Microsoft geeft update uit om printerproblemen op te lossen

Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft heeft snel een oplossing, KB5005394, voor het nieuwste printerprobleem uitgebracht voor de veiligheid van Windows 10.

out of Band Update Voor Windows 10

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft een out-of-band update voor Windows 10 uitgebracht om een ​​printerprobleem op te lossen.
  • Het probleem zorgt ervoor dat sommige printers, scanners en multifunctionele apparaten niet werken.
  • Alleen apparaten met smartcard authenticatie die niet aan bepaalde specificaties voldoen, hebben last van het probleem.

Vandaag heeft Microsoft een out-of-band Windows 10 update uitgebracht om een ​​recent ontdekt printerprobleem op te lossen. De update, KB5005394 lost een probleem op waardoor sommige printers, scanners en multifunctionele apparaten niet werken.

Slechts een klein aantal printers wordt getroffen door het probleem dat deze update verhelpt. Apparaten die gebruikmaken van smartcard authenticatie en die niet aan bepaalde specificaties voldoen, zijn de enige getroffen apparaten. Microsoft schetst welke apparaten worden beïnvloed in een ondersteuningsdocument.

Verbeteringen en oplossingen

Deze niet beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn onder meer:

  • Lost een probleem op met apparaten die niet voldoen aan sectie 3.2.1 van de RFC 4556-specificatie. Niet compatibele printers, scanners en multifunctionele apparaten werken mogelijk niet wanneer u smartcard verificatie (PIV) gebruikt. Dit probleem treedt op nadat u de update van 13 juli 2021 op domeincontrollers (DC) in uw omgeving hebt geïnstalleerd. Zie KB5005408 voor meer informatie.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.

Windows Update-verbeteringen

Microsoft heeft een update rechtstreeks naar de Windows Update client uitgebracht om de betrouwbaarheid te verbeteren. Elk apparaat met Windows 10 dat is geconfigureerd om automatisch updates van Windows Update te ontvangen, inclusief Enterprise en Pro edities, krijgt de nieuwste Windows 10-functie-update aangeboden op basis van compatibiliteit en het uitstelbeleid van Windows Update for Business. Dit is niet van toepassing op edities voor langdurige service.

Na het installeren van updates die op 13 juli 2021 zijn uitgebracht voor domeincontrollers (DC) in uw omgeving. Kunnen printers, scanners en multifunctionele apparaten die niet voldoen aan sectie 3.2.1 van de RFC 4556-specificaties, mogelijk niet afdrukken bij gebruik van smartcard (PIV ) authenticatie.

Het probleem verscheen na de Patch Dinsdag updates van juli 2021 voor Windows 10. Microsoft bevestigde het probleem op 23 juli, het zei toen dat het zou werken aan een manier om het probleem te verhelpen.

Microsoft legt de oplossing als volgt uit:

Deze update werkt een probleem bij waardoor printers, scanners en multifunctionele apparaten mogelijk niet werken. Dit probleem doet zich voor op apparaten die niet voldoen aan een bepaalde specificatie en smartcard verificatie gebruiken.

Hoewel het probleem slechts een kleine subset van printers treft, heeft Microsoft eraan gewerkt om het snel op te lossen.

out of Band Update Voor Windows 10
catalog.update.microsoft.com

Voordat u deze update installeert

Eerste vereiste:

moet de servicestack update (SSU) ( KB5003243 ) van 11 mei 2021 of de nieuwste SSU (KB5003711) installeren voordat u de nieuwste cumulatieve update (LCU) installeert. SSU’s verbeteren de betrouwbaarheid van het updateproces om mogelijke problemen te verminderen tijdens het installeren van de LCU en het toepassen van Microsoft-beveiligingsoplossingen. Zie Servicing stack-updates  en  Servicing Stack Updates (SSU): veelgestelde vragen voor algemene informatie over SSU’s.

Hoe deze update te krijgen

De update is niet beschikbaar via Windows Update, Microsoft Update of Windows Update for Business. In plaats daarvan kunt u het via de Microsoft Update-catalogus downloaden en installeren.