Dit is Microsoft Edge Chrome

Geschiedenis

Microsoft Edge, voorheen Project Spartan is de naam van de volgende generatie webbrowser van Microsoft die is ingebouwd in Windows 10. De browser, zowel in naam als in zijn kernweergave, is ingesteld om de verouderende Internet Explorer te vervangen. Ook al blijven delen van IE11 bestaan ​​voor oudere websites.

Dit is Microsoft Edge Chrome

In september 2014 werd voor het eerst gerapporteerd over Project Spartan. Pas begin januari 2015 werd de exacte aard van het programma begrepen.

Microsoft Edge

Is een webbrowser ontwikkeld door Microsoft en inbegrepen in Windows 10, Windows 10 Mobile en Xbox One. Microsoft Edge is de opvolger van Internet Explorer en vervangt deze als de standaard webbrowser op alle apparaten. Volgens Microsoft is het een lichtgewicht webbrowser met een lay-out engine die gebouwd is overeenkomstig met de webstandaard. De browser bevat nieuwe features, waaronder integratie met Cortana, notitie hulpmiddelen en een leesmodus.

Microsoft kondigde het project officieel aan op

Tot nu toe zijn de belangrijkste functies van Project Spartan als webbrowser:

  • Universele app die kan worden bijgewerkt via de Store (in plaats van een OS update)
  • Nieuwe Edge-rendering-engine om HTML-markup te ontleden die een “interoperabele UA-string heeft die is ontworpen om de moderne web content van vandaag te krijgen en om oude IE-only content te vermijden”
  • Cortana- integratie voor zoeken
  • Notitiemodus: mogelijkheid om webpagina’s te markeren met een stylus of traditionele Word-tekstinvoer
  • Verbeterde leesmodus die alleen de tekst van een artikel laat zien

Edge ondersteunt ActiveX of Browser Helper Object van Internet Explorer niet. Browser extensie ondersteuning werd in maart 2016 ontwikkeld en toegevoegd in preview builds. Op 2 augustus 2016 werd het uitgebracht met de Windows 10 Jubileumupdate. Extensies voor Microsoft Edge worden gedistribueerd via de Microsoft Store.

De webbrowser zal beschikbaar zijn op Windows, Windows Phone en mogelijk zelfs de Xbox One, aangezien het een universele app is. Omdat Spartan als app update via de Store kan worden bijgewerkt, kan Microsoft de browser snel wijzigen of verbeteren zonder deze te hoeven koppelen aan een diepere Besturingssysteem upgrade.