Verwachte leestijd: 3 minuten

Na 14 10 25 Betaalt U Dit Voor Windows 10

  • Microsoft heeft de prijzen bekendgemaakt voor uitgebreide beveiligingsupdates voor Windows 10.
  • Wanneer u na oktober 2025 Windows 10 willen gebruiken, dan werkt niet veilig tenzij ze voor verdere updates betaalt.
  • De prijzen beginnen bij € 56 voor het eerste jaar. Voor het tweede jaar wordt dat € 112 en € 224 voor het derde jaar, per apparaat.

Vorig jaar kondigde Microsoft een uitgebreid ondersteuningsprogramma voor Windows 10 aan waarmee gebruikers kunnen betalen voor voortdurende beveiligingsupdates na de einddatum van de ondersteuning in oktober 2025. Vandaag heeft het bedrijf de prijsstructuur voor dat programma voor commerciële klanten onthuld, die begint bij € 56 per apparaat en drie jaar lang elk jaar verdubbelt.

Beveiligingsupdates voor Windows zijn belangrijk. Omdat ze u beschermen tegen eventuele kwetsbaarheden die in het besturingssysteem worden ontdekt. Microsoft brengt één keer per maand, Patch Dinsdag, een beveiligingsupdate voor Windows 10 uit, maar die stopt na 14 oktober 2025. Wanneer u die na die datum nog steeds Windows 10 gebruikt, wordt deze officieel niet meer ondersteund, tenzij u betaalt.

Met het uitgebreide ondersteuningsprogramma voor Windows 10 kunnen commerciële klanten voor drie jaar extra beveiligingsupdates betalen. Dit is handig voor bedrijven en zakelijke klanten. Zeker wanneer die nog niet klaar zijn om hun laptops en computers voor werknemers te upgraden naar Windows 11.

De prijs bedraagt ​​€ 56 per apparaat, maar die prijs verdubbelt drie jaar lang elk jaar. Dat betekent dat het tweede jaar u € 112 per apparaat kost, en het derde jaar € 224 per apparaat. Voor het eerst zal Microsoft ook individuele gebruikers toestaan ​​zich te abonneren op het uitgebreide ondersteuningsprogramma.

Na 14 10 25 Betaalt U Dit Voor Windows 10

Commerciële klanten kunnen vanaf oktober 2024 een 5 bij 5 activerings-sleutelabonnement aanschaffen. Dat kan worden toegepast op een enkele pc waarop u Windows 10 na oktober 2025 wilt gebruiken. U heeft een individuele abonnementssleutel nodig voor elke pc waarop u ook na oktober 2025 updates wilt blijven ontvangen.

Mocht u ervoor keizen na één of twee jaar later aan het programma deel te nemen. Dan moet u ook betalen voor de jaren aan updates die u hebt gemist.

Het is een duur programma dat waarschijnlijk ervoor moet zorgen dat zoveel mogelijk mensen upgraden naar Windows 11. Dat wordt nog steeds volledig ondersteund en krijgt gratis beveiligingsupdates. Gebruikers van Windows 10 met compatibele Windows 11 hardware dienen vóór oktober 2025 over te stappen naar Windows 11. Hiermee wordt voorkomen dat er ozekerheid ontstaat of zij moeten betalen voor beveiligingsupdates.