Alles voor betere prestaties

Verwachte leestijd: 3 minuten

Als onderdeel van het servicemodel dat bekend staat als Windows as a Service. Daarom ontvangen Windows 10 en Windows 11 versies maandelijkse updates met beveiligingsoplossingen en algemene oplossingen.

Updates Voor Windows 10 11 Verlopen

Functie updates en kwaliteitsupdates

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten Windows-updates: functie-updates en kwaliteitsupdates. Elk levert een andere set reparaties of functies. Dan zijn er kwaliteitsupdates deze kunnen niet worden overgeslagen. De Patch Dinsdag updates worden bijvoorbeeld automatisch geïnstalleerd. Tenzij u updates handmatig pauzeert met Windows Update of Windows Update voor Bedrijven.

Voor Windows 10 als voor Windows 11 wordt de beveiligingsupdate B elke Patch Dinsdag uitgebracht. Terwijl de optionele kwaliteitsupdate in de derde of vierde week van de maand wordt uitgebracht. Deze updates bevatten belangrijke reparaties en worden binnen een bepaalde periode geleverd.

Update verlopen

Als u updates pauzeert of overslaat, kan dit leiden tot een achterstand van updates waardoor de omvang van updatepakketten wordt vergroot. Voor betere prestaties van Windows Update is Microsoft nu begonnen met het verwijderen van oudere kwaliteitsupdates van de Windows Update-server. Deze verwijderde updates verschijnen als Verlopen updates.

Oudere en redundant pakketten verlopen nu automatisch, wat de prestaties van Windows Updates kan verbeteren. De cachegrootte van updates zal hierdoor verkleinen. Alle oudere updates worden vervangen door nieuwere updates, dit zal resulteren in kortere scantijden van Windows Updates.

Updates Voor Windows 10 11 Verlopen

Cumulatieve updates op Patch Dinsdag bevatten ook reparaties van alle oudere updates die voor het besturingssysteem zijn gepubliceerd. Als een updatepakket is verlopen, ontvangt u nog steeds de reparaties waarvan het updatepakket is verlopen, wanneer u de nieuwste release van Patch Dinsdag installeert.

Een verlopen pakket verschijnt niet in de scanresultaten van Windows Update en het kan ook het internetgegevensgebruik verminderen, wat vooral belangrijk is als je een beperkte internetverbinding hebt.

Updates Voor Windows 10 11 Verlopen
Bron: Microsoft.com

Deze KB is niet langer beschikbaar via Windows Update, de Microsoft Update-catalogus of andere releasekanalen. We raden u aan uw apparaten bij te werken naar de nieuwste update van de beveiligingskwaliteit. De nieuwste update voor de beveiligingskwaliteit is cumulatief en bevat alle problemen die in deze update zijn opgelost.

Zo merkte Microsoft op in een bijgewerkt document.

Updates Voor Windows 10 11 Verlopen
Bron: Microsoft.com

Windows Updates worden regelmatig geëvalueerd op de status van “verlopen” en dat verschijnt op de website van Microsoft. Zoal we hebben weergegeven in de bovenstaande schermafbeeldingen.

Update Stack pagina’s bijwerken voor Windows 11

Voor Windows 11 test Microsoft ook een functie genaamd Update Stack Packages. Deze worden aangeprezen als een nieuwe manier om verbeteringen aan te brengen voordat een grote update wordt geïmplementeerd. Met het nieuwe Update Stack pakket kan Microsoft bepaalde delen van het besturingssysteem verbeteren voordat maandelijkse of functie-updates worden verzonden.

De eerste Update Stack werd uitgebracht naast Build 22478 voor Windows Insiders en is momenteel beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers zonder merkbare veranderingen.