KB5008215 breng Windows 11 naar build 22000.376

Verwachte leestijd: 3 minuten

Met de Patch Dinsdag van vandaag krijgt Windows 11 een aantal nieuwe emoji die compatibel zijn met de Fluent stijl. De nieuwe emoji zou het besturingssysteem in lijn houden met de rest van de Microsoft-producten, zoals Skype, Microsoft Teams en meer.

Microsoft Brengt Update Kb5008215 Uit

Emoji bijgewerkt

Hier zijn een paar van de problemen die Microsoft heeft opgelost.
De volgende verbeteringen zijn gemaakt voor Windows emoji:

Microsoft Brengt Update Kb5008215 Uit
  • Alle emoji zijn bijgewerkt van het Segoe UI Emoji lettertype naar de vloeiende 2D-emoji-stijl. Het wordt nu ondersteuning voor Emoji 13.1.
  • Het emoji woordenboek is bijgewerkt, hiermee kunt u zoeken naar Emoji 13.1 in alle ondersteunde talen. Verder is het Emoji paneel ook bijgewerkt, zodat u emoji in uw toepassingen kunt gebruiken.

Clippy is terug

Natuurlijk zijn deze emoji’s in 2D-stijl, na problemen met de 3D-emoji heeft de techgigant deze voor Windows 11 door 2D vervangen. Zoals verwacht, bevat de nieuwe emoji collectie van Windows 11 ook Clippy als vervanging voor de paperclip emoji.

Microsoft Brengt Update Kb5008215 Uit

Als u het nog niet weet, Clippy maakte ooit deel uit van de Microsoft Office-suite begin jaren 2000 op verzoek van veel gebruikers brengt Microsoft het nu terug. Wanneer u het zich niet herinnert, een aanzienlijk aantal mensen had gestemd voor de emoji van de iconische Office assistent.

Vertraging harddisks

Een fout in Windows 11 zorgt er voor dat SSD’s en andere schijven kunnen vertragen. In sommige gevallen kan Windows 11 meer dan 50% langzamer werken.

Microsoft Brengt Update Kb5008215 Uit

Het probleem heeft sommige gebruikers geplaagd sinds de lancering van het besturingssysteem op 24 juni en het werd vorige maand door meer gebruikers opgemerkt. Enkele maanden later heeft Microsoft het probleem erkend en rolt nu een reparatie uit met Windows 11 Build 22000.

Het prestatieprobleem van Windows 11 treedt op wanneer een functie met de naam NTFS USN journaal is ingeschakeld. Gelukkig is deze functie standaard alleen ingeschakeld op de C:-schijf en hebben de rest van de partities of schijven geen NTFS USN journaal.

Meerdere oplossingen voor prestatieproblemen in Windows 11

Volgens bronnen die bekend zijn met de ontwikkelingen, onderzoekt Microsoft actief meerdere problemen die de prestaties van Windows 11 beïnvloeden.

Een fout in het besturingssysteem kan bijvoorbeeld de Verkenner langzamer maken. Ook maakt een ander probleem de animatie van het contextmenu buggy en traag.

Sommige reparaties zijn al beschikbaar via Windows Update, maar u moet deelnemen aan het Windows Insider programma om alle problemen te verhelpen.

Volgens de release opmerkingen is er in Windows 11 Build 22000 een probleem opgelost waardoor Internet Explorer niet meer reageert wanneer u probeert om teksten te kopiëren en plakken.

Verkenner en bureaublad

  • Het probleem met de weergave van snel menu’s is opgelost.
    • Snel menu’s worden niet weergegeven. Dit probleem doet zich vaak voor wanneer u ervoor kiest om een enkele klik te gebruiken om een item te openen.
  • Ook is een probleem bijgewerkt waardoor Verkenner stopt met werken nadat u een Verkenner venster sluit.

Bluetooth en andere oplossingen

  • Microsoft heeft de problemen met de volumeregeling bijgewerkt die van invloed zijn op Bluetooth audioapparaten.
    • Daarnaast heet het softwarebedrijf een optie toegevoegd waaruit u kunt kiezen of automatisch zet Concentratie hulp aan voor het eerste uur daarna een Windows functie update.

Helaas is de veelgevraagde functie voor slepen en neerzetten van de taakbalk van Windows 11 niet in de update opgenomen. De techgigant heeft echter een probleem opgelost dat flikkering veroorzaakt wanneer je de muisaanwijzer over pictogrammen op de taakbalk beweegt.

Directe downloadlink

Een directe downloadlink is hier beschikbaar, wanneer u de update via Microsoft catalog wilt downloaden.