Microsoft heeft onlangs twee bugs in Windows 11 erkend die apps kunnen laten crashen of uw hele systeem kunnen vertragen. Met de nieuwste beveiligings-update KB5008215 heeft Microsoft de twee bekende problemen opgelost. Hiermee wordt onderstreept hoe ernstig dit probleem is. 

Patch Dinsdag Update Lost Enkele Fouten Op

In het veranderingslogboek voor de Patch Dinsdag update bevestigde Microsoft dat de reparatie nu van toepassing is op alle configuraties.

Een bug in Windows 11, die in augustus 2021 werd ontdekt. Vertraagt het hele systeem door de schrijf of leessnelheden van de opslagstations te beïnvloeden. Dit is bijzonder frustrerend, aangezien bijna alle opslagstations worden beïnvloed. Het ook leidt tot prestatieproblemen met apps die op het systeemstation zijn geïnstalleerd.

Als uw apparaat wordt beïnvloed, kan het opslagstation met zo’n 50% trager werken, waarbij de schrijfsnelheden het meest worden beïnvloed. Op 22 november gaf Microsoft een optionele cumulatieve update uit en bevestigde dat het probleem is verholpen onder de vermelde reparaties. Daarbij werd uitgelegd dat dit probleem alleen van invloed is op de Windows systeemschijf.

Dit probleem doet zich alleen voor wanneer het NTFS USN journaal is ingeschakeld. Let op: het USN journaal is altijd ingeschakeld op de C: schijf.

Zo merkte Microsoft op in de veranderingen logboek.

Patch Dinsdag Update Lost Enkele Fouten Op

Met de update van Patch Dinsdag introduceert Microsoft de reparatie voor iedereen met Windows 11 versie 21H2. Omdat dit een beveiligingsupdate is, wordt deze automatisch gedownload en geïnstalleerd, afhankelijk van uw Windows Update instellingen.

Microsoft repareert Windows 11 fout crashende apps

Als u hebt geüpdatet naar Windows 11 en u ondervindt problemen bij het starten van bepaalde apps, dan heeft u geluk. Want Microsoft heeft een vreemde fout opgelost die apps crashte in deze update.

In de release opmerkingen legde Microsoft uit dat het een probleem heeft opgelost waardoor apps, zoals Kaspersky apps, niet konden worden gestart. Dit gebeurt wanneer u probeert de apps te repareren of bij te werken met behulp van de Microsoft Installer (MSI).

Kaspersky heeft ook bevestigd dat een Windows 11 fout zijn antivirus in Windows 11 heeft aangetast. Na de release van een update in november. Als u de update overslaat, werkt Kaspersky Antivirus mogelijk niet meer, aldus het beveiligingsbedrijf.