Meer geschikte pc’s kunnen nu de nieuwste versie van Windows 11 installeren. Zo heeft Microsoft op haar site meegedeeld.

Windows 11 22h2 Op Meer Pcs Beschikbaar

Wat u moet weten

  • De Windows 11 2022 update of versie 22H2, wordt naar meer pc’s uitgerold.
  • Microsoft heeft aangegeven dat het de beschikbaarheid van de update voor in aanmerking komende systemen verhoogt.
  • Sommige gebruikers hebben problemen ondervonden met de Windows 11 2022-update. Het kan dus de moeite waard zijn om nog te wachten met het te installeren.

De Windows 11 2022 update vindt zijn weg naar meer pc’s. Microsoft heeft onlangs in een document uitgelegd op welke systemen de nieuwe versie van Windows te zien zal zijn. Een groter aantal in aanmerking komende Windows apparaten krijgt de Windows 11 2022 update te zien. Gebruikers dienen dan handmatig te controleren op een update. Er zijn echter enkele maatregelen om te voorkomen dat pc’s in de problemen komen.

Microsoft heeft op 20 september de Windows 11 2022 Update uitgerold. Sindsdien zijn er verschillende fouten gevonden, waaronder:

  • Problemen die de bestandsoverdrachten vertraagd,
  • Een printer fout,
  • Probleem met de videokaart dat haperingen en lagere framesnelheden op pc’s met bepaalde games veroorzaakt . 

Als Microsoft vermoedt dat er een probleem met uw systeem zal optreden, kan het een beveiliging op zijn plaats houden om de update niet aan te bieden.

Nieuwe fase van de uitrol Windows 11versie 22H2

De volgende status is toegevoegd door Microsoft op 4 oktober 2022:

Windows 11 22h2 Op Meer Pcs Beschikbaar
Afbeelding bron: Microsoft

We vergroten de beschikbaarheid ervan voor iedere in aanmerking komende Windows-apparaten controleer nu op updatesHoud er rekening mee dat, als we detecteren dat uw apparaat mogelijk een probleem heeft, zoals een incompatibiliteit van een toepassing, we een beveiligingsmaatregel kunnen nemen en de update niet aanbieden totdat dat probleem is opgelost. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in het ervaren van de nieuwste functie-update, kunnen ervoor kiezen om dit te doen door Windows Update instellingen te openen en naar updates zoeken te selecteren. Als uw apparaat gereed is, ziet u de optie Downloaden en installeren.

Feedback

Microsoft heeft geluisterd naar feedback over de algehele Windows Update ervaring. Zij heeft twee substantiële verbeteringen aangekondigd in de update-ervaring voor zowel functie update als de maandelijkse updates voor de Windows 11 2022 Update.

  • Kleinere en snellere installatie van updates: De downloadgrootte van functie-updates is aanzienlijk verminderd, met ~450 MB voor veel gebruikers. Ook is de download- en installatietijd van de maandelijkse cumulatieve update verkort en honderden megabytes aan schijfruimte teruggewonnen om terug te geven aan de gebruiker. Lees hier meer over deze verbeteringen.
  • Windows Update en CO2-bewustzijn: Windows zal proberen om update installaties op specifieke tijden van de dag te plannen, wanneer dit kan leiden tot een lagere CO2 uitstoot. Veel elektriciteitsnetten worden aangedreven door meerdere bronnen, waaronder hernieuwbare energiebronnen en fossiele brandstoffen. Indien beschikbaar, zal Windows 11 nu prioriteit geven aan het installeren van updates op de achtergrond. Dat zal gebeuren op momenten dat er grotere hoeveelheden schone energiebronnen, zoals wind, zon en waterkracht beschikbaar zijn. Lees meer in dit artikel.

Het plan van Microsoft was vanaf het begin om de Windows 11 2022 update geleidelijk uit te rollen. Het is dus geen verrassing dat de update in de loop van de tijd naar meer systemen wordt uitgebreid.