Verwachte leestijd: 4 minuten

Microsoft heeft Windows 11 Build 22610 uitgebracht met een hele reeks reparaties en verbeteringen. Ook een paar nieuwe ontwerpfuncties zijn toegevoegd. Waaronder ondersteuning voor accentkleuren in Taakbeheer. Deze preview-build wordt niet geleverd met het watermerk technisch voorbeeld op de desktop. Dat kan erop wijzen dat Microsoft de RTM versie van versie 22H2 binnenkort zal voltooid.

Windows 11 22h2 Al Snel Naar Rtm Versie

Microsoft heeft eerder in zijn blogposts vóór de release van Windows 11 al opgemerkt. Het ontbreken van een watermerk in de rechterbenedenhoek van het bureaublad betekent niet dat de ontwikkeling van de volgende functie-update voorbij is. Het is echter wél een indicatie dat we een stap dichterbij zijn.


Wat u moet weten

Release to manufacture

Vertaald: Uitgave naar producent

Dat is de Engelse term release to manufacture of Release to manufacturer, kortweg RTM. Vrij vertaald vrijgegeven voor producent, worden gebruikt in de softwareontwikkeling om aan te geven dat de software geschikt is om te worden verstuurd naar de fabrikant. Die gaat het distributiemedium, tegenwoordig is dat cd, dvd of download, verzorgen. Dit om het vervolgens te kunnen verkopen. Release to manufacture is de voorlaatste fase in het ontwikkelingsproces van software, het volgt op de release candidate, of uitgave kandidaat.

Tijdens deze fase wordt het programma naar de fabrikanten gestuurd, zodat zij de software op de computers kunnen zetten. U kunt de RTM dan ook het beste vergelijken met de finale versie van een programma. Maar zonder dat het voor het brede publiek beschikbaar is. Deze fase wordt dan ook bijna nooit gebruikt bij programma’s, Microsoft gebruikt de RTM echter om zijn besturingssysteem door te spelen aan de pc fabrikanten.

Na de RTM volgt de uiteindelijke versie.


Microsoft zal beginnen met het controleren van de definitieve code ter voorbereiding op het uitbrengen van de volgende, nog naamloze, update van Windows 11. Dit is dus echt het laatste stuk. Bovendien zou Windows 11 versie 22H2 volgens een primeur in de zomer kunnen starten. Dat in tegenstelling van de traditionele functie-updates die in oktober of november werden uitgebracht.

Microsoft heeft een nieuwe preview update gepubliceerd in zowel Dev als Bèta kanalen met heel veel verbeteringen. Toch lijkt het erop dat dit niet de laatste build zal zijn. Omdat er meer wijzigingen zullen plaats vinden voordat de RTM versie van de eerste grote update voor Windows 11 is afgerond.

Wat is er nieuw in deze Build van Windows 11?

Microsoft verzendt momenteel preview builds van de tak Koper (Nickel) ontwikkeling. Er zijn aanzienlijke kleine wijzigingen, aangezien de toevoeging van grote wijzigingen een tijdje geleden werd stopgezet. Sommige verbeteringen zouden echter nog steeds kunnen verschijnen in de komende builds.

Een groot aantal fouten is verholpen in Windows 11 Build 22610, de nieuwste preview-build van 1 mei. Deze omvatten grillig gedrag van de taakbalk, maar ook verschillende problemen met Verkenner. Er is ook een rare fout waarbij Explorer.exe herhaaldelijk in een lus crasht voor een klein percentage van de testers.

Windows 11 22h2 Al Snel Naar Rtm Versie

Op dezelfde manier krijgt Taakbeheer een kleurrijke nieuwe look, die zowel de donkere modus als de systeemaccentkleur respecteert. In een poging om een ​​meer consistente ervaring in Windows 11 te creëren.

Op het gebied van nieuwe functies zijn er niet al te veel veranderingen. Het is nog niet duidelijk wanneer tabbladen aan Verkenner worden toegevoegd, maar Microsoft heeft verfijningen voor Verkenner bevestigd. Volgens de release-opmerkingen wordt het contextmenu sneller. Daarnaast test Microsoft ook een nieuw zijbalk ontwerp voor Verkenner.

Windows 11 22h2 Al Snel Naar Rtm Versie

Deze eerste update naar Windows 11 brengt ook slepen en neerzetten terug, de mogelijkheid om meer pictogrammen vast te zetten in het Startmenu.

Ook al zal versie 22H2 een positieve update zijn, toch zijn sommige functies van het Windows 10 tijdperk die in de originele Windows 11 release waren verwijderd, hier nog steeds niet te vinden. Dit zijn onder meer de agenda flyout die abrupt uit het besturingssysteem werd verwijderd. Maar ook of de mogelijkheid om taakbalk pictogrammen te degroeperen.

Tot nu toe lijkt het erop dat Windows 11 22H2 meer gaat over kleine verbeteringen dan visuele flair en reparaties als we de app updates niet in overweging nemen.

Tenslotte

Wat de releasedatum betreft, weet niemand precies wanneer de jubileumupdate zal debuteren. De kans bestaat echter dat deze in augustus of iets later uitkomt.