Microsoft licentie activators verspreiden BitRAT malware

Verwachte leestijd: 3 minuten

U wilt geen malware bij de activering van uw Windows-licentie, of wel? Neem een legitieme licentie!

Illegale Activatie Tool Verspreid Malware

Wat u moet weten

  • Er is een nieuwe malware campagne aan de gang, met als doel BitRAT zo veel mogelijk te verspreiden.
  • Deze malware is afhankelijk van mensen die een niet-officiële Windows 10 Pro licentie activator gebruiken.
  • Zoals vaak het geval is bij pogingen tot piraterij van software, zullen degenen die de onofficiële activator gebruiken eindigen met een geïnfecteerde machine.

Er is een nieuwe malware campagne gaande. Die zorgt ervoor dat degenen die een illegaal exemplaar van Windows 10 wil, een bijzonder hoog risico loopt om een ​​vervelende RAT, niet die van Microsoft, maar een remote access Trojaan te pakken te krijgen. In het bijzonder malware met de naam BitRAT.

Zoals opgemerkt door AhnLab, impliceert het favoriete platform voor het delen van bestanden van de campagne, maar ook de tekst in de valse Windows activator code. Dat de campagne ofwel gericht is op, of afkomstig is uit, Korea. 

Illegale Activatie Tool Verspreid Malware
Bron: AhnLab

Als deze nep bestanden eenmaal op het web zijn gekomen, maakt het natuurlijk niet meer uit waar ze beginnen. Omdat ze allemaal het risico lopen zich als een lopend vuurtje te verspreiden. Deze specifieke campagne imiteert een Windows 10 Pro licentie activators. 

Windows en malware

Windows staat hoog op de lijst van digitale goederen waar piraten naar hunkeren. Het is dus niet moeilijk om aan te nemen dat deze specifieke BitRAT binaire code (ontwikkelaar is gerapporteerd bij GitHub) een groter risico inhoudt om mensen te infecteren dan, laten we zeggen, een BitRAT pakket dat de identiteit aanneemt van minder populaire software.

Illegale Activatie Tool Verspreid Malware

U kunt de eerder gelinkte beschrijving van AhnLab bekijken voor de technische details en lezen hoe de malware werkt. Maar hier is het lange en korte voor gemiddelde ‘gebruikers’: zodra een gebruiker zijn mislukte poging doet om Windows 10 Pro te piraten, krijgen ze BitRAT en daarmee wordt hun systeem volledig gecompromitteerd

Illegale Activatie Tool Verspreid Malware
Bron: AhnLab

BitRAT heeft keylogger mogelijkheden, dat geeft aanvallers toegang tot uw webcam en microfoon. Ook kunt u in uw browser geen geregistreerde inloggegevens meer gebruiken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Cybercriminelen houden van BitRAT malware vanwege de veelzijdigheid en de nachtmerrie die het kan zijn voor het slachtoffer dan neigt naar piraterij.

Het punt is, vermijd piraterij van Windows 11, Windows 10 en alle andere versies en producten, waar mogelijk. Microsoft doet zelfs opzettelijk aanbiedingen voor piraten, zodat iedereen geld kan besparen en cyberveiligheidsrisico’s kan minimaliseren.