Verwachte leestijd: 2 minuten

Microsoft heeft gewerkt aan kleinere functie updates voor Windows 11 2022 update, wat zelf een grote functie update is. Deze kleinere functie updates worden intern Moments genoemd. Microsoft heeft al de eerste Moment update uitgebracht met functies zoals tabbladen in Verkenner.

Windows 11 moment 2 Openbaar Via Youtube
Bron: YouTube.com

Verder bereidt Microsoft nog een zo genoemde Moments update voor, genaamd Moment 2. Die moet al in 2023 nieuwe functies aan Windows 11 versie 22H2 toevoegen. De functies zijn gedurende het grootste deel van 2022 getest. Ze zullen in januari worden verzonden naar Windows 11 versie 22H2 2023, volgens bronnen die bekend zijn met het plan van het bedrijf.

In een video die is gepost op YouTube, toonde het Windows Insider-team per ongeluk een Windows 11 preview build 23003.ni_moment_directdash_dev1.221018-160. Dat is waarschijnlijk een interne build is van Windows 11 versie 22H2 Moment 2.

Update Moment 2

De consumenten Build 23003 zullen deze niet te zien krijgen. In plaats daarvan zal het bedrijf een cumulatieve update uitbrengen die het buildnummer zal verhogen naar 22623 van 22622 of 22621. Dat komt omdat Windows 11 Moment 2 geen nieuwe versie is van het besturingssysteem, maar een update van de bestaande Windows 11 versie 22H2.

U kunt enkele van de aankomende functies al op uw pc uitproberen wanneer u lid bent van Windows Insider. Dat is het openbare testplatform van het softwarebedrijf, waarmee u functies kunt uitproberen waaraan Microsoft werkt.

Taakbalk voor Tablet

Ook al hebben we de release-opmerkingen van de Moment 2 update van Windows 11 niet, toch zou een van de nieuwe functies de langverwachte Tablet geoptimaliseerde taakbalk kunnen zijn. Dit is waarschijnlijk gedemonstreerd in de video die werd gepost door het Windows Insider-kanaal.

Het lijkt vreemd dat alle door Microsoft aangekondigde functies niet worden geleverd met Windows 11 22H2. Ook dat gebruikers in het ongewisse blijven over wanneer deze functies worden uitgegeven. De Moment benadering van Microsoft is echter nog altijd beter dan het uitstellen van functies tot de volgende grote update.

Microsoft is zich bewust van de verwarring en zal in de nabije toekomst meer details van nieuwe functies of aankomende functies delen via bijgewerkte documentatie.