Ook al zei Microsoft dat Windows 11 tijdens de feestdagen zou worden uitgebracht, we hoeven waarschijnlijk niet zo lang te wachten. Volgens Teasers, rapporten en verschillende documenten is de softwaregigant van plan om Windows 11 in de tweede helft van oktober 2021 uit te rollen. Deze zal naar alle compatibele hardware van alle partners worden uitgerold.

Releasedatum Windows 11 Binnenkort Bekent

Microsoft wil officieel niets zeggen over de release van Windows 11. Maar aangezien het bedrijf onlangs tijdens het evenement met de datum van oktober 2021 heeft geplaagd. Is het niet te ver gezocht om te geloven dat een lancering om de hoek ligt.

Releasedatum Windows 11 Binnenkort Bekent

Microsoft is momenteel van plan om de Windows 11 update in de derde of vierde week van oktober uit te brengen. Sommigen speculeren op Twitter dat de release op 19 oktober zal zijn. In de komende weken wordt een aankondiging verwacht. Dan zullen we ook meer te weten komen over de bijgewerkte CPU vereisten.

Het dient vermeld te worden dat er in oktober geen wijdverbreide uitrol van Windows 11 zal zijn. Met andere woorden, alleen geselecteerde apparaten zullen de uitrol van de update ‘over-the-air‘ (OTA) krijgen. Wat suggereert dat Microsoft geïnteresseerde gebruikers zal vragen om Windows 11 handmatig te downloaden met behulp van tools of mediabestanden.

Het zal de komende maanden andere apparaten van gebruikers automatisch bereiken via Windows Update. Een bredere uitrol wordt pas verwacht aan het begin van 2022, zoals Microsoft het in het verleden ook heeft gedaan.

De releasedatum van Windows 11 oktober 2021 is bijna bevestigd

Microsoft-woordvoerders hebben gezegd dat Windows 11 zal worden gelanceerd in Holiday 2021, wat een beetje vaag is. Een document van Microsoft suggereert ook dat Windows 11 eind oktober of mogelijk november zou kunnen verschijnen.

Deze documenten vermelden niet expliciet een datum, maar ze suggereren wel dat Microsoft momenteel de lancering in oktober mikt. Microsoft heeft hardware makers eind september al een deadline gegeven om stuurprogramma’s voor te bereiden. Zij moeten die indienen vóór de eerste release van het besturingssysteem.

Releasedatum Windows 11 Binnenkort Bekent

Naast Microsoft heeft Intel ook bevestigd dat Windows 11 in oktober 2021 wordt uitgebracht. Ook Windows 10 versie 21H2 wordt in oktober 2021 verwacht.

Windows 11 wordt officieel, naast diverse AMD processors, ook ondersteund op Intel 8e of nieuwere generatie Intel processors. Maar er wordt momenteel overwogen voor ondersteuning van de 7e generatie processors.