Deze Patch Dinsdag update brengt Windows 11 naar build 22621.2428

Microsoft heeft op 10 oktober een nieuwe cumulatieve update voor Windows 11 versie 22H2 uitgebracht. Dit is als onderdeel van de Patch Dinsdag van 10 oktober 2023.

Update Kb5031354 Voor Windows 11 is Uit

De uitgave van 10 oktober maakt de update KB5031354 beschikbaar als verplichte update. Deze cumulatieve update KB5031354 heeft alle verbeteringen en oplossingen die deel uitmaakten van de preview update KB5030310 voor Windows 11 versie 22H2 van 26 september. Ook zijn er beveiligingsupdates en diverse reparaties uitgevoerd door Microsoft.

Microsoft lost in deze update 103 fouten op. Van de 103 fouten die tijdens de Patch Dinsdag update zijn gerepareerd maakten 45 het mogelijk om op afstand code uit te voeren. Bij 26 van deze fouten ging het om privilege escalations en bij nog eens 17 fouten ging het om Denial-of-service aanvallen.

Zoals gewoonlijk heeft Microsoft ook een Offline download link beschikbaar gesteld. U kunt de update nu downloaden via Windows Update in de app Instellingen.

De update KB5031354 voor Windows 11kunt u downloaden en installeren via: Instellingen –› Windows Update en selecteer Zoeken naar updates. Hierna klikt u op de knop Nu downloaden en installeren.

Oplossing voor HTTP/2 snelle reset-aanval

CVE-2023-44487, ook bekend als ‘HTTP/2 Rapid Reset Attack‘ of HTTP/2 snelle reset-aanval. Is gerelateerd aan HTTP/2-compatibele webservers waarbij het snel genereren en annuleren van streams kan resulteren in extra belasting. Een aanvaller kan hier misbruik van maken door op grote schaal HTTP/2-requests te versturen, die te annuleren, om vervolgens weer opnieuw te versturen. Dit kan worden gedaan door een vrij kleine botnet van zo’n 20.000 machines, die zo de aangevallen webserver volledig kunnen overbelasten. Wat kan leiden tot een Denial of Service. Dat was een van de drie Zero Days die Microsoft nu opmerkt en die ook Windows-systemen kan treffen.

Hoogtepunten

Start menu

Verbeteringen aan het menu Start omvatten een rijker voorbeeld wanneer u over aanbevolen bestanden beweegt. Door met de rechtermuisknop op aanbevelingen voor cloud bestanden te klikken, kunnen gebruikers nu snel delen.

Taakbalk, systeem vak en meldingen

Deze update introduceert een hele reeks functies. Een verfijnde volumemixer in Snelle instellingen, eenvoudigere toegang tot Windows Spatial Audio, een “nooit gecombineerde” modus voor de taakbalk, zichtbare bureaubladlabels in Taakweergave en een optie om de tijd en datum in het systeemvak te verbergen behoren tot de opmerkelijke toevoegingen .

Meldingsupdates omvatten een nieuw pictogram in het systeemvak, een knop ‘melding bekijken’ voor urgente waarschuwingen, verbeterde interacties met toastmeldingen en meer. Verbeterd taakbeheer en netwerkdiagnostiek vanuit het systeemvak zijn ook toegevoegd.

Verkenner

Verkenner ziet een enorme revisie. Een gemoderniseerd startscherm aangedreven door WinUI, een verbeterde adresbalk, een nieuw detailvenster en de introductie van een galerij zijn slechts enkele van de hoogtepunten.

Uitgebreide native ondersteuning voor verschillende archiefbestandsformaten is ook inbegrepen.

Verbeteringen zoals het samenvoegen van tabbladen met een bestaand Verkenner-venster en snellere prestaties bij het verzenden van meerdere bestanden naar de prullenbak zijn toegevoegd.

Windows deelvenster

Updates voor het Windows deelvenster maken het direct delen van e-mailbestanden via Outlook en eenvoudigere zoekmogelijkheden voor contactpersonen mogelijk. Andere functies zijn onder meer een vereenvoudigde methode om delen in de buurt in te schakelen en snellere bestandsoverdracht tussen pc’s met behulp van Wi-Fi Direct.

Backup en herstellen

De nieuw geïntroduceerde Windows Backup-app vereenvoudigt het maken van een back-up van uw pc en het instellen van een nieuw apparaat. Dit zorgt voor een naadloze overgang waarbij Microsoft Store-apps, desktop-apps en instellingen van uw vorige pc worden hersteld op de nieuwe.

Emoji

Ondersteuning voor Unicode Emoji 15 is toegevoegd, waardoor gebruikers de nieuwste emoji’s kunnen bekijken, zoeken en invoegen. De upgrade naar het COLRv1-kleurenlettertype biedt emoji’s met een 3D-achtig uiterlijk in ondersteunde apps.

Windows-spotlight

De Windows Spotlight-ervaring krijgt een opknapbeurt. Gebruikers kunnen nu afbeeldingen op volledig scherm bekijken, toegang krijgen tot verschillende informatie over elke afbeelding en meer ontdekken over elke getoonde afbeelding via Bing.

