Voorstel Microsoft: Windows 11 Fluent schuifbalken naar Google Chrome

Windows 11 heeft nieuwe en moderne Vloeiende schuifbalken die van vorm veranderen wanneer gebruikers ermee omgaan. De Fluent schuifbalken zijn dynamisch van aard en worden automatisch geschaald. Dit gebeurt op basis van verschillende vormfactoren of wanneer u de grootte van het venster wijzigt.

Windows 11 Schuifbalken in Google Chrome

Momenteel wordt het gebruikt in apps zoals Instellingen, Mediaspeler en andere apps.

Google Chrome heeft binnenkort de Fluent Schuifbalken functie, volgens een nieuw voorstel van Microsoft. In een voorstel zegt Microsoft dat ze de oude schuifbalken in Chrome willen moderniseren. Het bedrijf wil de browser van Google in overeenstemming te brengen met de ontwerpnormen van Windows 11.

Voorstel van Microsoft

Het voorstel is bedoeld om Chromium schuifbalken, zowel overlay als niet overlay te moderniseren zodat ze passen in de Windows 11 Fluent ontwerp taal. Bovendien overweegt Microsoft ook enkele visueel aantrekkelijke wijzigingen in de manier waarop gebruikers omgaan met schuifbalken in Chrome met verschillende modi:

 • Minimale modus: dit zou het standaardontwerp voor schuifbalken zijn.
Windows 11 Schuifbalken in Google Chrome
Bron: Docs.google.com
 • Volledige modus: De schuifbalk in de volledige modus is wanneer de cursor zich boven het schuifbalk gebied bevindt en alle delen zoals duim of knoppen worden getekend.
Windows 11 Schuifbalken in Google Chrome
Bron: Docs.google.com
 • Verborgen modus: dit is een nieuwe functie waarbij de schuifbalken volledig vervagen en het mogelijk niet mogelijk is om de exacte locatie op een pagina te vinden. Om deze reden heeft Google zijn bezorgdheid geuit over de verborgen modus en Microsoft onderzoekt actief een betere manier om met de visuele verbeteringen om te gaan.

Om de verschillen beter te begrijpen, volgt hier een vergelijking tussen de nieuwe schuifbalken die beschikbaar zijn in Microsoft Edge en de klassieke schuifbalken in Chrome:

Schuifbalken in Microsoft Edge

U kunt deze stappen volgen om overlay schuifbalken geforceerd in te schakelen:

 1. Ga naar het vlaggenmenu van Edge.
 2. Zoek naar overlay schuifbalken.
 3. Selecteer de vlag en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.
Windows 11 Schuifbalken in Google Chrome
De ‘vlag’ in Microsoft Edge

Als de vlag niet zichtbaar is in het vlaggenmenu, kunt u deze stappen proberen:

 • Open de opdrachtprompt Als Administrator.
 • Voer de volgende opdracht in.
"%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Edge SxS\Application\msedge.exe" –enable-features=OverlayScrollbar, OverlayScrollbarWinStyle, OverlayScrollbarWinStyleAnimation

In een update van de roadmap pagina heeft Microsoft bevestigd dat overlay schuifbalk vlaggen zijn hersteld vanwege de vraag van Insider.

Windows 11 Schuifbalken in Google Chrome
Schema: Niet root overlay schuifbalken
Bron: Docs.google.com

Kenmerken en wijzigingen

Andere kenmerken/wijzigingen:

 • Root overlay schuifbalk is altijd aanwezig in de minimale modus.
 • De schuifbalk schakelt over naar de volledige modus wanneer de aanwijzer zich direct op het spoor bevindt.
 • Bij het opstarten worden alle schuifbalken getekend, de hoofdschuifbalk blijft zichtbaar ook in minimale modus, de rest vervaagt.
 • Wanneer een aanwijzer een niet root ScrollNode binnengaat, wordt de schuifbalk in de minimale modus getekend.
 • Wanneer de aanwijzer de knooppunt grenzen verlaat, vervaagt de schuifbalk in de minimale modus.
 • Tekstovereenkomst via Ctrl+F zorgt ervoor dat de schuifbalk onmiddellijk in volledige modus wordt getekend en vinkjes verschijnen op de track op de overeenkomende locatie.

Microsoft merkte ook op dat het mogelijk zou zijn om de ‘verborgen modus’ te omzeilen met de native oplossing van Windows 11 “Altijd AAN schuifbalken“. Net als macOS is het mogelijk om Altijd schuifbalken weer te geven gaat u naar Instellingen -> Toegankelijkheid -> Visuele effecten. De nieuwe schuifbalken zouden op de hoogte zijn van de oorspronkelijke instellingen.

Als dit is ingeschakeld, worden schuifbalken getekend in Volledige modus. Met deze instelling van het besturingssysteem nemen de schuifbalken lay-out ruimte in beslag.

Zo merkte Microsoft op.

Windows 11 Schuifbalken in Google Chrome

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeeldingen, zullen de door Microsoft voorgestelde schuifbalken zich meer gedragen als overlay schuifbalken. Ze zijn dunner, hebben inzetstukken en afgeronde randen. Als de Google-ontwikkelaar de overlay schuifbalken afwijst, heeft Microsoft ook gerestylede niet overlay schuifbalken gepland om Chrome in Windows 11 te moderniseren.

Microsoft overweegt deze functie voor Chromium gebaseerde webbrowsers sinds januari 2022.

Vorig jaar, 2021, had een van de Microsoft-ontwikkelaars bevestigd dat het bedrijf van plan is om ook enkele van de Edge ontwerpverbeteringen naar Chromium te brengen.