Microsoft dwingt gebruik Windows 11 versie 22H2

Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft is begonnen met het gedwongen installeren van Windows 11 22H2. Dat gebeurt op systemen die nog de oorspronkelijke versie van Windows 11, of 21H2 draaien.

Microsoft Gebruik Windows 11 Versie 22h2

Versie 21H2 bereikt het einde van de serviceperiode pas op 3 oktober. Maar gebruikers worden nu al automatisch geüpdatet naar Windows 11 22H2, of ze dat nu leuk vinden of niet.

Volgens de website van Microsoft is Windows 11 versie 21H2 voor het eerst uitgebracht op 4 oktober 2021. Het einde van de serviceperiode wordt op 10 oktober 2023 bereikt. In de komende weken worden miljoenen Windows 11 gebruikers gedwongen om van versie 21H2 over te stappen naar de meest recente versie 22H2, oftewel Windows 11 2022 Update.

Dwingen is nooit goed

Het is over het algemeen geen goed idee om gebruikers te dwingen een upgrade uit te voeren naar een andere versie van Windows. Omdat dit sommige mensen kan irriteren, maar de beslissing is genomen om ervoor te zorgen dat alle pc’s van consumenten volledig up-to-date blijven. In tegenstelling tot Windows 11 21H2 is versie 22H2 veel stabieler en beter dankzij de recente maandelijkse updates.

Bovendien is het einde van de service van Windows een kritieke deadline voor zowel consumenten als ondernemingen.

Microsoft Gebruik Windows 11 Versie 22h2

Wanneer een versie de update-deadline bereikt, ontvangt deze geen beveiligingsupdates meer die nieuw ontdekte kwetsbaarheden verhelpen. Door gebruikers onder dwang te laten upgraden naar versie 22H2, hoopt Microsoft de algehele beveiliging van de Windows gemeenschap te verbeteren.

Geen gedwongen herstart

Uw apparaat wordt niet opnieuw opgestart tijdens werk of andere activiteiten.

De automatische update betekent het downloaden van de bijgewerkte bestanden en het klaarmaken van de pc voor installatie. Het betekent niet dat Microsoft het systeem opnieuw opstart tijdens je gameplay of iets dergelijks.

Microsoft Gebruik Windows 11 Versie 22h2 U hebt de mogelijkheid om een ​​geschikt moment te kiezen waarop uw apparaat opnieuw moet opstarten en de update moet voltooien.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf.

Update Windows 11 22H2 is behoorlijk

Windows 11 22H2 is stabiel genoeg om gebruikers gedwongen te laten upgraden naar de nieuwe versie door handmatig te controleren of bij te werken als ze dat nog niet hebben gedaan. Als alternatief kan Windows 11 22H2 worden geïnstalleerd met behulp van een ISO image. Maar u kunt ook een interne upgrade uitvoeren

Deze onderdelen update werd op 20 september 2022 uitgerold. De update introduceerde ondersteuning voor het langverwachte slepen en neerzetten voor de taakbalk, een robuustere snapfunctionaliteit, tabbladen in Verkenner en veel verbeteringen aan het besturingssysteem.

Microsoft Gebruik Windows 11 Versie 22h2

Microsoft bereidt ook verschillende Moment updates voor. Die de komende maanden in Windows 11 zouden moeten verschijnen met meer functionaliteit. Waaronder ondersteuning voor seconden op de taakbalk en meer.