Microsoft brengt in februari nieuwe functies naar Windows 11

Verwachte leestijd: 3 minuten

In een aankondiging heeft Microsoft gezegd dat het van plan is om in februari 2022 nieuwe functies te brengen naar Windows 11. Dit is mogelijk dankzij het modulaire karakter van Windows.

Nieuwe Functies Komen Naar Windows 11

Microsoft heeft hiervoor een wijziging aangebracht in de manier waarop het updates levert met een nieuwe functie genaamd Experience Packs.

Met Experience Packs en Microsoft Store kan Microsoft nieuwe functies uitbrengen en bestaande apps afzonderlijk updaten. Voorheen moest de softwaregigant een grote update van het besturingssysteem uitbrengen. Microsoft heeft nog niet veel geluk gehad met grote Windows functie updates. Dus wil het sommige functies onafhankelijk van grote Windows updates uitgeven.

In februari zal de softwaremaker een nieuw ervaringspakket uitrollen. Dat kan eenvoudig worden gedownload en geïnstalleerd om extra functies mogelijk te maken. Een van de nieuwe functies in de grote update van februari voor Windows 11 is dempen en niet dempen op de taakbalk. Een functie dat eerder werd getest in het Dev Kanaal van Windows 11.

Nieuwe Functies Komen Naar Windows 11

Deze functie werd oorspronkelijk geplaagd tijdens een evenement in juni 2021. Het bedoeld om de noodzaak te elimineren om heen en weer te schakelen tussen videoconferentie apps.

Op dit moment ondersteunt de schakelaar voor dempen en niet dempen in de taakbalk van Windows 11 alleen Microsoft Teams. Het is echter waarschijnlijk dat in de toekomst ondersteuning voor meer apps zal worden toegevoegd.

Openbare preview van Android apps

Windows 11 Build 21H2 Build 22000 krijgt volgende maand eindelijk ondersteuning voor de langverwachte Android apps.

Microsoft heeft de mogelijkheid aangekondigd om in 2021 Android-apps native uit te voeren op Windows 11. Deze moeten inclusief de apps die buiten de Amazon App Store worden aangeboden. Microsoft test de functie al sinds oktober 2021, maar nu vordert het met de eerste openbare uitrol, volgende maand.

Nieuwe Functies Komen Naar Windows 11

In het DEV kanaal in ons testcentrum testen we al een tijdje de Android-apps. Deze mobiele apps worden op dezelfde manier behandeld als native Windows Store of Win32-apps op de desktop.

U kunt deze Android apps vastzetten of naast elkaar gebruiken.De melding van de Android app verschijnt ook in het Actie Centrum. Bovendien kunt u klembord gegevens kopiëren en plakken tussen Android en Windows apps.

Nieuwe Functies Komen Naar Windows 11

Android ondersteuning wordt aangedreven door het Windows subsysteem voor Android en het Windows subsysteem voor Linux, het werkt alleen op apparaten met minimaal 8 GB RAM.

Microsoft wil een zo naadloos mogelijk integratie, maar ondersteuning voor speciale graphics ontbreekt momenteel. Hierdoor kunnen bepaalde apps of games niet soepel draaien via het Windows Subsystem voor Android.

Andere nieuwe native apps

Nieuwe Functies Komen Naar Windows 11

Naast de ondersteuning van de taakbalk en Android apps, heeft Microsoft ook de uitrol van twee nieuw ontworpen apps bevestigd: Kladblok en Media Player.