan 36 nieuwe talen. 

Spotify Kondigt Hifi Streaming Aan

Wat u moet weten

Spotify

Is een dienst van het Zweedse bedrijf Spotify Technology S.A.. Er wordt muziek aangeboden in de vorm van streaming media via het internet. Om opbrengsten te genereren wordt de muziek stream met reclame afgewisseld. Tegen betaling is dit afkoopbaar. Gebruikers kunnen uit een database van miljoenen nummers bepalen welke muziek ze willen beluisteren. De dienst wordt gezien als alternatief voor iTunes.

Geschiedenis

Spotify is in april 2006 door Daniel Ek en Martin Lorentzon opgericht. De naam Spotify is ontstaan uit de twee woorden spot en identify. Hiermee wil het bedrijf zeggen dat je een nummer dat je allang vergeten was, spot, identificeert. Dan kun je weer van dat ene nummer genieten. Hun motto toen ze begonnen was dat iedereen straks alle nummers kan beluisteren. Het bedrijf heeft ruim 1.600 werknemers. De applicatie is sinds 18 mei 2010 in Nederland beschikbaar en sinds 16 november 2011 ook in België.

Op 3 april 2018 kregen de aandelen van Spotify Technology S.A. een beursnotering op de New York Stock Exchange. De eerste koers was US$ 165,90 waarmee het bedrijf een totale marktwaarde had van bijna US$ 30 miljard. Spotify nam in februari 2019 Gimlet Media en Anchor over. De overname van Gimlet, de uitgever van een reeks podcasts, koste zo’n 230 miljoen dollar. Via het platform Anchor konden podcast makers hun producties makkelijk bewerken en verspreiden. Bij de overname sprak Spotify de verwachting uit dat in de toekomst meer dan 20 procent van waar naar geluisterd wordt bestaat uit andere content dan muziek.


Spotify beweert dat deze markten meer dan een miljard mensen vertegenwoordigen. Ten tweede introduceert Spotify HiFi-streaming voor Premium abonnees. Spotify HiFi zal later dit jaar in geselecteerde markten audio zonder verlies van cd-kwaliteit leveren.

Vijf zaken over Spotify HiFi die u moet weten

Muziek streaming van hoge kwaliteit is altijd een van de meest gevraagde nieuwe functies van onze gebruikers.

  1. Spotify HiFi levert muziek in cd-kwaliteit, verliesvrij audioformaat naar uw apparaat en Spotify Connect compatibele luidsprekers, wat betekent dat fans meer diepte en helderheid kunnen ervaren terwijl ze genieten van hun favoriete nummers.
  2. Alomtegenwoordigheid vormt de kern van alles wat we doen bij Spotify , en we werken samen met enkele van ’s werelds grootste luidsprekerfabrikanten om Spotify HiFi toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk fans via Spotify Connect . 
  3. HiFi wordt gekoppeld aan de naadloze gebruikerservaring van Spotify , voortbouwend op onze toewijding om ervoor te zorgen dat gebruikers naar de muziek kunnen luisteren waar ze van houden op de manier waarop ze ervan willen genieten. 
  4. Spotify HiFi zal later dit jaar op geselecteerde markten worden uitgerold en binnenkort zullen we meer details delen.  

Spotify voor Windows 10 is hier te downloaden tevens beschikbaar in de Microsoft Store.

Spotify Kondigt Hifi Streaming Aan

Bron: Spotify