Verwachte leestijd: 3 minuten

Rtm Windows 11 24h2 Door Microsoft Getest

  • Microsoft heeft Windows 11 build 26100 uitgerold naar Insiders in de Dev- en Canary-kanalen.
  • De build van vandaag is de build die Microsoft aan fabrikanten wil vrijgeven.
  • We gaan ervan uit dat er op het laatste moment geen fouten meer zijn. Dan zal de build 26100 de RTM-build of Release to Manufacturing zijn voor Windows 11 versie 24H2.

Dit is voor de volgende grote release die bekend staat als versie 24H2. De build is 26100 en wordt sinds 3 april uitgerold naar Insiders in het Canary and Dev Channel. We gaan ervan uit dat er op het laatste moment geen opvallende fouten worden ontdekt. In dat geval zal dit de build zijn die Microsoft aan OEM partners zal leveren. Deze kunnen dan beginnen met het vooraf installeren van deze nieuwe Windows 11 versie. Dat zal op nieuwe hardware gebeuren voor lancering deze zomer en herfst.

Rtm Windows 11 24h2 Door Microsoft Getest

Tegenwoordig vermijdt Microsoft het gebruik van de term RTM, omdat deze niet meer betekent wat het vroeger betekende. In het verleden was een RTM-build van Windows een volledige weergave van de volgende versie van Windows. Maar in het tijdperk van Windows as a Service is dat niet langer het geval. Nu vertegenwoordigt de RTM een moment waarop het onderliggende platform stabiel genoeg is om vooraf op nieuwe hardware te zetten.

Rtm Windows 11 24h2 Door Microsoft Getest
DEV versie Windows 11 versie 24H2 | Afbeelding van Softwaregeek.nl

Ook al heeft versie 24H2 nu een RTM-mijlpaal bereikt, toch betekent het dat er nog vele maanden te gaan zijn voordat de update als voltooid wordt beschouwd. Bronnen vertllen ons dat versie 24H2 pas ergens in juli compleet zal zijn. Microsoft zal eventuele extra functies aan versie 24H2 leveren via service updates.

De OEM partners zullen volgende week de 26100.x build ontvangen die als RTM wordt beschouwd, als ze dat nog niet hebben gedaan. Zodra dit gebeurt, zal het niet lang meer duren voordat Insiders zich kunnen uitschrijven voor het Insider-programma voor deze build. Zij kunnen dan gebruik maken van een schone installatie met de nieuwste productie-build die zal worden voorzien van updates voor zowel het besturingssysteem als de beveiliging.

Rtm Windows 11 24h2 Door Microsoft Getest

Microsoft zal het Windows Insider Canary kanaal de komende weken verplaatsen naar nieuwe pre-release Windows-builds. Wanneer u niet vast wilt lopen met het testen van meer Windows preview-builds in 2025, moet u nu overstappen naar het Insider Dev Channel.

Pc’s waarop versie 24H2 vooraf is geïnstalleerd, zullen naar verwachting in juni verschijnen op apparaten uit de Snapdragon X-serie. Voordat ze later dit jaar als OTA-update voor iedereen worden uitgerold zodra versie 24H2 is voltooid. Zorg ervoor dat u meer te weten komt over het schema voor Windows 11 versie 24H2 en het schema in twee fasen dat eerst begint met het inschakelen van pc’s om te begrijpen wat er gebeurt, en wanneer.