Verwachte leestijd: 3 minuten

De afgelopen maanden heeft Microsoft gewerkt aan een optionele functie genaamd Nieuws en interesses. Deze functie is een Google Discover achtige nieuws app. Op interesses gebaseerde verhalen dat het op uw taakbalk zal laten zien. Naast nieuws geeft Microsoft ook gedetailleerde weersinformatie weer.

Opt in Nieuwsfeed Op Taakbalk Windows 10

De feed functie

Nieuwsfeed maakt deel uit van Windows Zoek en Shell en kan worden bijgewerkt via kleinere Windows Updates. Microsoft zal in feite ook in staat zijn om de basis gebruikersinterface te verbeteren. Door kleine nieuwe functies toe te voegen via server zijde updates, die worden bezorgd met behulp van de Windows Search service.

In de nieuwste update voor de nieuwsfeed op de taakbalk van Windows 10 introduceert Microsoft ondersteuning voor een volwaardig personalisatiepaneel. Om toegang te krijgen tot het nieuwe personalisatiemenu, moet u op de knop Interesses beheren klikken om Microsoft Edge te starten. Gebruikers worden geholpen met het selecteren van de onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn.

Opt in Nieuwsfeed Op Taakbalk Windows 10

Zoals u kunt zien in de screenshots, kunt u de personalisatiepagina bekijken door op de knop Aan de slag te klikken. Op het volgende scherm kunt u op de optie Mijn interesses klikken om de feed aan te passen met onderwerpen en uitgevers die u wilt volgen. U kunt de nieuwsfeed bijvoorbeeld bijwerken met nieuws uit entertainment, sport en andere categorieën.

Opt in Nieuwsfeed Op Taakbalk Windows 10

Als u een onderwerp selecteert en op de knop volgende klikt, ziet u er meer verhalen over. Als u een verhaal niet leuk vindt, kunt u met de rechtermuisknop klikken om het te verbergen.

Er is ook een nieuwe Mijn interesses pagina, die is ontworpen om uw feed af te stemmen. Door uitgevers uit het nieuwsnetwerk van Microsoft toe te voegen. De meest aanbevolen uitgevers zijn onder meer Fast Company, Bloomberg CNN, Fox Nieuws maar er zijn er nog veel meer.

Opt in Nieuwsfeed Op Taakbalk Windows 10

Als u van gedachten verandert, kunt u de uitgevers altijd beheren via het menu Gevolgde uitgevers in het linker navigatievenster.

Gebruik Edge Chromium

Onthoud dat u Microsoft Edge Chromium moet gebruiken om toegang te krijgen tot deze nieuwsfeed instellingen op de taakbalk. De pagina is niet toegankelijk via Google Chrome, Firefox of andere browsers.

Microsoft implementeert deze verbeteringen momenteel voor een beperkt geselecteerd aantal testers in het Windows Insider programma. De functie is alleen beschikbaar voor bepaalde landen. Op het moment van schrijven, wordt de taakbalk feed met een personalisatiemenu uitgerold in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en India.

De wereldwijde uitrol is gepland voor later dit jaar. Microsoft heeft in zijn laatste aankondiging geen details gegeven.

Taakbalk nieuwsfeed en geheugengebruik

Als de functie is ingeschakeld, wordt deze op de achtergrond uitgevoerd om de informatie aan u up to date te houden. Tot wanneer u deze de volgende keer weer opent. Tijdens het testen hebben we vastgesteld dat het zo’n 150 MB RAM soms nog meer nodig heeft, afhankelijk van uw hardware en voorgestelde inhoud.

Nieuws en interesses is optioneel, dus als u het niet gebruikt en het niet losmaakt van de taakbalk, zal het geen geheugen of CPU verbruiken.