Verwachte leestijd: 3 minuten

De update is beschikbaar via Instellingen-> Windows Update. Maar u kunt KB5035853 ook met de offline installatiebestanden (.msu) vinden in de Microsoft Update-catalogus.

Windows 11 KB5035853 is een grote release met talloze verbeteringen. De functie die voorheen bekend stond als de Phone Link binnen de app instellingen is hernoemd naar Mobiele apparaten. Om dit te vinden, gaat u naar de app Instellingen-> Bluetooth en apparaten daar zoekt u naar Mobiele apparaten.

Er is ook een spannende update voor gebruikers van Android apparaten. Nu kan het knipprogramma op uw pc de nieuwste foto’s en schermafbeeldingen bewerken die op uw Android apparaat zijn gemaakt. Telkens wanneer u een nieuwe foto of screenshot maakt met uw Android, ontvangt u een melding op uw pc. Om deze functie te activeren, gaat u naar Instellingen naar Bluetooth en apparaten, kies vervolgens Apparaten beheren. Vervolgens dient u uw pc toestemming te geven om ​​verbinding te maken met uw Android apparaat.

Als u controleert op updates, ziet u de volgende update op Windows Update:

Door op onderstaande knop te klikken komt u bij de Windows 11 KB5035853 directe downloadlinks.

De update van maart 2024 van Windows 11 brengt uw pc naar Build 22621.3296. Naast de bovengenoemde oplossingen komt er nog een belangrijke upgrade voor ondersteuning van de USB met standaard 80Gbps. Dit verdubbelt de bandbreedte van de vorige USB met standaard 40Gbps, waardoor een pc en randapparatuur nodig zijn die USB4 of Thunderbolt™ ondersteunen.

Voor gebruikers die veel gamen is er ook iets om naar uit te kijken. Games die op een secundaire schijf (een tweede schijf) zijn geïnstalleerd, blijven op hun plaats. Door deze wijziging worden onverwachte verwijderingen vermeden. Deze wijziging heeft vooral betrekking op games die zijn geïnstalleerd via de Microsoft Store.

De update verhelpt ook een aantal problemen. Het corrigeert bijvoorbeeld de uitlijning voor het nieten of perforeren bij printers met invoer aan de lange kant en lost het probleem op dat de startpagina van Windows-instellingen af ​​en toe niet reageert.

  • De navigatie binnen de instellingen moet nu soepeler verlopen.
  • Bovendien verbetert de update de netwerkmogelijkheden van het apparaat. Vooral de automatische omschakeling van mobiel naar Wi-Fi, waardoor een naadloze overgang ontstaat wanneer Wi-Fi beschikbaar is.
  • Ten slotte pakt deze update een probleem aan dat ervoor zorgde dat systemen niet in de slaapstand gingen wanneer een extern apparaat werd aangesloten.