‘AMD Chipset-software reageert niet’ opgelost

Verwachte leestijd: 2 minuten

Het is tijd voor een update van het ​​chipsetstuurprogramma. Voor uw op AMD gebaseerde systeem.

Probleem Opgelost Met Nieuwe Chipsetdriver

Wat u moet weten

 • AMD heeft pas een update voor de chipsetdriver voor Ryzen processors uitgebracht.
 • Het bijgewerkte stuurprogramma lost een probleem op dat ervoor zorgde dat er een foutmelding verscheen met de melding: AMD Chipset-software reageert niet.
 • Veel AMD Ryzen CPU’s zijn compatibel met de nieuwe driver, waaronder desktopprocessors uit de 5000 serie en meerdere mobiele chips.

AMD heeft zojuist een chipsetstuurprogramma geleverd dat een irritante bug verhelpt waarmee sommige pc gebruikers te maken hebben gehad. De update, die de chipset naar versie 4.06.10.651 brengt, verhelpt een probleem dat een foutmelding veroorzaakte met de melding: AMD Chipset Software reageert niet wanneer het installatieprogramma wordt gestart en er op een gebruikersscherm wordt geklikt. Dezelfde update voegt ook zes nieuwe stuurprogramma’s toe en voegt ondersteuning toe voor nieuwe programma’s.

De changelog van AMD voor de chipsetdriver bevat ook een downloadlink. We hebben een koppeling gemaakt naar de release opmerkingen in plaats van naar de directe downloadlink, zodat u de update kunt lezen voordat u deze downloadt. AMD heeft ook een handleiding voor het installeren van Ryzen chipsetstuurprogramma’s op Windows pc’s.

Probleem Opgelost Met Nieuwe Chipsetdriver

Als u niet zeker bent of uw AMD processor de update nodig heeft, download en installeer het AMD detectie programma. Deze zal vervolgens automatisch de Chipset driver downloaden en installeren.

Hoogtepunten van AMD

Hier zijn de wijzigingen in de chipset driver:

 • Nieuwe programma-ondersteuning toegevoegd.
 • Zes nieuwe drivers toegevoegd.
 • Vast pop-upbericht: AMD Chipset-software reageert niet wanneer het installatieprogramma wordt gestart en op het UI-scherm wordt geklikt.
Probleem Opgelost Met Nieuwe Chipsetdriver

Bekende problemen met de chipsetdriver:

 • Soms mislukt de aangepaste installatie om te upgraden naar de nieuwste stuurprogramma’s.
 • Problemen met tekst uitlijning kunnen worden gezien in de Russische taal.
 • Handmatige herstart van het systeem vereist op een niet-Engels besturingssysteem nadat de installatie is voltooid.
 • Het pop-upbericht van Windows® Installer kan tijdens de installatie verschijnen.
 • Een overzichtslogboek voor verwijderen kan de verwijderingsstatus onjuist weergeven als deze mislukt op een niet Engels besturingssysteem.

Release opmerkingen van AMD geven ook aan welke processors en chipsets de nieuwe driver-update zullen ontvangen. Het is een relatief lange lijst met AMD Ryzen 5000 serie desktopprocessors, AMD Ryzen Mobile 3000U/C, 4000U/H, 5000U/H/HS, 6000U/H/HS/HX CPU’s. Samen met een verscheidenheid aan Threadripper-chips. Meerdere oudere processors zijn ook compatibel met de update.