Windows 11 oplossingen en verbeteringen

Deze beveiligingsupdate KB5031354 heeft een aantal oplossingen en verbeteringen:

 • Microsoft introduceert websites in het gedeelte Aanbevolen van het Menu Start. Deze websites worden voor u gepersonaliseerd en komen uit uw browsegeschiedenis.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Microsoft Excel. Excel reageert niet meer wanneer u een bestand als PDF probeert te delen in Outlook.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op het Koreaanse aanraaktoetsenbord. Het voltooit het eerste teken in het zoekvak op de taakbalk. Dit wordt niet verwacht.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op de tool-tip van het zoekvak. Het verschijnt niet op de juiste positie.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op de zoekknop. Het verdwijnt wanneer u interactie heeft met het zoek flyout vak.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op de slaapmodus. Nadat u uit de slaapstand bent gekomen, verschijnt er een leeg venster met de titel Windows Input Experience.

Er is een probleem opgelost dat gevolgen heeft voor iCloud-agenda en contacten. Outlook kan ze niet goed synchroniseren wanneer u de iCloud voor een Windows-app gebruikt. Om het synchroniseren te hervatten, volgt u de stappen in dit Apple Support-artikel.

Nieuwe teken code

 • De werkzaamheden om te voldoen zijn voltooid aan de GB18030-2022-vereisten. Het verwijdert tekens en wijst deze opnieuw toe voor Microsoft Wubi-invoer en Microsoft Pinyin U-modus-invoer. U kunt geen tekencodepunten meer invoeren die niet worden ondersteund. Alle vereiste codepunten zijn up-to-date.
 • Microsoft introduceert ondersteuning voor veranderingen in de zomertijd (DST) in Groenland.
 • Wijzigingen in de spelling van de Oekraïense hoofdstad van Kiev.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op accountvergrendelingsgebeurtenis 4625. De indeling van de gebeurtenis is verkeerd in het ForwardedEvents-logboek. Dit gebeurt wanneer een accountnaam de UPN-indeling (User Principal Name) heeft.
 • Deze update heeft invloed op het Key Distribution Center (KDC) en de gebruikersbeveiligings-ID’s (SID). KDC leest nu de gebruikers-SID uit de Subject Alternative Name (SAN) van een certificaat. Hierdoor kunnen providers van mobiel apparaatbeheer (MDM) offline sjablonen gebruiken om de gebruikers-SID in te vullen.
 • Er wordt een probleem opgelost dat verband houdt met wijzigingen in het doorsturen van gebeurtenissen.

Meer reparaties

 • Een probleem wordt opgelost dat gevolgen heeft voor gebeurtenissen met een TAB-teken. De gebeurtenissen worden niet weergegeven of u kunt ze niet doorsturen.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat van invloed is op XPath-query’s op FileHash en andere binaire velden. Het voorkomt dat ze overeenkomen met waarden in gebeurtenisrecords.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat van invloed is op een Application Virtualization (App-V)-omgeving. Kopieerbewerkingen daarin werken niet meer. Dit gebeurt nadat de update van april 2023 is geïnstalleerd.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Microsoft Print to PDF. Het gebruikt de metadata voor de naam waarmee u zich aanmeldt als auteur van een afgedrukte PDF. In plaats daarvan moet de weergavenaam worden gebruikt.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat van invloed is op sommige USB-printers. Microsoft Defender verhindert dat ze afdrukken.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op Windows Defender Application Control (WDAC). AppID Tagging-beleid kan de opstarttijd van uw apparaat aanzienlijk verlengen.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat van invloed is op IME Pad. Het stopt met werken. Dit gebeurt wanneer u door de eindgebruiker gedefinieerde tekens (EUDC) invoert.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op externe apps. De weergave van sommige elementen is niet correct uitgelijnd.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op de Microsoft Distributed Transaction Coördinator (DTC). Er is sprake van een lekkage in het handvat. Hierdoor heeft het systeem onvoldoende geheugen.

Geheugenlek

 • Er wordt een probleem opgelost waardoor Windows mogelijk niet meer reageert. Dit kan gebeuren als u Microsoft OneDrive-bestanden gebruikt die zijn gecomprimeerd door NTFS.
 • Een probleem wordt opgelost dat mogelijk een geheugenlek in de gebruikersmodus veroorzaakt. Het kan voorkomen wanneer u CopyFile() of MoveFile() aanroept.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat de compatibiliteit van toepassingen beïnvloedt. Dat is gerelateerd aan Microsoft Defender voor Endpoint.
 • Er wordt een probleem opgelost dat externe binding beïnvloedt. Het faalt. Dit gebeurt nadat u Windows-updates van mei 2023 of later hebt geïnstalleerd.

Wanneer u nog Windows 11 versie 21H2 of Windows 10 heeft, dient u een upgrade naar versie 22H2 uit te voeren. Daarbij worden de instellingen van Windows Update gebruikt om de nieuwe functies te installeren.

Directe downloadkoppeling

Onderstaande button brengt u rechtstreeks naar Microsoft® Update-catalogus.

Of gebruik deze link.

Windows 11 23H2

Ook na installatie van deze update blijft het versienummer 22H2 staan. Zodra Microsoft klaar is met het uitrollen van de meeste functies, wordt er een activeringspakket uitgebracht. Deze zal de resterende functies inschakelen en het versienummer te wijzigen naar 23H2. Het bedrijf meldt dat deze eerste fase van de update in november afgerond moet zijn. Waardoor Windows 11 23H2 in de loop van november of december beschikbaar zal komen.