Met veel wijzigingen en reparaties in deze Preview update

Verwachte leestijd: 5 minuten

De update KB5012643 is voor Windows 11 beschikbaar. Deze preview heeft een paar opmerkelijke wijzigingen en een reeks aanvullende reparaties. De update wordt uitgerold via Windows Update, WSUS en via de website Microsoft Catalog kunt u de Windows 11 update KB5012643 downloaden. 

Windows 11 Update Kb5012643 Uitgebracht

Dit is een optionele cumulatieve preview update voor Windows 11. KB5012643 is ontworpen om de wijzigingen te testen die zijn ingesteld om in mei 2022 op Patch dinsdag geleverd te worden. Net als andere optionele updates, wordt deze cumulatieve update niet automatisch gedownload en geïnstalleerd. Hiervoor dient u handmatig op updates te controleren en start zelf de download te starten.

Deze optionele cumulatieve update is geen enorme release zoals in maart, maar bevat verschillende kwaliteitsverbeteringen. Microsoft heeft bijvoorbeeld een nieuwe functie toegevoegd die de temperatuur weergeeft bovenop het weer pictogram dat met de Update van april 2022 aan de taakbalk is toegevoegd.

Hoogtepunten

 • Updatet een probleem dat ertoe kan leiden dat video ondertitels gedeeltelijk worden afgebroken.
 • Een probleem is opgelost dat video ondertitels onjuist uitlijnt.
 • De temperatuur wordt weergegeven bovenop het weer pictogram op de taakbalk. 
 • Werkt een probleem bij waardoor u de knoppen voor minimaliseren, maximaliseren en sluiten niet kunt gebruiken. In een gemaximaliseerd app venster.   

Verbeteringen

Deze update bevat kwaliteitsverbeteringen. Dit is geen beveiligingsupdate. Belangrijke wijzigingen zijn onder meer:

 • Er zijn verbeteringen toegevoegd voor het onderhoud van de Secure Boot component van Windows.
 • Een probleem is opgelost waardoor de AppX Deployment Service (AppXSvc) niet meer werkt nadat u bepaalde MSIX apps hebt geïnstalleerd.
 • Lost een raceconditie op die vroeg in het opstartproces optreedt en die een stopfout kan veroorzaken.
 • Verbetert de Autopilot cliënt om bijgewerkte Trusted Platform Module (TPM)-mogelijkheden te verwerken die scenario’s voor zelf implementatie en pre provisioning ondersteunen.
 • Wijzigt de time-out voor Azure Active Directory (Azure AD)-registratie van 60 minuten in 90 minuten voor hybride Azure AD gekoppelde Autopilot scenario’s. Dit lost ook een racevoorwaarde op die een uitzondering veroorzaakt bij time-out.

Download voor Windows 11 KB5012643

Hier is de Windows 11 KB5012643 directe downloadkoppeling.

U kunt ook het offline installatieprogramma downloaden, dat wordt aangeboden in .msu (MSU pakket). Gebruik de bovenstaande link om naar de Microsoft Update-catalogus gaan.

Klik op de Microsoft Update-cataloguspagina op de knop Downloaden en open de .msu-link.

Het downloaden van het updatepakket is nu veel eenvoudiger in browsers zoals Google Chrome. Eerder bood Microsoft updates aan in de updatecatalogus via een onveilige HTTP verbinding. Google blokkeert standaard onbeveiligde verbindingen zodat gebruikers de .msu niet rechtstreeks op het huidige tabblad konden openen.

Update Catalogus links worden nu aangeboden via HTTPS en Google blokkeert niet langer gebruikers die de .msu downloadlink openen.

Andere verbeteringen

 • Een probleem is opgelost waarbij bepaalde Point of Sale terminals af en toe opstartvertragingen van het besturingssysteem ervaren tijdens het opnieuw opstarten van maximaal 40 minuten.
 • Het geheugenlek dat gevolgen heeft voor Windows-systemen die 24 uur per dag van de week in gebruik zijn is opgelost.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op de Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) optie 119 (Domein Search Optie) door het gebruik van de verbindingsspecifieke DNS Suffix Search List te voorkomen.
 • Oplossing voor een probleem op dat van invloed is op het kenmerk Titel in de Microsoft Ege IE modus.
 • Lost een probleem op waarbij MDM beleid (Mobile Device Management) niet was toegestaan ​​op Windows Enterprise-edities die zijn geüpgraded naar Enterprise met gebruikmaking van Azure AD-lidmaatschapsrechten.
 • Het afbreken van Video ondertitels is opgelost.
 • Een probleem is opgelost dat video ondertitels onjuist uitlijnt.
 • Lost een probleem op waardoor Kerberos verificatie mislukt en de fout is 0xc0030009 (RPC_NT_NULL_REF_POINTER). Dit gebeurt wanneer een cliëntcomputer het Remote Desktop Protocol (RDP) probeert te gebruiken om verbinding te maken met een andere machine terwijl Remote Credential Guard is ingeschakeld.

Voor een uitgebreidere lijst, kunt u hier verder lezen.

Bekende problemen in Windows 11 update

Microsoft is momenteel op de hoogte van slechts één bekend probleem in de update. Volgens de release-opmerking zal uw herstel niet werken als u een herstelschijf hebt gemaakt met de functie ‘Back-up en herstel’ van Windows 7.

Deze bug heeft geen invloed op back-up- of herstel apps van derden.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.

Voorbereidingen voor de uitrol van Sun Valley 2 zijn begonnen

Microsoft is van plan om Windows 11 versie 22H2 ook bekent als Sun Valley 2 in de herfst te lanceren. Rapporten suggereren echter dat de update al in augustus gelanceerd zou kunnen worden.

Windows 11 Update Kb5012643 Uitgebracht

Naast de optionele update, meldt Microsoft dat het ook een nieuwe wijziging heeft gebundeld. Die moet de kwaliteitsverbeteringen aan de onderhoudsstack aanbrengt. Voor degenen die niet op de hoogte zijn, bevat de servicestack update kwaliteitsverbeteringen voor een onderdeel dat Windows-updates installeert.

Het zorgt ervoor dat stackupdates een robuuste en betrouwbare onderhoudsstack hebben om ervoor te zorgen dat Windows Updates soepel worden geïnstalleerd. Updates voor service stacks worden meestal een paar maanden vóór de lancering van de belangrijkste functie-release uitgebracht.