Microsoft zegt dat wachtwoorden onveilig zijn, dus u kunt ook uw wachtwoord kwijtraken. Het bedrijf marcheert al jaren naar een wachtwoord loze toekomst.

Het is Veiliger Zonder Wachtwoord

Wat u moet weten

  • Microsoft staat haar gebruikers toe om wachtwoorden van hun Microsoft account te verwijderen.
  • Gebruikers kunnen zich veilig aanmelden bij hun accounts met de Microsoft Authenticator app, Windows Hello, een beveiligingssleutel (Yubi) of tweefactor authenticatie.
  • Microsoft legt uit dat wachtwoorden vaak onveilig zijn en worden herhaald op verschillende websites en services.

In die ‘mars‘ hebben ze vandaag een belangrijke stap gezet. Microsoft heeft namelijk aankondigt dat gebruikers hun wachtwoorden van hun Microsoft account kunnen verwijderen. Om accounts zo doende zonder wachtwoord te beveiligen. Gebruikers kunnen de Microsoft Authenticator-app, Windows Hello, een beveiligingssleutel of tweefactor authenticatie gebruiken. De optie wordt in de komende weken uitgerold.

Wachtwoordloze authenticatie begon in maart met de uitrol voor commerciële gebruikers. Microsoft stelt dat 200 miljoen commerciële klanten al gebruik maken van de wachtwoord loze optie. Veel van de eigen medewerkers van Microsoft hebben ook geen wachtwoord. 

We hebben dit bij Microsoft uitgerold en bijna 100 procent van Microsoft is nu wachtwoord loos.

Zegt Vasu Jakkai, corporate vice president voor Microsoft Security, Compliance, Identity en Management, in een blogpost.

Gevaren van wachtwoorden

Microsoft legt de veelvoorkomende risico’s van wachtwoorden uit in een Tech Community. Veel mensen kiezen voor onveilige wachtwoorden en herhalen deze op verschillende diensten en websites. Hierdoor staan ​​individuen meer open voor aanvallen van diverse dreigingen.

Het is Veiliger Zonder Wachtwoord
Bron: Microsoft

Geen wachtwoord, een kleine stap

Er zijn slechts drie eenvoudige stappen nodig: Ga naar Geavanceerde beveiligingsopties voor uw Microsoft-account, selecteer Wachtwoordloze account en volg de aanwijzingen op het scherm. Dat is het! Nadat u uw wachtwoord heeft verwijderd, kunt u zich aanmelden bij uw account door een melding van de Microsoft Authenticator-app goed te keuren.

Het is Veiliger Zonder Wachtwoord

Er wordt van ons verwacht dat we complexe en unieke wachtwoorden maken, onthouden en regelmatig wijzigen, maar dat doet ook niemand graag. De afgelopen jaren hebben we gezegd dat de toekomst zonder wachtwoord is, en vandaag ben ik verheugd om de volgende stap in die visie aan te kondigen.

Zo zei Vasu Jakkal op de website.

Voor uw gemak hebben we een compleet stappenplan voor het instellen van tweefactor authenticatie op een Microsoft account. Makkelijk als de Microsoft Authenticator nieuw voor u is.

Het is Veiliger Zonder Wachtwoord

Wat is het volgende

Bij Microsoft innoveren ze voortdurend om meer klanten wachtwoord loze opties te bieden. Naast het ontwikkelen van nieuwe en opwindende manieren om u aan te melden zonder wachtwoord. Begint Microsoft binnenkort ook met het ontwikkelingswerk dat nodig is om wachtwoorden voor Azure AD accounts te verwijderen. Beheerders kunnen kiezen om wachtwoorden vereist, toegestaan ​​of zonder wachtwoord ​​voor een reeks gebruikers. Deze kunnen ervoor kiezen om geen wachtwoord in te stellen bij het aanmaken van een account of om hun wachtwoord van een bestaand account te verwijderen.