In het bètakanaal is de update voor Windows 11 KB5017846 uitgerold naar testers. Het lost verschillende fouten op, voorafgaand aan de openbare uitrol van Sun Valley 2. De update komt zonder nieuwe functies, maar er zijn een aantal opmerkelijke tweaks. Zo volgt het nieuwe overloopmenu van de taakbalk nu de accentkleur, een kleine feature die in eerdere builds ontbrak.

Verbeteringen in Windows 11 22h2 Kb5017846

In tegenstelling tot de traditionele cumulatieve updates, zal KB5017846 niet voor iedereen dezelfde set functies en verbeteringen mogelijk maken. Dat komt omdat Windows 11 22H2 updates in twee delen zijn opgesplitst: Build 22621.590 en 22622.590.

De Build 22621.590 die zich richt op kleine reparaties en functies die standaard zijn uitgeschakeld. Aan de andere kant bevat Build 22622.290 nieuwe functies die voor alle gebruikers zijn ingeschakeld. In dit geval wordt KB5017846 of build 22622.290 geleverd met een aantal nieuwe toevoegingen. Waaronder een bijgewerkte overloop-flyout die de accentkleur van uw besturingssysteem respecteert.

Nieuw in Windows 11 KB5017846

Overloop flyout

Windows 11 22H2 is ingesteld om de ondersteuning voor slepen en neerzetten terug te brengen. Het zal ook een nieuwe functie inschakelen genaamd overloop flyout. Deze overloop flyout is zichtbaar of toegankelijk wanneer u te veel apps hebt vastgezet of geopend. De flyout is bedoeld om de ervaring te stroomlijnen.

Na de update van deze week zal de overloop flyout van de taakbalk uw accentkleur volgen wanneer u Toon accentkleur op Start en taakbalk inschakelt. Daarvoor gaat u naar Instellingen > Persoonlijke instellingen > Kleuren.

Verbeteringen in Windows 11 22h2 Kb5017846

Een andere wijziging lost een probleem op waarbij de flyout apps in de verkeerde volgorde worden weergegeven wanneer de taal Arabisch of Hebreeuws is.

Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij het Configuratiescherm crasht. Dat gebeurt wanneer gebruikers het proberen te starten vanuit menu Start, Windows Zoeken of een snelkoppeling die is vastgemaakt aan de taakbalk.

De mogelijkheid om lokale bestanden te delen met OneDrive met behulp van het deelmenu van Windows 11 heeft Microsoft uitgeschakeld. Deze functie werd toegevoegd aan het besturingssysteem in de Dev Channel, maar is er nu uit gehaald vanwege feedback van testers.

Ook is Microsoft van plan om de OneDrive integratie in de toekomst terug te brengen in het contextmenu, na aanvullende wijzigingen.

Zoals de softwaregigant in hun eerdere verklaringen heeft aangegeven, worden functies die naar gebruikers in ontwikkelings- of bètakanalen worden verzonden, mogelijk niet altijd weergegeven in productie builds.

Opgeloste problemen

Hier is een lijst met alle opgeloste problemen in KB5017846:

  • Een probleem is opgelost waarbij explorer.exe (Verkenner) crashte. Wanneer gebruikers toegang proberen te krijgen tot bepaalde mappen op hun systemen.
  • Standaardmappen die aan het navigatiepaneel van de Verkenner zijn vastgemaakt, worden voor de laatste keer opnieuw vastgemaakt als u ze had losgemaakt.
  • Verkenner maakte onleesbare tekst wanneer gebruikers wisselden tussen de lichte en donkere modus.
  • Er is een probleem opgelost waarbij bepaalde opdrachtbalkknoppen mogelijk niet werken. Deze fout had invloed op de knoppen Nieuw, Sorteren, Weergeven en andere.
  • Een probleem is opgelost waarbij de achtergrond van het zoek vak geen donkere achtergrond heeft.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het toetsenbord de focus verloor.

Er is nog een fout waarbij de opdrachtbalkitems van Bestandsverkenner, zoals kopiëren, plakken en lege prullenbak mogelijk niet werken.

Bekende problemen

Verder is Microsoft op de hoogte van ten minste twee bekende problemen in de cumulatieve preview-update van Windows 11. Volgens het bedrijf kunnen sommige gebruikers de Verkenner mogelijk niet openen. Dit probleem houdt geen verband met bestaande problemen met de bestandsverkenner en Microsoft is van plan het in de volgende update op te lossen.