Update KB5015807 van patch Dinsdag geeft problemen in Windows 10

Als u dacht gespaart te blijven van alle update problemen met het overslaan van de Windows 11 upgrade, dan hebben we slecht nieuws voor u. Ook al heeft de Windows 11 update KB5015882 het menu Start menu kapot gemaakt, ook hebben gebruikers van Windows 10 ook vervelende problemen gemeld met update KB5015807.

Microsoft Bevestigt Problemen Windows 10

KB5015807 maakt deel uit van de Windows 12 juli 2022 Patch Dinsdag. Het bevat oplossingen voor verschillende individuele bestanden die nodig zijn om Windows 10 en andere Microsoft-apps of stuurprogramma’s te laten werken. De updates van Patch Dinsdag bevatten oplossingen voor kritieke beveiligingsproblemen waardoor virussen uw systeem kunnen infecteren.

Gebruikers melden dat Windows 10 KB5015807 op sommige systemen niet kan worden geïnstalleerd. De download van de update wordt abrupt gestopt zonder enige waarschuwing. Dit is gemarkeerd door gebruikers in de Feedback Hub en ook op de website van Reddit:

Er waren wat problemen bij het installeren van updates, maar we zullen het later opnieuw proberen.

Als u dit blijft zien en op internet wilt zoeken of contact wilt opnemen met ondersteuning voor informatie, kan dit helpen: 0x800f0831. Het foutbericht, zonder enig idee wat er mis is gegaan tijdens de installatie.

Afdrukken in Windows 10 onderbroken door KB5015807

Naast installatiefouten, hebben gebruikers ook gemeld dat de update van Windows 10 juli 2022 de printers buiten werking kan stellen. De printers zouden een ander exemplaar van de printer opnieuw installeren. Aan beide exemplaren is geen toegewezen USB poort toegewezen, waardoor de printers helemaal niet afdrukken.

Dit is door Microsoft bevestigd in een update van de ondersteuningsdocumentatie.

Microsoft Bevestigt Problemen Windows 10

In het bijgewerkte document merkt Microsoft op dat zij rapporten heeft ontvangen van apparaten die dubbele kopieën maken van printers die zijn geïnstalleerd. De dubbele vermeldingen gebruiken een vergelijkbare naam en het achtervoegsel Kopie1. Apps die afhankelijk zijn van de specifieke naam kunnen vervolgens niet afdrukken.

De update heeft ook invloed op het normale printergebruik, het is mogelijk dat normale afdrukbewerkingen niet werken.

Problemen oplossen met KB5015807

Microsoft werkt momenteel aan een nieuwe update om het probleem aan te pakken. Er is echter een tijdelijke oplossing om problemen met update KB5015807 op te lossen:

  1. Open Instellingen.
  2. Ga naar het gedeelte Bluetooth en apparaten en zoek naar een kopie van een printer. U kunt kopieën van de printer verwijderen en doorgaan met de originele installatie.Microsoft Bevestigt Problemen Windows 10
  3. Ook kunt u de nieuwste driver, of stuurprogramma voor uw printer installeren als u hetzelfde probleem blijft ondervinden. Een andere oplossing is het opnieuw installeren van de printer nadat deze met succes uit het systeem is verwijderd.

We onderzoeken momenteel een oplossing en zullen een update geven wanneer er meer informatie beschikbaar is.

Zo merkte Microsoft op.

Afdrukfouten in Windows 10 of Windows 11 zijn al enkele maanden een al lang bestaand probleem. Microsoft heeft patches en updates uitgebracht om de problemen met afdrukken aan te pakken, maar updates hebben geleid tot extra problemen.

Tenslotte

Waarschijnlijk zal Microsoft meer aandacht besteden aan het eens en voor altijd oplossen van de problemen. De afdruksituatie zal uiteindelijk beter worden.