Verwachte leestijd: 3 minuten

De komende functie update voor Windows 10 is bijna klaar. Met kleine nieuwe bedrijfsgerichte functies en verbeteringen. Microsoft is van plan om Windows 10 versie 22H2 in oktober te lanceren. Het zal volgens een woordvoerder Windows 10 oktober 2022 Update heten.

Update Windows 10 22h2 Komt in Oktober

De Windows 10 oktober 2022 Update, dat voorheen versie 22H2 werd genoemd. Dat is de naam die vorige maand officieel werd bevestigd door Microsoft. Deze naam is in de ogen van Microsoft logisch omdat eerdere Windows 10 updates ook een maand en jaar formaat gebruikten. Denk aan de Windows 10 update 21H2.

Aan de andere kant gebruikt Microsoft een vrij eenvoudige naamgevingsconventie voor Windows 11 updates. Windows 11 versie 22H2 heet bijvoorbeeld gewoon Windows 11 2022 Update. Omdat het bedrijf van plan is om elk jaar één grote update voor Windows 11 te lanceren, dus het ontbreken van een maand in de naam is logisch.

Een woordvoerder van Microsoft herinnerd ons eraan dat Windows 10 tot oktober 2025 updates en ondersteuning zal blijven ontvangen. De aanpak van Microsoft is standaard, u houdt niet van Windows 11 of uw huidige hardware wordt niet ondersteund?  Dan kunt u Windows 10 nog een paar jaar blijven gebruiken.

Update Windows 10 oktober 2022 komt als een activeringspakket

Microsoft werkt niet langer aan nieuwe functies voor Windows 10. Het besturingssysteem bevindt zich technisch in onderhoud modus. Als gevolg hiervan zou de volgende functie-update van Windows 10 een kleine release zijn. We hebben al harde bewijzen gezien in de oudere preview-builds dat er vanaf augustus geen nieuwe consumentgerichte functies zijn.

De update van Windows 10 oktober 2022 komt in oktober uit en wordt geactiveerd door een activeringsschakelaar, net als de vorige functie-updates van november 2021.

Update Windows 10 22h2 Komt in Oktober

Het activeringspakket is vergelijkbaar met een cumulatieve update. Het is een soort schakelaar dat schakelt inmiddels ingebouwde functies verborgen functies in. De verborgen functies zijn vooraf al op de pc geïnstalleerd als onderdeel van eerdere cumulatieve updates. Als gevolg hiervan is er geen grote download of traag installatieproces. De update is in feite een grote reeks van nieuwe waarden voor de registersleutels.

Microsoft is ook van plan om extra activeringspakketten voor Windows 11 uit te brengen, genaamd Moment 1 en Moment 2. Volgens bronnen heeft Microsoft versie 23H2 voor Windows 11 geschrapt ten gunste van kleinere en snellere updates genaamd Moments.

Opmerking: Moments is een interne naam die door Microsoft wordt gebruikt. Hierover heeft Microsoft publiekelijk nog niets laten weten.

Er zijn ook rapporten die aangegeven dat er een Windows 12 in 2024 zou kunnen worden uitgegeven. Waarbij een een bredere uitrol naar verwachting in de loop van 2025 zou moeten komen. Dit lijkt misschien erg snel, omdat Windows 11 nog steeds wordt vertraagd. Het besturingssysteem wordt op miljoenen machines geïmplementeerd, het zou het pc marktaandeel moeten vergroten.