U kunt instellingen voor groepsbeleid configureren voor een specifieke groep gebruikers, in dit Windows 10 artikel leert u de stappen om deze taak in Windows 10 te voltooien.

Groepsbeleid Voor Windows 10 Instellen

In Windows 10 is de Editor voor lokaal groepsbeleid een handige console die systeembeheerders en technisch onderlegde gebruikers een centrale hub biedt. Er kunnen geavanceerde systeeminstellingen worden aangepast, wat anders niet mogelijk zou zijn met de app Instellingen of het oude configuratiescherm.

Het enige voorbehoud bij het gebruik van deze Microsoft Management Console (MMC) module is dat elk beleid dat u wijzigt, van invloed is op elke gebruiker die op het apparaat is ingesteld. Dit komt omdat de ingebouwde editor geen optie bevat om wijzigingen alleen voor specifieke gebruikers toe te passen.

Als u echter een Windows 10 computer deelt met andere gebruikers, is het mogelijk om een ​​LGPO-module, of User-Specific Local Group Policy te maken. Die u kunt opslaan als een bestand, waarmee u groepsbeleidsinstellingen kunt toepassen op een specifieke gebruiker of groep gebruikers. Dit kunt u doen zonder uw accountervaring te wijzigen.

Wat gaan we doen

In dit Windows 10 artikel leiden we u door de stappen om geavanceerde systeeminstellingen voor een specifieke gebruiker of groep te wijzigen.

Instellingen voor groepsbeleid toepassen op een specifieke gebruiker in Windows 10

Volg deze stappen om geavanceerde instellingen te configureren voor specifieke gebruikers op Windows 10:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar MMC en klik op het bovenste resultaat om de Microsoft Management Console te openen.
 3. Eerst klikt u op het menu Bestand.
 4. Selecteer de optie Module toevoegen / verwijderen.
Groepsbeleid Voor Windows 10 Instellen
 • Selecteer onder het gedeelte “Beschikbare modules” de module Groepsbeleidsobjecteditor.
 • Vervolgens klikt u op de knop Toevoegen.
Groepsbeleid Voor Windows 10 Instellen
 • Hierna klikt u op de knop Bladeren.
Groepsbeleid Voor Windows 10 Instellen
 • Nu klikt u op het tabblad Gebruikers.
 • Selecteer de gebruiker of groep waarop u een specifieke set configuraties wilt toepassen.
Groepsbeleid Voor Windows 10 Instellen

Tip: Als u instellingen probeert te wijzigen voor gebruikers met een standaardgebruikersaccount, selecteert u Niet administrators in de lijst.

 1. Vervolgens klikt u op de knop OK.
 2. Hierna klikt u op de knop Voltooien.
 3. Nu klik u weer op de knop OK.
 4. Om vervolgens op het menu Bestand te klikken.
 5. Selecteer de optie Opslaan als.
Groepsbeleid Voor Windows 10 Instellen
 • Bevestig een naam voor de module.
 • Selecteer een locatie om de console op te slaan.
 • Tenslotte klikt u op de knop Opslaan.

Nadat u de stappen heeft voltooid, kunt u de nieuwe console gebruiken om aangepast beleid in te stellen dat alleen van toepassing is op die specifieke gebruiker of groep gebruikers.

Tenslotte

Als u het apparaat bijvoorbeeld met andere gebruikers deelt, kunt u de toegang tot Instellingen en het Configuratiescherm uitschakelen. Zo voorkomt u dat gebruikers systeemwijzigingen aanbrengen. Ook kunt u de ervaring aanpassen door bepaalde functies in en uit te schakelen zonder uw account te beïnvloeden.

We richten ons in dit artikel op Windows 10, maar aangezien de Editor voor lokaal groepsbeleid al een hele tijd bestaat, zijn dezelfde instructies ook van toepassing op Windows 8.1 en Windows 7.