Dat brengt Windows 10 naar builds 19044.3570 en 19045.3570

Verwachte leestijd: 4 minuten

Voor Windows 10 heeft Microsoft de update KB5031356 voor versie 22H2 uitgegeven. Deze is al enkele dagen voor iedereen beschikbaar via Windows Update en Microsoft Update Catalog. 

Windows 10 Update Kb5031356 is Uitgebracht

U kunt de update handmatig installeren met behulp van .msu-bestanden. Dat is mogelijk via de directe downloadlink voor Windows 10 KB5031356. Dit is onderdeel van de offline installatie programma’s, de .msi-bestanden, in Microsoft Update Catalog.

Hoogtepunten

KB5031356 voor Windows 10 is een beveiligingsupdate van oktober 2023 en wordt geleverd met verschillende verbeteringen en reparaties. De cumulatieve update van deze maand voegt bijvoorbeeld een nieuwe zoekvak ervaring toe die tijdelijk uw instellingen kan overschrijven. Als uw taakbalk is ingesteld om een ​​zoekpictogram of knop weer te geven, verandert deze automatisch in een zoekvak.

Het nieuwe zoekpaneel in de Windows 10 versie 22H2 is ontworpen om u te helpen het laatste nieuws in Bing te vinden. Het is eenvoudig om toegang te krijgen tot apps of instellingen zoals u voorheen al deed. Als u wilt terugkeren naar de oude ervaring, kunt u op de optie Ongedaan maken klikken in het vak: Zoek vak is toegevoegd aan uw taakbalk. Wilt u deze verandering behouden?

Windows 10 Build 19045.3570 verandert ook een van vergeten functies van het besturingssysteem: Nieuws en Interesses. Op de ondersteuningspagina merkte Microsoft op dat het nieuwe animatie toevoegt aan de taakbalkknoppen Nieuws en Interesses. U zult deze animaties opmerken wanneer u met de muis over het pictogram beweegt of erop klikt, en er verschijnt een nieuwe aankondiging.

Zoals altijd kunt u de nieuwste update installeren door naar Instellingen > Updates en beveiliging > Windows Update te gaan. Hierna klikt u op Zoeken naar updates. Vervolgens ziet u de volgende update:

Cumulatieve update 2023-10 voor Windows 10 versie 22H2 voor x86-systemen (KB5031356)

Voor gebruikers van Windows 11 heeft Microsoft KB5031354 voor Windows 11 22H2 met nieuwe functies gepubliceerd.

Downloadkoppeling voor Windows 10 KB5031356

Windows 10 KB5031356 directe downloadlink:

Nieuw in Windows 10 KB5031356

  • Patch Dinsdag van oktober 2023 voegt een verbeterde zoekvak ervaring toe aan de taakbalk van Windows 10. Ook al Microsoft zegt dat de nieuwe zoekervaring beter is dan de vorige versie, toch zijn sommige gebruikers het daar niet mee eens. Omdat de nieuwe gebruikersinterface meer web inhoud weergeeft.
  • Nieuwe animaties voor Nieuws en Interesses op de taakbalk.
  • Microsoft heeft problemen opgelost met het aanraaktoetsenbord waarbij de functie niet reageerde.

Naast de bovenstaande belangrijke oplossingen brengt Windows 10 Build 19045.3570 ook één belangrijke verandering aan. Het probleem dat App-V, een virtualisatieomgeving, kapot maakte is opgelost. De fout beïnvloedde kopieerbewerkingen.

Een andere fout die de Microsoft Print to PDF functionaliteit beïnvloedde, is opgelost. Vooral wanneer de metagegevens de naam bevatten van de auteur die het document heeft afgedrukt in plaats van de weergavenaam.

Windows-updates repareren ook problemen die bij bepaalde USB printers zijn gemeld, zoals bij elke cumulatieve update. Vanwege dit probleem blokkeerde Microsoft Defender ten onrechte deze apparaten zodat ze hun afdrukopdrachten niet konden uitvoeren.

Kritieke fouten in Windows 10 die zijn opgelost

Hieronder staan alle kritieke opgeloste fouten in Windows 10:

  • De trage opstarttijden vanwege Windows Defender Application Control heeft Microsoft opgelost.
  • Het bedrijf brengt de IMEPad-functionaliteit terug, vooral voor gebruikers die crashes hebben ervaren.
  • Microsoft verbetert de compatibiliteit van Microsoft Defender voor Endpoint om onvoorziene problemen te voorkomen.
  • Microsoft repareert de gebruikersinterface van toastmeldingen. Sommigen van u hebben misschien een kapotte interface opgemerkt bij het gebruik van externe apps.
  • De Windows-update heeft ook een opmerkelijk probleem opgelost. De externe bindingsfouten na de installatie van Windows-updates vanaf mei 2023.
  • Ook de Business-interface voor Windows Hallo krijgt verschillende reparaties om ervoor te zorgen dat het proces responsief blijft. Eerder merkten sommige gebruikers dat Windows Hallo voor Business niet reageerde nadat ze zich hadden aangemeld voor biometrische authenticatie.

Op dezelfde manier is er voor degenen die gecomprimeerde OneDrive-bestanden via NTFS gebruiken een oplossing die ervoor zorgt dat het systeem niet vastloopt.

De cumulatieve update heeft ook tot doel om Windows 10 betrouwbaarder te maken, en Microsoft moedigt gebruikers aan om de update te downloaden en te installeren.

Bekende problemen in de update

Microsoft is momenteel op de hoogte van ten minste één bekende fout in KB5031356 waarbij twee beleidsinstellingen, FixedDrivesEncryptionType of SystemDrivesEncryptionType, apps kunnen laten crashen. Of apps niet kunnen starten met de foutmelding 65000-fout in Apparaatversleuteling vereisen op systemen die BitLocker gebruiken.

De softwaregigant heeft verduidelijkt dat het probleem alleen van invloed is op de rapportage en niet op de schijf-versleuteling. Microsoft meldt dat het aan een oplossing werkt, maar u kunt Drive-encryptietype afdwingen op schijven van het besturingssysteem instellen op niet geconfigureerd in de Groepsbeleid-editor. Daarna zult u het probleem niet meer tegenkomen.