Verwachte leestijd: 3 minuten

De meest gevraagde functie van Windows 11, tabbladen in Verkenner, is beschikbaar voor iedereen met de nieuwste productieversie van Windows 11, 22H2. Deze versie is de eerste grote update voor het besturingssysteem met tal van nieuwe functies.

in Windows 11 Start Verkenner Ongevraagd

Waarvan de tabbladen in de Verkenner duidelijk de belangrijkste functie zijn, vooral voor degenen die verkenner vaak gebruiken.

Met tabbladen in Verkenner kunt u meerdere bestanden binnen één venster beheren en bespaart u veel tijd en frustratie. Als u Windows 11 22H2 hebt geïnstalleerd, hoeft u niets te doen om de tabbladfunctie te activeren. Het is al standaard ingeschakeld. Microsoft staat niet toe dat u de tabbladen uitschakelt.

U kunt op het pluspictogram klikken in de tabbladen balk om een ​​nieuw tabblad te openen in het Verkennervenster.

in Windows 11 Start Verkenner Ongevraagd
Verkenner met plusteken voor nieuw tabblad

U kunt ook de sneltoets in Windows 11 Start Verkenner Ongevraagd+E gebruiken. Het werkt als een tierelier, er zit echter een addertje onder het gras. De integratie van de tabbladen van de verkenner heeft nogal wat fouten, of is buggy. De verkenner kan ook openen wanneer u een andere app actief gebruikt.

Feedback Hub meldingen

Er zijn verschillende berichten in de Feedback Hub, sneltoets in Windows 11 Start Verkenner Ongevraagd+F, die deze berichtgeving bevestigen. Volgens de berichten in Feedback Hub zal Verkenner zichzelf willekeurig openen terwijl een andere app open en in focus is. Zelfs wanneer Verkenner niet actief is, wordt de gebruiker er willekeurig mee geconfronteerd.

Telkens wanneer ik een verkennervenster of meer, op de achtergrond heb, maar zichtbaar voor mij, en vervolgens een andere app erop open. Bijvoorbeeld Edge of Firefox, en het daar een paar minuten laat staan, de laatste verkenner venster zal uit het niets over de app opduiken. Het wordt gewoon gefocust zonder dat ik iets doe,

merkte een van de gebruikers op in een bericht.
in Windows 11 Start Verkenner Ongevraagd

Soms verschijnt een geopend venster van verkenner willekeurig op de voorgrond terwijl ik een ander programma gebruik, zoals tijdens het browsen. Deze keer was ik op een zoomvergadering toen het in beeld kwam,

voegde een andere gebruiker eraan toe.

in Windows 11 Start Verkenner Ongevraagd

Dit lijkt een bekend probleem te zijn en en Microsoft is hiervan op de hoogte. Het bedrijf moet het alleen nog erkennen op een openbaar platform.

Volgens bronnen werkt Microsoft aan een oplossing voor de focus fout van verkeneer. Het is echter nog niet duidelijk wanneer die oplossing zal komen. Het is inmiddels opgenomen in de nieuwste preview-builds.

De ondersteuning van de tabbladen van verkenner is op zijn minst het bewijs dat Microsoft naar een deel van de feedback luistert. Het is een opmerkelijk voorbeeld van hoe het voorziet in de productiviteitsbehoeften van haar klanten. Tegelijkertijd zou Microsoft gebruikers moeten toestaan ​​de tabbladen uit te schakelen, zeker bij dit soort fouten en als ze niet nodig zijn.

Tenslotte

Wij weten bij SoftwareGeek dat dit een bekend probleem is. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij u hierover op de hoogte houden.