Verwachte leestijd: 3 minuten

Vrijdag heeft Microsoft een nieuwe optionele noodupdate voor Windows 10 KB5004476, buiten de reguliere updates, gepubliceerd. Deze is bestemt voor pc’s met versie 21H1, versie 20H2 en versie 2004. Volgens Microsoft zal de nieuwste update van Windows 10 problemen oplossen die optreden bij het gebruik van de Xbox Game Pass abonnement dienst.

Windows 10 Update Kb5004476 Voor Xbox

De update KB5004476 is buiten de reguliere tijden is uitgebracht en is gemarkeerd als een optionele kwaliteitsupdate. Deze update mag alleen worden geïnstalleerd als u problemen ondervindt bij het downloaden van games die deel uitmaken van de Game Pass uit de Store. Omdat het een optionele update is, wordt deze niet automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Na recente Windows en Windows Store updates werden sommige gebruikers met foutcodes 0x80073D26 en 0x8007139F geconfronteerd wanneer ze games probeerden te installeren met Xbox Game Pass op Windows. Het proces is mislukt en gebruikers werden doorgestuurd naar de Microsoft Store en de Xbox app met een andere foutcode 0x00000001.

Ik probeer Flight Simulator te spelen. Het wil Game Services in de Microsoft Store updaten. Het blijft mislukken.

Zo schreef een gebruiker in de Feedback Hub.

Een poging om Gaming Services te installeren, komt tot het einde (na het herstellen van de gebruikersinstellingen) en geeft me deze foutcode (0x80073D26), een ander zei het probleem te hebben gemeld en Microsoft zei later dat het de rapporten onderzoekt.

Het probleem trof mensen met Windows 10 mei 2021 Update, oktober 2020 Update en mei 2020 Update. Als u er wel last van heeft, ga dan naar Windows Update, Bijwerken & beveiliging, zoek handmatig naar de update. Die zou moeten verschijnen onder het gedeelte optionele updates, zoals weergegeven in het onderstaande voorbeeld:

2021-06 cumulatieve update voor Windows 10 versie 21H1 voor x64-gebaseerde systemen (KB5004476)
Windows 10 Update Kb5004476 Voor Xbox

Moet u de update KB5004476 installeren in Windows 10?

Als u tijdens het downloaden van bepaalde games geen last hebt gehad van fouten in de Microsoft Store, hoeft u de update natuurlijk niet te installeren.

Er is een reden waarom het het label optioneel heeft. Het is mogelijk dat u andere problemen tegenkomt als u de update toepast die u niet echt nodig hebt.

Toen het probleem zich voor het eerst voordeed, konden gebruikers de Store fouten verhelpen door de Xbox app opnieuw in te stellen. En hierna de cache van de Windows Store te wissen, maar dat is natuurlijk verre van ideaal. Omdat het andere functionaliteit van het besturingssysteem zou kunnen verstoren. Om die gebruikers te helpen, startte Microsoft vorige maand een onderzoek en vandaag is er snel een oplossing geboden.

Microsoft heeft de spel installatiefouten verholpen. Gebruikers hebben echter ook gemeld dat een andere fout in het besturingssysteem kan leiden tot kapotte taakbalk pictogrammen. Vooral wanneer u de nieuws- en interesse feedfunctie handmatig uitschakelt.

Ook zien we ook meldingen van een defecte afdrukservice. Nadat sommige gebruikers de cumulatieve update van juni 2021 hebben geïnstalleerd, ook wel bekend als de Patch Dinsdag update.