Dat suggereert Microsoft in Aan de slag App

Verwachte leestijd: 3 minuten

We weten al een tijdje dat er een grote Windows 11 functie-update op komst is. Tot nu toe echter heeft Microsoft de openbare commerciële naam en de tijd van uitgave volledig stil gehouden.

De Functie update Windows 11 2022 Update

De volgende functie-update van Windows 11 staat intern officieel bekend als versie 22H2 en Sun Valley 2 of SV2. De publieke of commerciële naam van de eerste grote update van Windows 11 is echter nog steeds niet bekend. Er zijn wel aanwijzingen!

Een nieuwe verwijzing in de app Aan de slag suggereert Microsoft dat de update bekend zal staan ​​als de Windows 11 2022 Update, waarmee de focus op 2022 wordt ingegeven. Ook maakt het een einde aan de oude naamgevingsconventie. Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, verschijnt het promotiebericht wanneer u de Aan de slag app opent.

De Functie update Windows 11 2022 Update

Het promotiebericht, dat nu lijkt te zijn verdwenen, luidt: U gebruikt nu de Windows 11 2022 update!  Lees verder om nieuwe functies te ontdekken en dingen in te stellen zoals u dat wilt. Natuurlijk geeft de app ons geen extra details als we op de knop klikken.

De Windows 11 2022 Update geeft helemaal geen hints naar de toekomst van Windows of de filosofie er achter.

De naam Windows 11 2022 Update is nog niet bevestigd door Microsoft. Ook niet dat het een van de commerciële namen kan zijn die door het bedrijf worden overwogen, we moet het voorlopig met een korreltje zout nemen.

U gebruikt nu de Windows 11 2022 update! Lees verder om nieuwe functies te ontdekken en dingen in te stellen zoals u dat wilt

Wat we nu weten over Windows 11 22H2

Microsoft heeft bevestigd dat Build 22621 de RTM, de definitieve versie van Windows 11 22H2 is. Rapporten hebben gesuggereerd dat de update al op 20 september zou kunnen worden gelanceerd voor de eerste golf van apparaten.

Net als alle eerdere functie-updates, gaat ook deze update live in Windows Update voor nieuwe hardware. Gebruikers kunnen het downloaden door op de knop Downloaden en vervolgens installeren te klikken. Officieel worden deze gebruikers beschouwd als zoekers, dat wil zeggen degenen die bereid zijn de update uit te proberen voordat deze automatisch wordt gedownload en uitgevoerd.

De Functie update Windows 11 2022 Update

Microsoft is van plan de uitrol in oktober en november te versnellen naarmate het meer feedback krijgt van early adopters.

Wat nieuwe functies betreft, is Windows 11 22H2 ingesteld om de langverwachte ontbrekende functie slepen en neerzetten voor de taakbalk terug te brengen. Het wordt ook geleverd met een opnieuw ontworpen Taakbeheer die zowel WinUI als Fluent Designmaterialen zal gebruiken, waaronder Mica en Acrylic.

Ook wordt deze functie-update geleverd met verbeteringen in het menu Start, snellere contextmenu‘s, Windows Spotlight voor desktop en ondersteuning voor tabbladen in Verkenner. Dit laatste zal naar verluidt op een later tijdstip naar windows 11 worden gebracht.