Verwachte leestijd: 3 minuten

Na meer dan acht jaar na de lancering is Microsoft gestopt met de verkoop van Windows 10. De officiële pensionering van Windows 10, aangekondigd in 2015, is op 14 oktober 2025.

De Verkoop Van Windows 10 is Gestopt

Het komt na de release in juli 2015, toen Windows 8 onder zware kritiek stond.

In een update van Microsoft Store bevestigde Microsoft dat 31 januari de laatste dag was om product sleutels voor Windows 10 te kopen. Met andere woorden, Microsoft zal geen product sleutels voor het besturingssysteem aanbieden in de officiële online of offline winkels.

Dit betekent dat de Microsoft Store alleen product sleutels voor Windows 11 aanbiedt en dat u geen Windows 10 meer kunt kopen.

De Verkoop Van Windows 10 is Gestopt

31 januari 2023 is de laatste dag dat deze Windows 10 download te koop wordt aangeboden. Windows 10 blijft tot 14 oktober 2025 ondersteund met beveiligingsupdates die uw pc helpen beschermen tegen virussen, spyware en andere malware.

Zo schrijft het het bedrijf in een waarschuwing op zijn website. Vanaf 1 februari is Microsoft begonnen met het omleiden van Windows 10 Home en Pro editie naar Windows 11 pagina’s.

Dit klinkt als slecht nieuws wanneer u nog steeds de voorkeur geeft aan Windows 10 boven Windows 11. Misschien bent u wel van plan het oude besturingssysteem te kopen. Deze wijziging betekent niet noodzakelijk dat de product sleutels van Windows 10 ophouden te bestaan.

Moet ik nu Windows 11 kopen?

De product sleutels voor Windows 10 zijn nog steeds te koop bij andere online winkels, zoals Amazon, eBay en offline winkels. Zij zullen Windows 10 producten over de hele wereld blijven aanbieden.

De Verkoop Van Windows 10 is Gestopt
Windows 10 of 11

Microsoft is ook niet van plan om de activering van Windows 10 te blokkeren. U kunt altijd een product sleutels voor Windows 11 kopen en downgraden naar Windows 10. Deze wordt automatisch geactiveerd met behulp van een digitale kopie gekoppeld aan Microsoft.

Ook is het nog steeds mogelijk om Windows 10 te activeren met product sleutels van Windows 7 en 8.1. U kunt zelfs Windows 11 sleutels gebruiken om Windows 10 te activeren.

Microsoft beëindigt Windows 10 in 2025

Windows 10 gaat voorlopig nergens heen en zal het tot 14 oktober 2025 beveiliging en verbeteringen blijven ontvangen. Microsoft heeft dat, allen is bekent geworden dat preview updates niet maar naar Window 10 gaan. De ondersteuning zal waarschijnlijk worden uitgebreid naar zakelijke klanten.

De Verkoop Van Windows 10 is Gestopt

Dus u kunt Windows 10 zonder haast blijven gebruiken. Ook als u nog geen upgrade hebt uitgevoerd. Vergeet niet dat Windows 11 optioneel is en dat Microsoft gebruikers niet dwingt om te upgraden naar Windows 11

Dat komt omdat Windows 11 niet voor iedereen geschikt is en Windows 10 meer te bieden heeft als het gaat om geavanceerde functies en aanpassingsmogelijkheden.