Gebruikers zijn gefrustreerd omdat Edge weer op hun bureaublad verschijnt. Waarvan ze eerder het pictogram hebben verwijderd.

Edge Browser Frustreert Gebruikers

Wat u moet weten

  • Door een probleem in Windows 11 verschijnt het Microsoft Edge pictogram opnieuw op het bureaublad. Ook al heeft u deze handmatig verwijderd.
  • Het probleem is in middels door Microsoft bevestigd, zij werkt aan een oplossing.
  • Microsoft is zwaar bekritiseerd omdat het in het verleden mensen probeerde te dwingen de Edge browser te gebruiken.

Microsoft Edge is de standaardbrowser in Windows 10 en Windows 11, maar het is zeker niet de enige browser. Veel gebruikers verwijderen Edge van hun bureaublad en kiezen voor Chrome, Brave, Firefox of een van de andere browsers die voor de pc beschikbaar zijn. Een probleem met Windows 11 zorgt ervoor dat Edge steeds weer opnieuw op het bureaublad verschijnt nadat het pictogram handmatig is verwijderd.

Verschillende Reddit-threads 1 , 2 , 3 , 4 benadrukken het probleem. Het browserpictogram lijkt opnieuw op het bureaublad te verschijnen, ongeacht of het is ingesteld als de standaardbrowser. Sommige gebruikers hebben gemeld dat het pictogram meerdere keren is weergegeven nadat het is verwijderd. SoftwareGeek heeft het probleem niet kunnen repliceren, maar het aantal berichten online suggereert dat het relatief wijdverspreid is.

Edge Browser Frustreert Gebruikers Microsoft heeft zeker het recht om reclame te maken voor Edge, maar het moet de keuze van gebruikers om een ​​andere browser te kiezen respecteren.

Microsoft heeft het probleem ook bevestigd. We namen contact op met het bedrijf en hebben links naar verschillende Reddit-berichten in dit bericht verwerkt die het probleem benadrukten.

Een woordvoerder bevestigde dat Microsoft op de hoogte is van het probleem en bezig is het op te lossen.

Tijdelijke oplossing

In afwachting van een reparatie is er een register hack gedeeld die moet voorkomen dat er een nieuwe Edge-koppeling wordt aanmaakt. Wie deze wil toepassen, dient de volgende stappen uit te voeren:

  • Open de Register-editor via Start -> typ regedit.exe en klik op de editor. Of gebruik de sneltoets Edge Browser Frustreert Gebruikers + R en typ regedit in het vak uitvoeren en klik op OK.
Edge Browser Frustreert Gebruikers
  • Navigeer naar:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\EdgeUpdate
  • Wanneer een sleutel ontbreekt, kunt u deze aanmaken door rechts te klikken op de bovenstaande folder en Nieuw -> Sleutel aan te duiden.
  • In het rechtse deelvenster klikt u op EdgeUpdate en selecteer:
Nieuw -> DWORD (32-bits) waarde
  • Geef deze key de naam CreateDesktopShortcutDefault;
  • Dubbelklik op de key en geef deze de waarde 0

Gebruikers zijn het beu dat Edge hen wordt opgedrongen

Op de redactie gebruiken we geregeld Microsoft Edge. Maar voor het dagelijks gebruik hebben we voor een andere browser gekozen Het gebruik van de zijbalk vinden we onnodig en de browser is in veel gevallen trager dan bijvoorbeeld Google Chrome. Maar dat betekent niet dat het oké is om het mensen op te dringen. Windows gebruikers zijn het beu dat Microsoft Edge door hun strot duwt. Of het nu moeilijk is om de standaardbrowser op Windows te wijzigen, apps zoals EdgeDeflector blokkeert. Of een probleem veroorzaakt waardoor het Edge pictogram weer op het bureaublad verschijnt, het is steeds weer iets anders waardoor de browser zich probeert op te dringen.

Microsoft heeft zeker het recht om reclame te maken voor Edge, maar het moet de keuze van gebruikers om een ​​andere browser te gebruiken respecteren. Zodra u een andere browser als standaard hebt ingesteld en / of Edge van het bureaublad verbergt, zou de browser moeten verdwijnen. Windows mag uw standaardinstellingen niet terugzetten naar Edge. Ook mag het links niet forceren om in Edge te openen of Edge opnieuw op uw bureaublad plaatsen.