Optionele update voor Windows 11 brengt het naar build 22000.918

Verwachte leestijd: 5 minuten

Voor gebruikers van Windows 11 is update KB5016691 nu beschikbaar in het productiekanaal. Het is de optionele cumulatieve preview-update voor augustus. Deze update bevat geen nieuwe functies, maar er zijn verschillende reparaties die u kunt bekijken. 

Windows 11 Update Kb5016691 Uitgebracht

De optionele update is uit via Windows Update, maar u kunt ook de offline installers van Windows 11 KB5016691 downloaden.

Dit is een optionele update, wat betekent dat het een aanvullende cumulatieve release is die niet vereist is voor de goede werking van uw computer. U kunt echter deze optionele update van Windows 11 installeren om onvoorziene problemen op te lossen.


Hoogtepunten

 • Een probleem is opgelost met betrekking tot afdrukken via USB. Dat ertoe kan leiden dat uw printer niet goed werkt nadat u deze opnieuw hebt opgestart of opnieuw hebt geïnstalleerd.
 • Lost een probleem op dat verhindert dat Windows 11 SE sommige Microsoft Store applicaties vertrouwt. Dit kan voorkomen dat u de niet vertrouwde app downloadt.
 • Een probleem is opgelost dat ertoe kan leiden dat bepaalde Bluetooth audioheadsets stoppen met afspelen na een aanpassing van de voortgangsbalk.
 • Bekent probleem is opgelost waardoor Microsoft Edge niet meer reageert wanneer u de IE modus gebruikt. Dit probleem zorgt er ook voor dat u geen interactie hebt met een dialoogvenster.

Wanneer u de optionele update van augustus 2022 installeert, gaat uw systeem naar Windows 11 Build 22000.918. Vroeger werden Windows Updates grondig getest, zodat gebruikers zich er in het verleden geen zorgen over hoefden te maken. De laatste tijd bevatten Windows Updates echter te veel wijzigingen die voor sommige gebruikers problemen veroorzaken.

Het is het beste als u Windows 11 Build 22000.918 voor nu overslaat. Geadviseerd wordt te wachten op de update van Patch Dinsdag update voor Windows 11 in September 2022. Deze preview-update bevat alle fixes die op de volgende patch dinsdag voor iedereen beschikbaar zullen zijn, die update kunt u niet overslaan.

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5016691

Windows 11 KB5016691 directe downloadkoppeling:

Veel gebruikers meldden installatieproblemen met enkele eerdere Windows 11 updates. U dient de bovenstaande offline installatie-programma’s te gebruiken als u regelmatig problemen met Windows Update tegenkomt.

In sommige gevallen is het hebben van meerdere updates in de wachtrij een van de belangrijkste oorzaken van het mislukken van Windows Update. Wanneer dat gebeurt, kunt u het apparaat opnieuw opstarten of het .msu-bestand uitvoeren om de update te installeren.

Problemen oplossen met Windows update

Windows 11 Update Kb5016691 Uitgebracht

Wanneer u nog steeds updateproblemen hebt, kun u uw updatebestanden handmatig verwijderen, inclusief mogelijk corrupte bestanden of bevroren downloads. 

Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op in de veilige modus volg hiervoor onderstaande stappen:

 • Open Instellingen;
 • U klikt op Systeem en vervolgens op Systeemherstel;
 • Hierna klikt u op Nu opnieuw opstarten.
Windows 11 Update Kb5016691 Uitgebracht
 • Hierna komt u de volgende schermen tegen:
 • Kies de optie problemen oplossen.
Windows 11 Update Kb5016691 Uitgebracht
 • Vervolgens kiest u Geavanceerde Opties;
Windows 11 Update Kb5016691 Uitgebracht
 • U klikt dan op Opstartinstellingen;
Windows 11 Update Kb5016691 Uitgebracht
 • Kies in de lijst voor: Veilige modus inschakelen;
 • Nu klikt u op de button rechts onder Opnieuw opstarten;
 • Uw pc wordt in Veilige modus opgestart.
Windows 11 Update Kb5016691 Uitgebracht
 • Open Verkenner en ga naar C:\Windows\;
 • Verwijder de map SoftwareDistribution.
 • Start je computer opnieuw op.

Hierna voert u Windows Update opnieuw uit en kunt u KB5016691 installeren.

De wijzigingen in Windows 11 KB5016691

Nu kunt u op afstand talen en taal gerelateerde functies toevoegen aan Windows 11. Gebruikers kunnen ook taalscenario’s beheren voor verschillende eindpunt beheerders. Dit is alleen een verandering voor bedrijven, maar het is een van de nieuwe functies in deze release, volgens de officiële release-opmerkingen.

De nieuwe functie van Windows 11 comprimeert een bestand ongeacht de grootte, het werkt alleen als u Server Message Block (SMB) compressie hebt geconfigureerd. Dit is een andere zakelijke functie die wordt aangeprezen als een nieuwe toevoeging aan Windows 11.

Een nieuwe functie maakt gebruik van de bestaande configuratie van Windows Defender. Hiermee zijn ransomware en geavanceerde aanvallen beter te identificeren en te onderscheppen.

Op het gebied van reparaties heeft Microsoft een probleem verholpen dat van invloed is op de functie voor automatisch hoog dynamisch bereik of Auto HDR. De update lost ook een probleem op waarbij Microsoft Edge kan stoppen wanneer u de Internet Explorer modus gebruikt.

Een andere fout is ook opgelost. Gevirtualiseerde Office-apps openen niet of reageren niet. De apps stoppen onverwacht met werken.

Alle reparaties in Windows 11 Build 22000.918

 1. Een probleem opgelost waarbij gebruikers geen toegang hadden tot apparaat functies. De bug veroorzaakt bidirectionele communicatieproblemen.
 2. Een probleem is opgelost waarbij BitLocker langzamer presteerde dan normaal.
 3. Er is een probleem opgelost waardoor Windows 11 SE sommige Microsoft Store-apps niet kon vertrouwen.
 4. Een probleem is opgelost waarbij niet-Windows-hardware niet kon worden geverifieerd.
 5. Er is een probleem opgelost waardoor de tool Resultant Set of Policy niet meer werkte.
 6. Een probleem is opgelost waarbij de app Instellingen niet meer werkt op serverdomeincontrollers (DC’s).
 7. Er is een probleem opgelost waardoor Bluetooth-audioheadsets mogelijk niet meer speelden. Deze fout treft moderne apparaten met Audio Distribution Profile (A2DP).
 8. Een probleem is opgelost waarbij gebruikers geen stuurprogramma-updates konden ontvangen via Windows Update wanneer het extensiestuurprogramma is geïnstalleerd, maar het basisstuurprogramma ontbreekt.

Er zijn niet al te veel veranderingen in deze release. Dat komt omdat de tech gigant zich richt op de commerciële lancering van Windows 11 22H2 of Windows 11 2022 Update.