Verwachte leestijd: 4 minuten

Buiten de deur gebruikmaken van internet? In dit Windows 10 artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk met uw pc in Windows 10 een verbinding kunt maken met uw wifi netwerk.

Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10

Waarom Wifi gebruiken?

Heel veel mensen gebruiken wifi om op Internet te komen. Ze hoeven dan niet met kabeltjes in de weer of ze zijn buitenshuis en willen gebruikmaken van de internetverbinding van iemand anders. Let in dit laatste geval wel op de veiligheid. Voor internet via wifi hebt u een wifi verbinding nodig, eventueel het wachtwoord dat daarbij hoort.

Wifi inschakelen

Schakel zo in Windows 10 wifi in:

 • Rechtsonder klikt u op het pictogram van de internetverbinding: Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10 of Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10. Klik eventueel eerst op het witte driehoekje links van het Systeemvak om het pictogram van de internetverbinding zichtbaar te maken.
 • Een lijst met beschikbare wifi verbindingen opent. Bij elke verbinding staat de naam en of de verbinding is beveiligd (met een wachtwoord). Klik op de wifi verbinding waarmee u wilt internetten.
 • U klikt op Verbinding maken.
 • Bent u al eerder online geweest op die verbinding? Dan hoeft u geen wachtwoord meer in te vullen. Maakt u voor de eerste keer contact met een beveiligde verbinding? Typ dan het wachtwoord en klik op Volgende.
 • Eventueel klikt u op Ja.

Problemen met uw Wifi netwerk

Probeer eerst onderstaande om u te helpen verbindingsproblemen op te lossen.

 • Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld. Selecteer het pictogram “Geen internetverbinding”  Geen internet verbinding aan de rechterkant van de taakbalk en zorg ervoor dat Wifi is ingeschakeld. Is dit niet het geval, selecteer het dan om het in te schakelen. Zorg er ook voor dat de vliegtuigstand is uitgeschakeld.
Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10
 • Zorg ervoor dat het Wifi netwerk wordt herkent en vertrouwt, weergegeven in de lijst met netwerken. Als dit het geval is, selecteert u het Wifi netwerk en probeert u er verbinding mee te maken. Als er onder de netwerknaam Verbonden staat , selecteert u Verbinding verbreken, wacht even en selecteert u vervolgens opnieuw Verbinding maken.
Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10

Frequentieband Wifi

 • Probeer verbinding te maken met een netwerk op een andere frequentieband. Veel consumenten wifi routers zenden uit op twee verschillende netwerkfrequentiebanden: 2,4 GHz en 5 GHz. 
 • De volledige frequentielijst van EEE STD 802.11b-1999/Cor 1-2001 ziet er als volgt uit:
Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10
bron: Wikipedia
 • Deze verschijnen als afzonderlijke netwerken in de lijst met beschikbare Wifi netwerken. Als uw lijst met beschikbare Wifi netwerken zowel een 2,4 GHz netwerk als een 5 GHz netwerk bevat, probeer dan verbinding te maken met het andere netwerk. Voor meer informatie over de verschillen tussen 2,4 GHz netwerken en 5 GHz netwerken, raadpleegt u WiFi problemen en de indeling van uw huis.
 • Zorg ervoor dat de fysieke wifi schakelaar op uw laptop is ingeschakeld. Een indicatielampje geeft meestal aan wanneer het aan is.
Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10
 • Voer de probleem oplosser voor netwerken uit. De probleem oplosser voor netwerken kan helpen bij het diagnosticeren en oplossen van veelvoorkomende verbindingsproblemen. Klik hiervoor met de rechtse muisknop op Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10 of Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10. Onderstaande menu wordt zichtbaar klik op Problemen oplossen.
Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10
 • De probleem oplosser opent zich; indien u meerdere netwerk mogelijkheden heeft wordt u gevraagd het netwerk met problemen te selecteren, door er met de muis op te klikken. Klik op volgende.
Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10
 • Als Windows een probleem vind zal u worden gevraagd wat u wilt doen.
Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10
Maak Verbinding Met Wifi in Windows 10
 • Als fouten zijn opgelost klikt u op Verbinding maken van uw Wifi verbinding.

Wilt u meer informatie over Wifi en gerelateerde zaken, lees dan ons artikel ‘Internet met wifi instellen en gebruiken‘.

De verbinding wordt gemaakt. Wilt u op een later moment weten met welk wifi netwerk de computer is verbonden? Dan klikt u op het pictogram van het internet in het Systeemvak. Bovenaan staat de actieve verbinding.